Ravens-Browns meccsértékelő

A negyedik játékhét, a nagy várakozások ellenére nem tartogatott sok jót a hollók iránt szimpátiát érző humanoidok számára, ugyanis hazai pályán elementáris erővel robogott végig rajtunk az a Browns bandwagon, amin a múlt héten még a „nem szállít utasokat” felirat volt olvasható. Ez a vereség rámutatna az igazi valónkra, a csoport erőviszonyait vizsgálva? Vagy ez csak egy újabb szokásos wtf vereség a footballévad első heteiben?  Sajnos ezt egyelőre nem igazán lehet megállapítani. A Chiefs ellen kikapni manapság nem szégyen, egy meccsen pedig mindig beüthet a krach, még ha ilyen fájó is. A legrosszabb Ravens sajtótájékoztatós szövegeket elővéve annyit tudok mondani, hogy nézzünk előre, fókuszáljunk, az eheti Steelers elleni csörtére. Iszonyatosan közhely szagú, de most valóban ez a legjobb, amit tehetnek jelenleg Baltimore-ban. Előtte azonban vizsgáljuk meg ennek a bődületes zakónak az ok-okozati viszonyait!

1. Hol az elit védelem (secondary)?

    530 yardot engedett vasárnap a Ravens védelme, igen, ez komoly, sajnos nem egy komédia. Ilyen otrombaságokra nem túl gyakran kerül sor, most azonban teljes taktikai kapitulációt láthattunk az egész D-től. Ez önmagában benne van, sajnos a modern NFL támadógurui igen ötletesen tudják szétzilálni stratégiailag az ellenük felálló védelmeket. Na de egy ilyen szinten álló Browns-tól elszenvedni egy ilyen megalázást, az mégsem piskóta. Sajnos a secondary meccsről-meccsre alulmúlja önmagát, hetek óta egyedül Humphrey az egyetlen játékos, aki értékelhetőt tud nyújtani. A többieknek gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy embert, vagy zónát kéne védekezniük, a név nagy, a teljesítmény igen kicsi. Sajnos nem látom a kiutat egyelőre ebből a zsákutcából, de az biztos, hogy amíg ezt nem orvosolja Martindale mester, addig nem számíthatunk sok jóra az elkövetkezendő meccseken.

2. Hol az elit védelem (LB sor)?

    Itt is igazolódni látszik a probléma, amit már rebesgettek a szezon előtti időszakokban, hiába éri meg kezdetni Onwuasort és Youngot az IDP fantasyben, ha coverage szituációkban egyáltalán nem tudnak felnőni a feladathoz. Tackle gyár mindkét fickó, és sokszor bitang jól olvassák a játékokat, de manapság nem csak ez szerepel egy linebacker munkaköri leírásában, hanem bizony a passz elleni szituációkban is oda kell érni néha-néha. Ez nem nagyon megy, az ellenfelek pedig már tudatosan játszanak is ezekre az eshetőségekre. Na nem mintha a futás elleni védekezés annyira működött volna vasárnap……

3. Hol az elit védelem (pass rush)?

    Ott már tényleg nagy a probléma, ahol a csapat egyetlen sackjét Tyus Bowser szerzi egy mérkőzésen. Ezúttal Judon és McPhee is igen átlagos volt, negatív értelemben, a fiataloknak pedig azt az egy zsákot leszámítva, eszük ágában sem volt hozzátenni a játékhoz. Azt hiszem meg is van a következő évek egyik legkardinálisabb feladata, meg kell erősíteni ezt a döglődő EDGE rusher sort. Lehet az DE, vagy OLB, bárkire le kell csapnunk, aki egy picit is kompetens a témában, mert jelenleg ennek is köszönhető az iszonyatos teljesítmény. Ha nincs nyomás, nincs mozgástere a védelemnek!!

Pozitívumként ismét csak Lamar játékfelfogását, harciasságát tudom kiemelni, illetve a futójátékot. Ingram egy elhagyott labdát leszámítva most sem okozott csalódást, de a pince mélyéig lesajnált célpont szekciónk is egyre pofásabban néz ki. Andrews mindig megbízható, de mostanság Snead is igen ügyesen vadássza le a kórházpasszokat. Boykin a jövő fő red zone célpontjává nőheti ki magát a mutatottak alapján. Ki gondolta volna ezt egy hónapja? A szedett-vedettnek bélyegzett WR corps ügyesen muzsikál, a 7 fejű sárkánynak kikiáltott védelemnél pedig jelenleg még Süsü is ijesztőbb.

Kit mennyire tört le ez a hétvégi blama? Hogyan kéne kikecmeregni ebből a gödörből? Ha van ötleted, észrevételed, véleményed, komment formában oszd meg velünk bátran!

-Maszi-