Hírek

Pernell McPhee, Baltimore Ravens
Pernell McPhee, Baltimore Ravens

Pernell McPhee

A 2011-ben, ötödik körben draftolt, SB XLVII-győztes OLB Pernell McPhee (30) némi kitérő után újra Baltimore-ban találta magát. A Bearst és a Washington Football Teamet is megjárt passzsiettető 2015-ben, 4 szezon után hagyta el a fedélzetet, majd lett a Chicago linebackere akkoriban viszonylag magasnak számító összegért.

A transzfernek köze volt az akkoriban a külső linebackerek felkészítéséért felelős Ted Monachino edző szintén Chicagóba való távozásának. Az öt évre szóló deal végül idő előtt, a 3. év után véget ért, Pernell a tavalyi szezont Washingtonban abszolválta, ahol 13 meccsen 11 tackle for loss, 8 qb hit, 2 leütött passz és 0 sack elkönyveléséről gondoskodott. A Ravensszel kötött szerződés –melynek anyagi részletei egyelőre nem ismertek– 1 évre szól, McPhee-t egy teljesen átalakult védelem várja majd Owings Millsben Wink Martindale koordinálásával és Drew Wilkins OLB-edzővel.

Roster-mozgások

A Steelers által idén kivágott guard, R. J. Prince szintén Raven mostantól. A 91 fős keret vele és McPhee-vel tehát ismét megtelt, ám az ő érkezésük magával vonta G Kofi Amichia és TE Nick Keizer szélnek eresztését is.

Családi pálfordulás

Ben Powers, idei negyedik körös OL-pickünk egész családja Steelers-drukkerként nőtt fel és tengette mindennapjait. Ám amint kiderült, hogy az ifjú Ben Baltimore-ban kap majd lehetőséget kedvenceik vegzálására évente minimum kétszer, az egész család áttért a Ravens-hitre, mostantól csak lila ruhadarabokat vásárolnak, az összes Pittsburgh-relikviától 30 másodperc alatt megváltak, az olajos, autószerelős rongynak sem alkalmas terrible toweleket pedig a kert végében elégették. (Szép és megható gesztus ez, ám én, személy szerint elképzelni nem tudnám, hogy este még ravensesként fekszek le aludni, majd másnap steelerses vagyok. Maradjunk már, akik vagyunk! Nem? De! – a szerk.)

Hollók mindenhol

Daniel Jeremiah, az NFL Network elemzője, egykori Baltimore-i college scout és Joe Douglas, az Eagles játékosállománnyal fogalkozó részlegének alelnöke –szintén egykori Raven– is esélyes a New York Jets megüresedett GM székére. Már megint a B-more-i srácok látják el a ligát mindenféle menő poszton 🙂

BAN!

Patrick Peterson, az Arizona elit cornere nyolcmeccses eltiltást kapott a ligától, ezért biztosan nem vesz részt a második heti, első hazai meccsünkön a Bankban. Esélyes tehát, hogy Marquise Brown ezáltal 5 TD helyett akár hatot is összehozhat első Balitmore-i bemutatkozásakor.

Érdekes lehet még...