Organizált csapataktivitások – Hírek

Lamar Jackson @ Baltimore Ravens OTA
Lamar Jackson @ Baltimore Ravens OTA

OTA

Véget ért a Baltimore Ravens OTA-k első, kétnapos etapja. A csütörtökön induló, majd a jövő héten folytatódó szakaszban már a közös, de még kontakt nélküli drillek is engedélyezettek, és a sajtó számára is nyilvánosak lesznek. (Fotógaléria) (Eseménynaptár)

Lamar fókuszban

A szaksajtót leginkább érdeklő kérdés, hogy hogyan áll jelenleg QB Lamar Jackson fejlődése. Az egész idei holtszezon egyik leginkább ismételt narratívája, hogy a Lamar által vezetett és köré épített támadóstratégia nem fenntartható, melynek egyik legmeghatározóbb oka, hogy az irányító a passztechnikájában jelentős hiányosságokkal küzd. Jackson az offseason jelentős részét QB-edzővel, egyetemi elkapótársakkal és rengeteg gyakorlással töltötte, és a Ravens is teljesen új offense-edzőkkel és stratégiával kezd neki az idei évadnak, ezért mi is kíváncsian várjuk az oldalvonal mellett helyet foglaló bloggerek szakvéleményét.

A Ravens a legsérülékenyebb?

Az NFL senior elemzője, Gil Brandt összeszedte és sorrendbe rakta a divízióbajnoki címek elbukására leginkább esélyes 8 csapatot. A listát –ismerve a média Ravenshez való, évek óta tartó viszonyát– nem meglepetésre mi vezetjünk, azaz a Baltimore a legesélyesebb arra, hogy elbukja a csoport első helyét a 2019-es fociszezonban. A felsorolt okok között a legerősebb az, hogy sok, tapasztalt játékost veszítettünk a szabadügynökpiacon, akiket nem sikerült 100%-ban pótolni. Az AFC North trónjára legesélyesebb Brandt szerint –meglepetésre nem az agyonajnározott Browns, hanem– a Pittsburgh Steelers.

McPhee-nek nagyon jó

A múlt héten leigazolt passzsiettető, OLB Pernell McPhee nagyon boldog, hogy 4 év kitérő után újra hollós mezben vagánykodhat a pályán. Ennek mi is igazán örülünk, persze nem feltétlenül azért, mert ő lesz a Ravens pass-rush idei megváltója, hanem, mert 1,2 milliós fizetése (melyből 200 ezer aláírási bónusz) igazán csapatbarátnak nevezhető, így a nyár végi elküldése esetén csak minimális pénzt bukik a franchise.

Hasonlóan team friendly egyébként OLB Shane Ray dealje is, ő 100 ezer signing bónusz mellé 930 ezres éves fizut bulizott ki magának.

Érdekes lehet még...