Rekorder után rekorder

Izgalmasan telt a 2019-es NFL Draft második napja. Bár a második körben a tervek és pickek szerint nem húztunk, a harmadikra akadt két remek pick is.

DeCosta nem trade-elt ezúttal egy körrel feljebb, elmondása szerint kínszenvedés végignézni, ahogy a jobbnál jobb prospectek elkelnek a második körben, ezért igyekszik a jövőben elkerülni azt a helyzetet, hogy egy újabb feltrade következményeként ne legyen második körös választási lehetőségünk a következő években.

Ettől függetlenül volt azonban cserebere: a harmadik körben a 102. helyről 9 hellyel előrébb, a Minnesota helyére kerültünk, a Vikings cserébe pedig megkapta a 3/102-t, a 6/191-et és a 6/193-at.

Jaylon Ferguson

Előzetes reményeimmel ellentétben jó hosszúra nyúlt a hajnali etap, mert ugyan rövidebb volt a pickekre szánt idő, cserébe 4x annyi reklámot kellett elviselni, és majdnem 4 órát kellett várnunk a Ravens első, harmadik körös pickjére. A türelem és a kitartás meghozta azonban a várt izgalmakat, 3/85-ön sikerült az idei pass rusher class egyik üdvöskéjét, a Louisiana Tech EDGE-ét, Jaylon Fergusont megcsípni az egyik need-posztra.

A 23 éves, 196 centis, 123 kilós, louisianai születésű Ferguson tavaly nem más, mint Terrel Suggs NCAA (Div I) sack-rekordját döntötte meg: Sizzle 44 karrier rekordját Jaylon 2018-ban 45-re javította. Suggs koratavaszi távozása után tehát egy 14 évvel fiatalabb sack-császárt sikerült igazolni, aki a poszton azonnal bevethető, és a jelenleg rendelkezésre álló emberanyaghoz képest –hibái ellenére– mindenképpen upgrade-nek számít a Baltimore-i pass rush-ban, illetve a futás elleni védekezésben is megállja a helyét.

Ferguson csak pár szakoldalon csúszott be az első körbe, így ha mondjuk kétszer is lejjebb vándorolnánk a boardon még akkor is elérhető lenne számunkra. Igazából rotációs EDGE minősítésre tökéletesen alkalmas lenne, mert nagy erőssége a futójátékok annulálása, valamint a yardveszteséges szerelések kiharcolása. Olvasd tovább draft előtti elemzésünket…

Maszi

A hibák között a szakértők felróják neki, hogy nem elég hajlékony, felxibilis, és nem számít kiemelkedően robbanékonynak sem, amely hibákat viszont hosszú karjaival, “kézmunkájával” ellensúlyoz, a gyengébb, felkészületlenebb falembereket kiváló ösztönnel és technikával iktatja ki.

Combine eredményei nincsenek, az NFL tavaszi felmérőjére ugyanis nem hívták meg, mert első egyetemi évében éttermi verekedésbe keveredett, melynek folyamányaként el is ítélték, és a 189 dolláros büntetése mellett ez természetesen fekete pontnak számít az NFL etikai kódexében.

A balhétól függetlenül Owings Millsben nagyon bíznak benne, többször is járt az elmúlt hetekben a főhadiszálláson, az edzőkkel, menedzserekkel kiváló kapcsolatot alakított ki, mind tehetségileg, mind emberileg megbízik benne mindenki Martindale-től Harbaugh-n át DeCostáig. A war room egyhangú, kitörő örömmel vette tudomásul Jaylon Ferguson érkezését.

Miles Boykin

A harmadik körös feltrade “eredménye” a Notre Dame 22 éves elkapója, Miles Boykin. Illinois államban született, 193 centi, csaknem 100 kiló, 4.42 alatt futotta a 40 yardot a Combine-on. Igazi, fizikális WR, remek karokkal és kezekkel, saját zónáján kívül is sikeres elkapásokkal. A Fighting Irish 2018-as vezető elkapója volt, 59 elkapásból 872 yardot (14,8-as átlag) és 8 TD termelt. Kiváló red zone célpont lehet belőle, miután előzőleg Hollywood megtette a szükséges yardokat a lasztával.

Route-jai nem olyan jók, mint első körös csapattársának, és a védelem elleni eszköztára sem annyira fejlett, mint Browné, ezeket viszont remekül ellensúlyozza a passzok lehalászásáért folytatott küzdelemben. Nagyon magas az upside-ja, és még magasabb a fejlődési plafonja, de véleményem szerint a depth charton az első évben 3-4. helynél előrébb nem kerül majd egyelőre.

A jelenlegi állás szerint 5 pickünk maradt ezzel a draft harmadik napjára: 3-szor húzunk a 4. körben és egyszer-egyszer az ötödik, illetve hatodikban.

via SBNation
via SBNation

Érdekes lehet még...