AFC North körkép – 11. hét

A tizenegyedik az első olyan hét a 2019-es NFL-évadban, amelyiken megszülethet az első playoff-kieső. De nem csak ezért érdekes a soron következő forduló, a North csapatai szempontjából a mostani és a következő kettő kulcsfontosságú lesz. Nézzük, kire mi vár a héten!

Pittsburgh Steelers (5-4)

A Steelers múlt vasárnap egy nyomi meccsen, jelentős defense-rásegítéssel 17-12-re verte a Los Angeles Rams erősen túlértékelt csapatát. A win és a négymeccses győzelmi széria talán soha nem látott bizakodással tölti el a fanokat, Mason Rudolph meg persze az éppen aktuálisan reinkarnálódott Megváltó, statisztikáit már Pocak Benőével vetik össze napi szinten (neveletlen fráterek!)

Az 1-4-ről “hirtelen” 5-4-re javító Rozsda City (mondtam! nem megmondtam?) a csütörtök esti (TNF) csoportrangadó keretében látogat Clevelandia szívcsakrájába, azaz a Factory of Sadness-be. Ám, ami igazán pikánssá teszi a PIT schedule-ját, az a zsinórban 3 csoportmeccs (@CLE, @CIN, vs CLE).

Túl sok minden nem történt a vasporosok környékén az elmúlt pár napban, néhány másod-harmadvonalas extra hiányzóval vágnak mindössze neki a Nagy Clevelandi Kalandnak. RB-poszton ugyan nagyon elvékonyodott a csapat, de James Conner talán már tudja vállalni a játékot, kisegítve a földön a Future Hall of Famer Rudolph-ot. Tomlin meg elmondta, hogy szarik a versenynaptárra, nincs véleménye a csütörtöki meccsekről, nem az ő dolga összerakni a menetrendet, megy és játszik a csapat, amikor és ahol kell.

Steelers @ Browns, péntek 02:15, Sport 2. Kinek szurkoljunk? Csorgó nyállal, remegő kézzel, tikkelve és hiperventillálva pötyögöm be: a Browns-nak.

Post image

Cleveland Browns (3-6)

Annyira tág az olló a jó és a nem annyira jó csapatok között mindkét konferenciában, hogy a párosítás idei ritmusának köszönhetően egyre több, eddig jónak gondolt csapatról derül ki, hogy azért mégsem annyira menők. A Rams mellett a Buffalo Bills-ről is sokkal letisztultabb képet kaphattunk múlt vasárnap, miután kikaptak ezen blokk főszereplőitől.

Vs Steelers, vs Dolphins, @ Steelers – így néz ki a Browns következő 3 hete. Rendkívül bonyolult, kvantumszámítógépeket megizzasztó programokkal kiszámoltam Nektek, hogy ez a stretch 3-0 és 0-3 között bárhogy végződhet a Barnáknak. Mindhárom résztvevőben benne van a W jelenleg, ám divíziós összecsapások lévén a két PIT-meccset azért mégiscsak 1-1-re tippeli az agyam józanabbik fele. A Miami meg mostanában kétmeccses győzelmi szériát ünnepel, úgyhogy simán okozhatnak némi meglepetést a FirstEnergy stadionban. Három W-vel mindenesetre a mostani 13%-ról 55%-ra emelkednek a clevelandi playoff esélyei.

Ma íccaka DE Olivier Vernon és S Eric Murray OUT, TE Ricky Seals-Jones és T Kendall Lamm pedig QUESTIONABLE. A Barnákok 2,5 pontos favoritok amúgy a Steelers ellen, amiből számomra annyi mindössze a tanulság, hogy most akkor vagy én nem értem, mi folyik az amerikai focimeccseken a pályán, vagy a fogadóirodák. Hazai pálya ide vagy oda, nem látom a Cleveland győzelmét ez ellen a Steelers D ellen.

Baker Mayfield arra kéri a stadionba látogató szurkolókat, hogy a Browns támadódrive-jait lehetőleg síri csendben nézzék végig, hogy ne zavarják a balett bonyolultságú offense-koreográfia eredményes bemutatását. LOL. Félelmetes átélni és megtapasztalni, ahogyan a clevelandi levegő 18 hónap alatt kiszívja az életerőt még a legrátermettebbekből is.

Az alábbi képről meg először azt hittem, Photoshop. De nem, ezt a Browns halálosan komolyan gondolja. Most lehet csak igazán jó érzés Cleveland-szurkolónak lenni! LOL.

Cincinnati Bengals (0-9)

A Bengals Andy Daltonnal szimulálta Lamar Jacksont a Baltimore elleni felkészülésen. Ez nem vicc! Ahogy a művelt vatikáni népszámláló mondaná: that explains a lot! Jó, nyilván mind a 13 csapatnak valahogy meg kell oldania a Jackson-szimulációt a saját keretből, de ez akkor is LOL!

Bármennyire is fura, matematikai esélye még mindig van a Cincynek a playoffra. Viszont vasárnap este elkezdhetik a játékosok a januári vakációkat szervezni, amennyiben a Bengals kikap, a Steelers vagy a Bills pedig nyer vagy döntetlent ér el. Márpedig a vereségre minden esély megvan, a Tigrisek ugyanis a napfényes Kaliforniába, a mostanában újra erőre kapó Oakland Raiders (5-4) otthonába látogatnak.

Bengals @ Raiders, vasárnap 22:25. Kinek szurkoljunk? A Raiders jelenleg a Steelersszel van versenyben a wildcard helyek egyikéért, így ha a rozsdásokat szeretnétek inkább playoffban látni, akkor Bengáliának kell szorítani, ha viszont elég egy évben 2 PIT-BAL meccs, akkor a Raiders sikerére igyatok!

Andy Dalton Lamar Jacksont emulálja

Baltimore Ravens (7-2)

Vs Texans, @ Rams (MNF), vs 49ers – így néz ki a következő 3 meccsünk. Kemény, mint a jóélet, de az előző éviekkel szöges ellentétben most nem kell különféle meccs előtti és közbeni szertartásokat végezni, babákat vuduzni, csirkevért inni a vágyott siker érdekében, elég bízni a Lamar Jackson vezette offense-ben, és a hétről-hétre remek félidei adjusztokkal előrukkoló defense-ben.

Houston Texans (6-3). A HC-n és az előző évek lagymatag teljesítményén kívül kívül kevés dolog van, amit ebben a csapatban igazán utálni lehet. Deshaun Watson simán kedvenc QB-m lenne, ha nem lenne Lamar, a 2022 végéig szerződött DeAndre Hopkins pedig akkora boost lehetne a Baltimore-i offense-ben jövőre, hogy csak na, ha Houstonban mégis úgy döntenének, hogy megválnak tőle (elég sok pénzt tudna a Texans spórolni az elkapó elküldésével). JJ Watt meg hát elég nagy fankedvenc szerte a világon.

A vasárnap, 7-kor kezdődő meccsre külön most nem térek ki, Maszi Mester érkezik majd a részletes beharangozóval. Annyit azért érdemes megemlíteni, hogy akkora a hype jelenleg Lamar és a csapat körül, hogy a tegnapi sajttájon már az országos média is jelentős létszámmal képviseltette magát, amire ezidáig nem nagyon volt példa, a Twitteren, sportadókon pedig másról sem szól az élet, mint Lamar Jacksonról meg a póver renkingekről.

Post image

A SportTV a héten nem kényezteti az NFL rajongóit, vasárnap ugyanis nem közvetítenek a 19:00-s blokkban mérkőzést.

Érdekes lehet még...