Az utóbbi évek egyik legjobb draftja? – Szerintetek igen

Repül az idő! Ki hinné, de már pici híján egy hét is eltelt az idei draft első körének éjszakája óta. A múlt héten 8 újonccal gazdagodtunk, sikerült nagyon nagyon jókat, izgalmasakat és furcsákat is draftolni, de összességében –a tavalyihoz hasonlóan– idén is meglepően jól fogadták a magyar Ravens-rajongók 2019 zöldfülűit.

A blogunkon és a Facebook oldalunkon végzett –nem reprezentatív– felmérésünk szerint a Hungarian Flock kedvenc pickje a szavazatok 42,86%-t megszerezve EDGE Jaylon Ferguson, aki 3/85-ön érkezett a Louisiana Tech-ből. A Terrell Suggs sack-rekordját 2018-ban megdöntő ifjú érzésünk szerint az első naptól kezdő lehet a csapatban.

Szorosan mögötte a második kedvenc az elsőkörös elkapó, Marquise “Hollywood” Brown 41,07%-kal. Nem okozott tehát túl nagy meglepetést, hogy a két, legmagasabb helyen draftolt játékos került végül a dobogó felső fokaira.

Érdekes lehet még megemlíteni, hogy az olvasók 5,36%-a gondolja úgy, hogy bizony az ő kedvence CB Iman Marshall (USC, 4/127), illetve némi meglepetésre szintén 5,36% nyilatkozott úgy, hogy a hatodik körös, utolsó pickünk, QB Trace McSorley lett a számára legkedvesebb pick (Penn State, 6/197)

A frissen draftolt játékosok népszerűségét (elfogadottsági index, approval rating) firtató kérdéseink kiértékelése azonban már tartogatott némi meglepetést.

Ezt a szavazást a kedvencnek egyáltalán nem választott, ötödik körös (5/160), Texas A&M védőfalember, Daylon Mack “nyerte” 96,43%-kal, azaz az ő elfogadottsági indexe a legmagasabb a nyolc újoncéból. Őt követi a sorban EDGE Jaylon Ferguson (96%), WR Miles Boykin (92%), WR Marquise Brown (89,69%), CB Iman Marshall (85,07%), valamint G Ben Powers is 80% feletti népszerűségi indexszel zárta a szavazást.

Némileg leszakadva, de még így is 69% feletti elfogadottság jellemzi negyedik körös futónkat, Justice Hillt, és meglepő módon az új irányítónk is áttörte a 62%-os határt a népszerűségben (erre nem mertünk volna fogadni).

Ebből az egész szavazósdiból mi azt olvassuk ki, hogy olvasóink összességében rendkívül pozitívan értékelik a 2019-es draftot és a prospecteket. Ez persze ilyenkor természetes, a börze utáni zsongás és izgalom a tavalyi évet is meghatározta, és mi csak remélni tudjuk, hogy az idei class arányaiban többet tud majd hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

A szavazatokat mindenkinek nagyon köszönjük!

Érdekes lehet még...