Haloti visszavonulós bulija a Ring of Honorben ért véget

Lezajlott Haloti Ngata sajtótájékoztatóval egybekötött búcsúztató bulija. A megjelentek –Brian Billick, egykori head coach, Ozzie Newsome VP, maga az ünnepelt és jónéhány régebbi, illetve kurrens, Ngatával még együtt pályára lépő játékos is– jókedélyű, némikor könnyes élménybeszámoló alkalmával elevenítették föl a Baltimore-ban eltöltött 9 szezon emlékeit.

Halotit 2006-ban, a 13. helyről egyet feltrade-elve szerezte meg Ozzie Newsome. Ozzie rutinjához hozzátartozott, hogy egy-egy játékosról 3-4 mérkőzést is végig kellett néznie, hogy igazából véleményt alkothasson. Ngatához elég volt 20 playt megnéznie, hogy tudja, korszakos tehetséggel van dolga. Ezért, mikor a 12. picket birtokló Cleveland GM-je, Phil Savage felhívta egy csere reményében, tudta, hogy mit kell tennie. A trade létrejött, a Ravens pedig egy kiváló defensive tackle-lel lett gazdagabb.

Ngata karrierje alatt 5-ször járt Pro Bowlban, kétszer volt 1st Team All Pro és része volt a Super Bowl XLVII győztes csapatának is. 2015-ben egy trade keretében a Lionshöz került (az azévi draft 4. köréért), ahonnan három szezon után az Eaglesnél kezdte meg utolsó évét a ligában, 2018-ban.

Haloti Ngata kedvenc sackje a Ben Roethlisberger orrcsontjának törésével végződő volt 2010 decemberében.

Legújabb elismerése a Ravens Ring Of Honor-be való beiktatása Brian Billick-kel, a szintén Super Bowl-győztes egykori főedzővel egyetemben – akinek szintén régóta “kijárt” már ez az elismerés. A jó hírt a csapat tulajdonosa, Steve Bisciotti jelentette be a sajtótájékoztató végén, külön kiemelve és megköszönve minndkettejük alázatos és fáradalmas, de leginkább eredményes munkáját. (Idén Brian Billick kerül beiktatásra, Haloti pedig jövőre, 2020-ban)

A Ring Of Honor (kb. a Becsület/Kitüntetettek Gyűrűje) a Ravens “házi Hall Of Fame-je”, azaz a saját hírességeinek “csarnoka”. Az M&T Bank Stadionban körbefutó, szektorok közötti sávban helyezik el azon játékosok, edzők, szervezeti munkatársak neveit, akik rengeteget tettek a franchise-ért és megfelelnek a házon belül felállított kritériumoknak. A listán jelenleg 18 név szerepel (Johnny Unitastól Ed Reedig bezárólag), ez bővült most Brian Billick és Haloti Ngata nevével.

Image
Image