Seahawks-Ravens Beharangozó (week 7)

Vészesen közeledünk az október végéhez, ez azt jelenti számunkra, hogy a hetedik héten egy nyugati parti kiruccanást kell beeszközölnünk, mielőtt a nyolcadik héten pihenősre foghatnánk a témát. Így tehát az ország másik végébe való utazás keretein belül a Seahawks gárdájával fogunk ma megmérkőzni, magyar idő szerint 22:25-kor. A Sport TV élőben közvetíti a csörtét (Ravens meccset először a szezonban), így nincs más dolgunk, mint negyed 11 után picivel elnyúlni a TV előtt és élvezni a találkozót. Parázs kis derbi kerekedhet ma este, két bitang ponterős támadóegység, és két, a csapatok hagyományaihoz képest gyengébb védelem fog farkasszemet nézni egymással (még ha ez a szó szoros értelmében nem is fog megtörténni). A statisztikák nagyon hasonlóak, szinte sehol nincs 3-4 pontnál, vagy 5-10 yardnál nagyobb eltérés az eddigi mutatókban, ha összehasonlítjuk a két együttest. Egy szegmens ahol eltérés van, a total yardok terén mi vezetünk, viszont a Hawks több passzolt yardot szerzett eddig, míg a Ravens a futás oldalon erősebb nyilvánvalóan. – 3 pontos favorit a hazai csapat, ez jól mutatja, hogy a fogadóirodák is szoros meccset várnak, ahol bármi megtörténhet. Lássuk, melyek azok a kulcsfontosságú elemek a játékban, amiket ha sikerülne irányítani/megvalósítani, akár a hollók zsebébe is vándorolhatna a győzelem.

1. Ha nem sikerül nyomás alá helyezni Wilsont, biztosan nincs esély!

    Russel Wilson hihetetlen évet és számadatokat produkált eddig az idei szezonban. 6 meccsen 14 TD passz, több mint 1700 yard, és 0 azaz NULLA darab eladott labda! Kétség sem férhet hozzá, hogy ha ma is a szokásos lagymatag, se íze, se bűze pass rush játékot mutatja a Ravens, akkor ezt bizony keményen meg fogja büntetni az ellenfél MVP formában dobáló irányítója. A secondary szintén elég viharvert, sőt Averett és Canady játéka is kérdéses, J.Smith pedig biztosan pihenget ma az oldalvonal mögött. Így ha a rusher sor nem támogatja meg a védelem hátsó részét, igen csúnya pofonba szaladhatunk bele!

2. Kell a szilárd blokkolás a támadófaltól!

    Biztosan nem lesz könnyű meccse, a Lamar védelméért fizetett pufiknak a mai napon. A Seahawks passzsiettető szakosztálya mostanság kezd formába lendülni, ráadásul a nevek minősége sem gyenge. Elég ha Jadevon Clowney-ra, vagy az egyre masszívabb Ziggy Ansah-ra gondolunk (utóbbi nem biztos, hogy vállalni tudja a szereplést). Ezen kívül a Wagner-Wright-Kendricks LB sor is elég jónak tűnik. Egy szó, mint száz, ha a passz és futásblokkolási sémák csődöt mondanak az est folyamán, vagy ha megint zászlók tömkelege fog repülni a támadófalra, biztosan nincs esélyünk behúzni a mérkőzést.

3. Ismét kellene az extra Lamartól!

    Gondolok itt elsősorban a passzpontosságra, valamint a fineszes, sebességből történő megiramodásokra. Sajnos nem lehetnek kétségeink, minden hibát meg fog bosszulni a hazai csapat, így sem az eladott labdák, sem a kétséges megoldások nem férnek bele ma este. Brown végre visszatér a zöld gyepre, így a csapat visszanyeri megbízható mélységi célpontját, illetve rajta kívül érzésem szerint a tight endjeink is tudnának fejtörést okozni adott esetben a Seahawks védőinek. Ehhez persze az is szükséges lenne, hogy ne térdeljük ki a saját kezünkből a lasztit bakugrás közben, ezen felül a kreatív játékhívások sem ártanának, melyek persze javarészt függetlenek Lamartól. Azonban mivel az ő kezében van, a karmesteri pálca, kellenek tőle a megfontolt, higgadt döntések, de a tökös fifikás játékok is!

Tipikusan olyan mérkőzésnek gondolom a mait, ahol nehéz tippelni, mert rengeteg érv szól a hazaiak mellett, de benne van egy meglepetés eredmény is. A nagy számok törvénye alapján, most már illene Wilsonnak is hibázni, valamint a Ravens front 7-nek is berobbanni egy bitang jó teljesítménnyel. Utóbbiban bízva egy 30-33-as vendég sikert kockáztatnék meg, de biztosan nem tenném rá a házat a Ravens győzelemre!

Ti hogy látjátok? Mivel lehetne megtörni a Seahawks magabiztos, kiváló formáját? Kik lehetnek azok a játékosok, akik ma nagyot alkotva boríthatják a papírformát? Várjuk az észrevételeket!

GO RAVENS!!

-Maszi-