Bengals-Ravens meccsértékelő

Abban a szerencsés helyzetben van a mezei ungarische Ravens drukker, hogy nehezen tud jelzőket találni, a tegnapi teljesen sima 13-49-es győzelem után. Fenomenális? Parádés? Arcpirítóan tökéletes? Tigrisvadászat a javából? A megfelelő terminus technicus kiválasztását nagyvonalúan a fantáziátokra bízom! Egy biztos, Bengália várának romba döntése tegnap igen könnyedén sikerült, méghozzá az alábbi dolgoknak köszönhetően:

1. A támadóegység brillírozott

    Természetesen Lamar statisztikai adatai emelkednek ki leginkább a mezőnyből (1 futott, 3 passzolt TD, tökéletes passer rating), de közel sem csak ő nyújtott megsüvegelendő teljesítményt. A támadófal igencsak összeérni látszik, 1 sack és mindössze 4 QB hit jött a Bengals védőfalától (ami azért bőven a csapat talán legerősebb egysége). Ha futás, ha passzjáték, egyre ment tegnap, mindkét variációhoz rendkívül jól blokkoltak a pufik Lamar előtt. A futóknak ezúttal nem akadt a szokásoshoz képest sok dolguk, ám azt annál jobban valósították meg, Gus hozta a szokásos erőfutás a first downért történetet, Ingram tradicionálisan nem maradt tegnap sem TD nélkül, de Hillnek és egy alkalommal RG3-nek is voltak biztató mutatványai. Ami azonban kétségtelenül liga elit szinten működik a hollóknál az a tight end játék. Boyle kifogástalan blokkjain kívül egyre inkább bizonyítja, hogy a passzok levadászásában is lehet rá számítani, Andrews pedig másodéves létére olyan jól szeparálódik és annyira biztos célpont (vagy talán még jobb is), mint anno Dennis Pitta volt. Le a kalappal srácok!

2. A védelem emlékezetessé tette Finley bemutatkozását

    Na természetesen nem pozitív emlékek fognak elsősorban felmerülni a Bengals újonc irányítójában, ha a jövőben majd felidézi ezt a mérkőzést. Mixon volt az egyetlen fegyvere a tigriseknek, akire nehezen talált megoldást a védelem, illetve egy Eifert villanás is árnyalta egy csöppet a képet. Ezeket leszámítva végig dominált a D, esélyt sem adva az ellenfélnek! Peters ismét visszahordott egy levadászott passzkísérletet, Tyus Bowser, igen jól olvasod, valóban, még neki is sikerült TD-t szereznie egy fumble után. A nyomás nem feltétlenül érkezett mindig kellőképpen, két sack azonban így is felfért a statisztikai lapra, 6 QB hit kíséretében. Viszont az OLB osztag javára legyen mondva, jól tudtak fellépni és több futójátékot is sikerült meghiúsítaniuk. Az első két hetet követő nehézségeket Martindale mester egyre inkább kiküszöböli, így bizakodva várhatjuk a komolyabb támadóegységeket is a jövőben.

A győzelem képlete valójában tényleg ennyire egyszerű volt a minap, parádés támadójáték, harapós védelem, mely piszkosul megbünteti a labdavesztéseket. Mondjuk egy győzelem nélkül álló csapat ellen ez talán kötelezőnek érzékelhető, egy biztos, újabb W a zsákban, továbbra is mi vagyunk az AFC North trónjának birtokosai.

Nektek mi tetszett leginkább a meccsen? Volt olyan játék akár támadó, akár védő oldalon, amit egy erősebb csapat ellen, kiélezettebb helyzetben is szívesen látnál? Észrevételeiteket a komment szekcióban bátran osszátok meg velünk!

-Maszi-