Hírpéntek

Training Camp 2019, Baltimore Ravens
Training Camp 2019, Baltimore Ravens

Tegnap kezdetét vette a futbalszezon, túl vagyunk ugyanis az edzőtábor első napján, mostantól jöhetnek az overreactionök, a rúgjukkik és az “elit UDFA-elkapó lesz, akárki meglássa!” jóslatok. Nézzük, mennyivel okosodtunk az első edzésnap végeztével!

  • Orlando Brown Jr., Jermaine Eluemunor és Shane Ray enyhén túlzásba vitték a tavaszi nokedlievést és elhasaltak a fizikai felmérőn, így ők Reserve/NFI-listára kerültek, képtelenek voltak ugyanis a másik nyolcvanakárhány játékoshoz hasonlóan rendben felkészülni a campre. Az edzésben részt nem vevők listája ezzel 5 főre bővült. (A. Lewis PUP-on, Hollywood még csak az oldalvonalon edzeget)
  • A tackle-ök kiesésével James Hurst megpróbálkozhatott a fal jobb oldalán, frissen draftolt falemberünk, Ben Powers pedig left guard poszton csiszolhatja tehetségét a továbbiakban.
  • Michael Pierce viszont összekapta magát a minitábor óta, új, magánbejáratú szakácsa segítségével csaknem 10 kilótól szabadult meg 5 hét alatt, a további szükséges fogyás pedig már gyerekjáték lesz elmondása szerint. Még olaszországi útjára is mérleggel utazott! Ő egyébként megfelelt a felmérőn, már a többiekkel edz.
  • Hiába első nap, van már elmenőnk is: Quincy Adeboyejo (2017 UDFA WR) hiába várta tavasszal, sérüléséből felépülve, lelkesen a szezont, úgy tűnik, képtelen egészséges maradni, így egy nem részletezett NFI-sérülés (nem futbalfoglalkozás közben összeszedett sérülés) miatt a csapat waiverre tette és megvált tőle. A felszabadult roster spotra már szállingóznak a szabadügynök elkapók tryoutra.
  • Az oldalvonalon szotyizó bloggerek szerint jól néztek ki a tábor első napján: Lamar Jackson (QB), Miles Boykin (WR), Antoine Wesley (UDFA WR), Chuck Clark (S), DeShon Elliott (S), Jaleel Scott (WR) és en bloc az egész TE-osztag, akik megfigyelők szerint több pontot és yardot termelnek majd idén mint az elkapók.
  • Chris Board egyelőre kezdő helyen találta magát, a gyenge oldali linebackerposzton (“Will”) megeshet, hogy előkelő helyet harcol ki magának a depth charton. Előzőleg a HC nem győzte dicsérni a tavaszi sajtótájékoztatók alkalmával, lehet, hogy Campanaro után megvan Harbaugh új kedvence 🙂
  • Matt Judon az első edzésnap utáni sajtótájékoztatón a jelenlévők felé viccesen megjegyezte, hogy “a ti dolgotok, hogy idejöjjetek és buta kérdéseket tegyetek fel, az én dolgom pedig, hogy úgy válaszoljak ezekre a buta kérdésekre, hogy közben nem mondok olyasmit, amin később csámcsoghattok”

Végezetül van egy érdekes, a tavalyi playoff-látogatásunkhoz kapcsolódó sztori: a Chargers elleni rájátszásmeccs félidejében, Lamar kínlódását látva Harbaugh mester megkérdezte Marty Mornhinweg támadókoordinátort, Greg Roman, akkori TE-edzőt és Joe Flacco, egykori irányítót, hogy lehozzák-e Jacksont és inkább menjen-e fel Joseph a pályára. Mindhárman nemmel feleltek a kérdésre, így a rookie folytathatta a tétmeccset.

Érdekes lehet még...