Bills-Ravens beharangozó (week 14)

A nemzetközi helyzet fokozódik, már csak 4 meccs van hátra a 2019-es NFL alapszakaszból, 2 meccs idegenben, 2 itthon, teljesen baráti elosztásban, ugyanis a ma esti, 19:00-kor kezdődő Bills elleni derbi lesz valószínűleg a legkeményebb, a december havi felhozatalból (a 49ers után). 5-1 a hollók mérlege eddig idegenben, nincs mese, ha az AFC tabellán az első hely a cél, akkor ezt az est végére 6-1-re kell módosítanunk. Érdekes rangadó elé nézünk, hiszen a Billsnek sem mindegy hogyan alakul ez a találkozó (jelenleg a wild card helyen való bejutást senki nem vitathatja el tőlük, de ha a Pats bukik még a maradék meccsei közül legalább egyet, akkor akár a csoport elsőségért is versenyben lehetnek). Tavaly az első héten találkozott a két csapat, akkor hihetetlen vérengzés után simán nyert a Ravens, gondolom senkinek nem mondok vele újat, hogy a mai találkozó szinte biztosan nem lesz ekkora mészárlás, sőt, én kifejezetten szoros mérkőzésre számítok. Az ESPN tudorai 71,7%-ban Ravens győzelmet várnak, azonban ez biztosan nem lesz ilyen egyértelmű! Sérültek nem nagyon akadnak egyik oldalon sem, a Ravensnél 4 emberke kérdőjeles, de mindenki teljes értékű edzésmunkát végzett a héten (ez szinte csodaszámba megy az NFL-ben, tekintve, hogy már december van), a Bills pedig csupán OT Ty Nsekhe szolgálataira nem számíthat (megbízható kiegészítő ember, de nem fog nélküle összeomlani a támadófal). Vizsgáljuk meg ismét azokat a szegmenseket, melyek könnyen eldönthetik a találkozó kimenetelét egyik vagy másik irányba!

1. A nagy párharcok találkozója

    Három kulcs párharcot emelnék ki, ami előreláthatólag nagy élményt fog nyújtani a meccset követőknek. Először is két CB vs WR leosztást hoznék, egyből duplázva, a Ravens secondary ma nem kis feladat elé néz, különösen igaz ez a cornerekre, hiszen a tavaly még lila mezben alkotó Smokey Brown valószínűleg komoly fejtörést fog okozni Marcus Petersnek, aki múlt héten nem volt valami megbízható, reméljük mára ismét felszívja magát és ügyesem limitálja a kis füstös Johnnyt. A másik oldalon sem elhanyagolható matchup várható, a Billsnél másodvirágzását élő Cole Beasley megállítása Marlon Humphrey feladata lesz. Humphs sajnos képes buta szabálytalanságokat bemutatni, még akkor is, amikor ez nem feltétlenül indokolt. Kíváncsian várom, melyik arcát fogja mutatni ezúttal a secondary! A harmadik nem gyenge összecsapás Lamar és Tremaine Edmunds között várható. A másodéves LB Edmunds idén elég korrekt évet fut, nagy szerepe van abban, hogy csapata védelme a liga elitbe tartozik. Passz ellen is egyre jobban működik (már 7 leütött passza van ebben a szezonban), és a futást is ügyesen tudja ölni. Ennek köszönhetően ma is fontos lesz, hogy Lamar jól kamatoztassa olvasási készségeit, hiszen az option játékok során ezek amúgy is nagyon fontosak, pláne, ha egy olyan klasszis LB-t kell olvasnod többször a meccs folyamán, mint Edmunds, ez is érdekes párharcnak ígérkezik!

2. Melyik front 7 állítja meg hatékonyabban a futkározó irányítót?

   Szintén kulcskérdés a mai találkozó kapcsán, hiszen a válasz magában foglalhatja a győztes kilétét is. Bár Allen a tavalyihoz képest picit visszavett, aki néha a red zone jelenetek során figyeli a Billst, az láthatja, hogy előszeretettel iramodik meg ő is a lasztival, ha meg kell futni az akárhány&goal szituációkat. Ha a védőfal ügyesen szabna határt ennek, ne adj isten még labdát, labdákat is szereznének, gond nélkül be lehetne húzni ezt az összecsapást. Allen, ha nyomás érkezik rá, jóval többször hagyja el a játékszert, mint Lamar, ezt mindenképp ki kellene használnia a védelemnek. Ugyanakkor a Bills front is egyre mutatósabb meccseket hoz le hétről hétre, DT Ed Oliver kezdi megmutatni, miért is draftolták a top 10-ben tavasszal, tehát a Ravens O-line munkássága is igen fontos lesz. Szükség lesz tehát a labdabiztosságra, a jó blokkokra, az oldalvonalat célzó szélsebes Lamar futásokra!

3. 4. kísérletek, értékesített field goalok

    Manapság az analitika is egyre fontosabb szerepet tölt be a csapatok életében, Harbs idén kifejezetten szeret nekimenni a 4. kísérleteknek, ezek viszonylag jó százalékkal be is jönnek, de láttuk a múlt héten, hogy egy erős védelem bizony gátat tud szabni a sikeres 4th downoknak. Épp ezért ezek megjátszása, avagy nem megjátszása, tehát az értékesített FG-k száma is fontos szereppel bírhat ma este. Mivel két viszonylag erős D próbálja meg megnehezíteni a pontszerzést mindkét oldalon, a rúgók szerepe is fontos lehet. Ebben természetesen Tuckert ismerve nem sok félnivalónk van, Hauschka pedig csupán 71.4%-al dolgozik idén. Nem lepne meg, ha 4, akár 5 FG is születne a találkozón a két csapattól együttesen, sportfogadók, tessék figyelni ezeket a lehetőségeket is!

Szoros, kemény szerelésekkel átitatott, komoly találkozót várok ma este, melyen az utolsó negyedben kapitulál csupán a Bills védelem, a Lamar mágiának köszönhetően. 17-24-re nyernek a vendégek, tehát ül a -6.5-es spread, szeretett hollóink pedig ismét megmutatják, hogy szoros meccsen a végletekig képesek koncentrálni és nyomást gyakorolni az aktuális ellenfélre.

Ti mit gondoltok? Mely csapat oldalán lesz több meccset eldöntő momentum (labdaszerzés, -20 yardos sack, kihagyott FG)? Melyik játékos/játékosok okozhatják a legnagyobb fejtörést ma este a buffaloi brigádból?

GO RAVENS!!

-Maszi-