Steelers-Ravens meccsértékelő

Szeretett hollóink tegnap sikerrel vették az akadályt, a nagy rivális otthonában győzni tudott a csapat. Szoros, végletekig kiélezett és hibáktól hemzsegő mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, mely biztos vagyok benne, hogy nem kevés Ravens szimpatizánst hozott ki a sodrából. Turnover és flag hegyek, ha a két csapat együttes teljesítményét vizsgáljuk, a vendégektől parádés futójáték, a hazaiaktól a passzjátékra alapuló playek voltak jól kivitelezve. Győzelem ide vagy oda, engem felettébb aggaszt az, ahogy jelenleg fest a holló társulat. Ennek megfelelően próbáltam összeszedni a derbi pozitív és negatív momentumait Ravens szemszögből:

Pozitívumok:

1. A labdacipelés most is tuti recept volt

    Egyetlen egy yard különbséget lehet felfedezni a passzolt és a futott yardok között, ha a tegnapi mérkőzés statisztikáit vizsgáljuk, ez bizony elég impresszív a futójátékra nézve. Ingram és Lamar is kifejezetten jól irányzott megiramodásokkal szerezte a yardokat, de adott szituációban Gus is hozzá tudott tenni az eredményességhez. Úgy néz ki ismét ez lehet a legfőbb fegyverünk idén.

2. Tucker még mindig fenomenális

    A jó öreg Tuck barát ismét kisegítette a csapatot a bajból, egymaga 14 pontot pakolt fel az eredményjelzőre, azt hiszem megkérdőjelezhetetlen a szerepe a győzelemben. Ezeken a necces, igencsak izzadtság szagú meccseken, ahogy eddig is tette, a mi oldalunkra billentette a mérleg nyelvét, nem először és biztosan nem is utoljára.

Negatívumok:

1. Szép lassan elemeire hullik egy tavaly elit védelem

    Amit az elmúlt 3 héten láttunk a védelemtől, az már-már bohózat kategória. Nincs olyan szegmense ennek a bagázsnak, amely ne működne diszfunkcionálisan mostanság. A pass rush teljesen halott, ismét egyetlen sackre futotta. Ha passzjátékra kerül a sor, akkor nagyjából mindegy ki irányít az ellenfélnél, meg merem kockáztatni, hogy a rozsdások szertárosa is tudott volna TD passzt adni a minap. Ismét elváltások, a kereszt útvonalak teljes bekajálása, lemaradások, buta egyéni hibák. Ez továbbra sem lesz elég, valamit nagyon sürgősen ki kell találni!

2. Zászlók, zászlók mindenhol

   Összesen 22 büntetés született a tegnapi megmérettetésen, ezt a két csapat testvériesen 11-11 formájában el is osztotta egymás között. 92 yard járt ezekért a „gyönyörű” megmozdulásokért. Holdingok, buta hibák, meggondolatlan megoldások, ez azért luxus a javából!

3. A támadósor is alulmúlta eddigi önmagát

   Lamar passzjátéka kifejezetten emlékeztetett tavalyi pontatlan önmagára, noha nem az ő hibája volt minden labdavesztés, 3 INT sajnos így is került a neve mellé. A támadófalra rendkívül sok zászló repült, mikor épp nem szabálytalankodtak, nem igazán tudták megvédeni az irányítót. 5 sack, 10 yardveszteséges szerelés, nem kirakatba való számok az biztos!

Összegezve a látottakat, ezúttal kegyes volt hozzánk a sors, de ez a nem túl masszív teljesítmény egészen biztosan kevés lesz a csoport megnyeréséhez. A győzelemnek örülhetünk, a csapat jelenleg mutatott formájának már annál kevésbé. Sürgősen ki kéne találni valami működő változtatást, mert ha nem vigyázunk, gyorsan ki tud bővülni az a lék, melyet a Browns ütött egy hete, a csapat bárkáján.

Ti mit emelnétek ki a pozitív és negatív oldalon a mérkőzésből? Ha van véleményed a látottakkal kapcsolatban bátran oszd meg velünk észrevételedet komment formátumban!

-Maszi-