AFC North körkép – 12. hét

Kedd hajnalig nincs Ravens-néznivaló, így bőven marad idő a vasárnap esti meccsekre ráhangolódni, no meg a heti AFC North alánézőt összerakni. Elég eseménydús volt a hét Északon, csak úgy röpködtek a vádaskodások, az ötévnyi magyar átlagkeresetnek megfelelő pénzbüntetések, és persze a velük járó eltiltások is.

Pittsburgh Steelers (5-5)

Vasudvard támadóegysége jelentősen elvékonyodott, miután Maurkice Pouncey (C) múlt péntek hajnali (TNF) pankrációestjét kétmeccses eltiltással jutalmazta a liga. De nem tudja vállalni a játékot JuJu Smith-Schuster és James Conner sem, így Pocak Benővel együtt 4 kulcsember hiányzik majd a Bengals elleni divíziós “rangadóról” (höhö, jó lesz az helyosztónak).

Mason Rudolph viszont megúszta a TNF-csetepatét egy 50 ezres dádával, bár Myles Garrett váltig állítja, hogy a pót-QB nem fukarkodott az n-bombák kieresztésével dulakodás közben. A lényeg, hogy a liga nem talált erre bizonyítékot (a QB-k be vannak mikrofonozva), viszont a sisaktekerősdi ellenkezik az etikai kódexszel, így küldik is a sárga csekket Rudinak. Rajtuk kívül amúgy 20 további Rozsda City-játékos kapott valamilyen pénzbüntetést – a tag team a pankrációban 2 a 2 ellen, esetleg 3 a 3 ellen, az NFL szerint sem oké a 20 vs 2-felállás.

JuJut sem kímélte a Browns szemmel láthatóan “öljünk meg mindenkit”-üzemmódba állított gárdája, az elkapó agyrázkódás és térdsérülés miatt hagyja ki a Cincy City kiruccanást. Conner pedig rásérült az előzőleg sérült vállsérülésének sérülésére, talán lehet, hogy értelmesebb lett volna pihenni még másfél hetet, de hát idén az “értelem” és a “Steelers” nem igazán fér meg egymás mellett egy mondaton belül. Rajtuk kívül Artie Burns cornerback is lezúzta a térdét, a pénteki edzést már a kispadról nézte végig (a hülyéje, nem hogy elment volna valami hangulatos masszázscentrumba).

A sok sérülés és eltiltás mellett egyetlen szerencséjük, hogy a héten a 0-10-es Bengália csapatához látogatnak, akiket talán még a practice squad is meg tudna leckéztetni.

Steelers @ Bengals, vasárnap 19:00. Kinek szurkoljunk? Egy jóféle bunyó létrejöttének! Amennyire unalmas az NFL Lamar nélkül, annyira uncsik ezek a North-összecsapások balhé nélkül.

Post image

Cincinnati Bengals (0-10)

Mi motiválhat egy csapatot, amelyik egy héttel ezelőtt, a 11. játékhét után elbúcsúzott a rájátszás eléréséért folytatott versengéstől? Bármilyen nyerő taktikával rukkoljanak is elő, már csak a draft-esélyeiket tudják vele rontani. Viszont azt mégsem lehet hat meccsel a szezon vége előtt, hogy csak úgy kiállnak passzolgatni – azért a bérletesek minimum elvárnak valamiféle lelkesedést odalenn a zöldön (köztük az a lenti képen szereplő superfan, aki 48 napja az éttermének a tetején sátrazik, kijelentette ugyanis, hogy addig nem költözik le onnan, amíg a csapat össze nem kotor egy W-t valahogyan). Nagy dilemmák ezek, nem lennék most a GM és a HC helyében (persze amúgy sem lennék semmilyen Bengals-fejes helyében, de ez most mindegy).

AJ Green ismét a kispadon vakarózik majd, de a hír igazából már az lenne, ha egyáltalán játszana legalább egy negyedet. Nem lesz ebből extension, ami egyébként kb. a legjobb dolog, ami a sokkal jobb sorsra érdemes elkapóval történhet.

Bengals vs Steelers, vasárnap 19:00. Kinek szurkoljunk? AJ Green Spotify playlistjének, valamint a globális felmelegedésnek, hogy Jeff Lanham ne kapjon tüdőgyulladást az ohiói farkasordító hidegben, ott fenn, a háztetőn.

Post image

Cleveland Browns (4-6)

A 4-6 már annyira menőnek számít Cleveland környékén, hogy a szurkolói fórumokon ismét visszatért a mindennapi témák közé, hogy a Super Bowlon milyen mezben lenne érdemes pályára lépni. Szólni kéne nekik, hogy a “kupán résztveni” és a “kupán vágni valakit sisakkal” kifejezésekben nem ugyanarról a kupáról van szó.

Garrett tehát most már kizárólagosan foglalkozhat az interjúkon viselt öltönytárának bővítésével, idén ugyanis már biztosan nem öltheti magára a barna-fehér-narancssárga focimezt. A határozatlan idejű eltiltás mellé egy negyvennyolcezres büntit is kapott a Rudin elkövetett unnecessary roughness penalty-ért (ez nem a sisakos suhintás, ez az azt megelőző qb hit). S Damarious Randall és DE Chad Thomas is “gazdagabb” lett egy 28 és egy 21 ezres büntetéssel, mindketten a Steelers QB ellen elkövetett szükségtelen durvaságért kapták az ejnyebejnyét, CB Greedy Williams pedig a JuJura mért elég durva belépőért küldhet a ligának egy szintén 28000-s kupont.

A Browns tehát a legjobb védőjátékosa nélkül fogadja a minden tekintetben a liga alsó nyolcadában tanyázó Miami Dolphins csapatát. Easy peasy – mondaná a művelt izlandi családfakutató, de a Miami 2019-es csillaga éppen felfele ível (jó, mondjuk, a horizont alól minden csillag felfelé halad), így egyáltalán nem annyira egyértelmű ennek a meccsnek a kimenetele.

A Fins körül annyira nem történt semmi, hogy a reddit subon draft-témázás és masszív nosztalgia volt a héten, de mivel mégiscsak a Miami Professional Football Teamről van szó, ezekhez a nosztalgiázásokhoz 30-40, esetenként 50 évvel kell visszaugrani az időben. A Barnák megtanulhatnák a leckét: inkább legyenek mindig utolsók, minthogy a középszerűség szürke aurájában kelljen szurkológenerációknak felnőni és megöregedni. Előbbi legalább minden új ligaévben ad valami reményt a szurkolóknak.

Dolphins @ Browns, vasárnap 19:00. Kinek szurkoljunk? 3-0-s Dolphins-győzelemnek és Scott Hansonnek, hogy ne kelljen gyakran bevágnia a Red Zone-közvetítés alatt ezt a vélhetően borzasztó unalmas meccset.

Post image

I have spoken.

Érdekes lehet még...