Újabb edzőváltás, új special teamer – Hírek

Jerry Rosburg és Chris Horton
  • Jerry Rosburg, a Ravens special teams edzője bejelentette nyugdíjba vonulását. A 63 éves coach –aki az összes játékos körében nagy tiszteletnek örvend– az elmúlt 11 szezonban gondoskodott a különleges egység átlagon felüli szerepléséről. Visszavonulását személyes okokkal indolkolta, szeretne most már minél több időt a családjával tölteni. (A körülmények és az indokok is kísérletiesen hasonlítanak Dean Pees tavalyi “nyugdíjba vonulásához”, így előfordulhat a későbbiekben további párhuzam karrierjükben). Rosburg a 2017-es Raven Bowl I. szavazáson az Év Edzője címet kapta a magyar rajongóktól.
  • Helyére az eddigi asszisztens, Chris Horton (34) került. Hortont –aki az egyetemen safety poszton futbalozott– 2008-ban, a hetedik körben draftolta a Washington Redskins, ahol 3 évet húzott le végül, mielőtt a fővárosiak szélnek eresztették. 5 éve dolgozik Baltimore-ban, és ha játékosként nem is, edzőként már most elmondhatja, hogy remek karriert hozott össze.
  • A special teams egyensúlya a tegnapi nap folyamán helyre is állt, miután 2 évre leigazoltuk a piacról Justin Bethel cornerbacket. A 28 éves védő 3-szor járt Pro Bowlban, 2x volt 1st Team All Pro, és ugyan defensive snapet nem töltött tavaly a pályán, a Falcons színeiben a special teams egyik meghatározó alakja volt. (Jimmy Smith-nek tehát aggódnia még nem kell)
  • A fentieken kívül +1 fővel nőtt még tegnap az edzőgárda: a training campek környékén időszakosan, különféle csapatoknál felbukkanó Randy Brown kicker-edző mostantól teljes munkaidős Ravens-alkalmazott, aki a rúgástechnika tökéletesítésén fog majd dolgozni. Renoméjában többek között olyan nevek szerepelnek, mint Wil Lutz, Kaare Vedvik és Justin Tucker.
  • Az offseason egyik legégetőbb kérdésére sikerült választ találni a tegnap: a jóságos Marlon Humphrey (CB) lemondott mezszámáról friss FA-igazolásunk, Earl Thomas (S) javára, így 2019-től az All Pro safety viseli majd a 29-es számot. Marvin eleinte pénzt akart a számcseréért, ám végül szokásos szerénysége úrrá lett rajta, és “ingyen” biztosította Thomas számára a 29-es használatát. Ettől függetlenül Thomas nem tartja kizártnak, hogy egy kis pénzzel megtámogatja Humprey anyukájának atlétikacsapatát.
  • Terrell Suggs “hazatért”. A 16-szoros Ravens-válogatott megtartotta első arizonai sajtótájékoztatóját, amin biztosított mindenkit arról, hogy mindig is ott szeretett volna játszani, és hogy kiváló eleme lesz a Cardinals védelmének. Holló-rajongóknak túl sokat nem szabad az ilyesmibe belelátni, teljesen megszokott, politikailag korrekt reakciót láthattunk egy aktív, frissen eligazolt NFL-játékostól. Ettől függetlenül persze nagyon furcsa Sizzt pirosban látni.
  • További kényelmetlen másodperceknek lehetnek szem- és fültanúi azok, akik Joe Flacco, denveri rajongóknak szóló üdvözletét megnézik.
  • Az NFL teljesítmény alapú bónuszprogramjának legnagyobb nyertese Matt Skura centerünk lett, aki fizetésének majdnem dupláját, 533 ezer dollárt tehetett zsebre a remek teljesítményéért.

Érdekes lehet még...