Miben lelik örömüket játékosaink a pályán kívül?

Az nagyjából köztudott, hogy a játékosok, edzők szeretnek jótékonykodni. A családi háttér, a gyerekkor, a környezeti nehézségek miatt sokan úgy érzik, a kiugróan magas fizetések birtokában sokat tehetnek másokért.

Kedvenceink életének vannak azonban olyan aspektusai is, amelyek nem annyira ismertek, és megismerésük némi utánjárást igényel. Ilyenekből gyűjtöttem most nektek egy csokorral (a teljesség igénye nélkül, csak azokat, amelyek számomra érdekesek voltak)

 • Steve Bisciotti, az idén 59 éves Ravens-tulajdonos és családja számára a vallás az egyik legfontosabb a világon. Szeret a háttérben tevékenykedni, elmondása szerint teljesen renben van, ha ő a legkevésbé ismert a profi sportcsapatok tulajdonosai között. Vagyonát egy unokatestvérével 1982-ben alapított munkaerő-közvetítő vállalkozásból “szerezte”. A vállalat mára akkorára nőtt, hogy USA-tól Ázsiáig kölcsönöz szakembereket, Budapesten is van cégük és irodájuk (Allegis Global Solutions Kft., XII. Alkotás u.) CSAK MEG LETT A MAGYAR SZÁL VÉGRE! 😀
 • Brandon Carr szabadideje jelentős részét jótékonykodással tölti, hátrányos helyzetű gyerekek és családok megsegítésében ügyködik, de gyakran látogat kórházakat is. 2017-ben egy helyi program keretében egy napra a Glenmount Általános Iskola tiszteletbeli igazgatójává nevezték ki. Arról nincs hír, hogy hány intőt osztott ki, de biztos rendet tartott a folyosókon, a köpőcsövezést pedig elegáns interceptionökkel szerelte le. Kansas Cityben csapattársaitól a “vasló” becenevet kapta (Iron Horse, nem összekeverendő a vasalóval!), kiemelve elnyűhetetlenségét. Míg mások black metált, gettó rapet és goát hallgatva pumpálódnak fel meccs előtt, cornerünk playlistjén a gospel dominál.
 • Robert Griffin III. Születési hely: Okinawa, Japán. Szülei a hadsereg kötelékében szolgáltak, és éppen a szigeten állomásoztak, mikor az ifjú Bob világra jött. Brandon Carr-ral biztosan óriás haverok, ugyanis szabadidejében gospel kórusban énekel.
 • Anthony Averett, a 2018-as drafton negyedik helyen kiválogatott cornerünk a Super Bowl 47 győztes csapat left tackle-jének, Bryant McKinnie-nek az unokaöccse. Talk about protekció, mi?!
 • Jermaine Eluemunor, a londoni születésű guard élete legnagyobb élménye volt szülővárosában játszani. Örülünk neki, bár számunkra nem volt akkora élmény az a bizonyos Wembley-i kiruccanás. 2015-ben amúgy, Nashville-ben csípős csirkeszárnyevő versenyt nyert.
 • Tony Jefferson imád paintballozni, meccs előtti legfontosabb rituáléja pedig az, hogy két menetet letol a Maddennel a mérkőzést megelőző estén. Fia, a 3 éves Tony Jefferson III a “Büdi” becenevet kapta szüleitől. Fingunk sincs, miért.
 • Alex Lewis legfontosabb pályán kívüli időtöltése a fafaragás és -megmunkálás. Fából készít különféle fityulákat kulcstartótól kezdve 400 tonnás bányadömperig.
 • Marshal Yanda jó északihoz híven imád lékhorgászni, a különféle víziszörnyek semlegestéséhez kedvenc módszere állítólag a bull rush. Azokban az államokban űzi e tevékenységet, ahová Alaszkából menekülnek a helyiek meleg elől. Gyerekkorában amúgy pilóta szeretett volna lenni.
 • Buck Allen kamaszkorában disznópásztorként kereste a diszkóra valót. Bár szerencsénkre élete gyökeres fordulatot vett, mindenképpen kedves emlékek fűzik eme tevékenységhez. Később, már a főiskolai évek alatt egy CIA-alkalmazott mellett gyűjtött munkatapasztalatot.
 • Nick Boyle –aki szintén imád horgászni– a fősulin még long snappernek készült. Gyanúnk szerint a nyakvastagsága akadályozta a feje hatékony forgatásában, és gyakran nem tudta snap előtt rendesen a terepet felmérni, ezért váltott végül tight endre.
 • Michael Pierce is imád horgászni, de amiért ebbe a gyűjtésbe került, az az egyik kiemelkedő főiskolai teljesítménye: a ma 154 kilós pufi 329 kilóval guggolt anno (szemléltetésül: ez megfelel 164 átlagos csirke vagy 32 NASCAR versenyen használt gumiabroncs súlyának)
 • Brad Bozeman a 2017-es Alabama-Clemson döntő után, a pályán kérte meg barátnője kezét. Az esetről videók is vannak szép számmal, tessék rákeresni, de előtte egy csomag zsepit nem árt bekészíteni.
 • Sam Koch 13 éves korában címeres kukorica címerezőként kereste a kenyérre (ill. a meztelen csajos újságra) valót. Amennyire izgalmas eme elfoglaltság neve, annyira unalmas a végzése: a címerezés ugyanis “az egyes kukoricanövények hímivarú virágzatának kézi vagy gépi úton történő eltávolítása”. Hogy hogyan lett az ifjú Samből végül punter, az nem derült ki, de a nebraskai végtelen kukoricaföldek kiváló terepnek számítanak a csumák minél távolabbra történő elrugdosásához.
 • Matt Judonék 10-en vannak testvérek, Matykó a hatodik a sorban. Jó nagy asztal kellett nekik a vasárnapi rántott húshoz.
 • Terrell Suggs, mikor éppen nem qb-ket presszál, filmproducerkedik. A lila öltönyös fekete férfiakat övező sztereotípiákat azonban érdemes most is félretenni, ugyanis a Team Sizzle Productions a minőségi mainstream szórakoztatást tartja szem előtt: két rövidfilmjét is jelölték a Cannes-i fesztiválra (When beautiful people do ugly things, 2011 és The Commitment, 2012). Hacksaw a futballkarrierje után mindenképpen a filmiparban szeretne tevékenykedni.