Browns-Ravens meccsértékelő

Az utolsó téttel bíró alapszakasz találkozót is letudták szeretett hollóink a minap, komoly taktikai csatának induló, a végére simává avanzsáló derbin sikerült elragadni a győzelmet Cleveland városából. Ezzel megvan az első kiemelés, tehát végig hazai pályán ténykedhetünk a playoffban! Az idén önmaga sírját ásó Browns az első negyedben meglepően egyben volt, a védelmük jól limitálta a Ravens futójátékát, sőt a barnák támadósora is egész pofásan ténykedett, annak ellenére, hogy csupán 6 pontot tudtak felrakni az eredményjelzőre az első félidőben. A második negyed végén azonban váratlanul ismét szétesett a vendéglátók játéka, bődületes védelmi hibák, buta büntetések, ezek pedig nem férnek bele a Ravens ellen. A második félidő már vitathatatlan dominanciát hozott vendég oldalról, a mérkőzés fizikalitása azonban mindvégig megmaradt, így többször is földön maradó játékosok szakították meg a találkozó folytonosságát. Ismét a pozitív-negatív skálát hívnám segítségül a találkozó tüzetesebb vizsgálatához, ugyan is sajnos/szerencsére a mérleg mindkét serpenyőjében bőven helyezkednek el igencsak fontos elemei, szegmensei a játéknak. Lássuk tehát!

Pozitívumok:

1. Jókor villantak a kulcsemberek

   Ez az állítás bőven igaz Ingramre, Andrewsra, Lamarra és még pár ügyeskedő delikvensre. Ingram a futáson kívül (ami tegnap nem igazán ment neki pár nagyobb meglódulást kivéve), elkapói képességeit is csillogtatta, Andrews ismét „pittai” magasságokba emelkedett, de jó olvasásának és merész megindulásainak köszönhetően MVP várományos kisbékánk is megérdemli a buksi simogatást!

2. A secondary most is ott volt a szeren

    6 leütött passz, 1 INT, az első negyedet leszámítva kifogástalan teljesítmény (na jó volt, hogy ismét jöttek az idióta DPI flagek, csak ezúttal Humhprey helyett J. Smith szállította őket). Ezúttal Clark lépett elő a semmiből és nagyon masszív, megbízható teljesítményt tett le az asztalra.

Negatívumok:

1. A pass rush teljes hiánya

    Noha a front 7 jól állította meg a Browns futókísérleteit, a pass rush terén szinte értékelhetetlen teljesítményt nyújtottak. Pedig ez a clevelandi támadófal nem épp a liga krémjéhez tartozik. Ezen a meccsen belefért az alibizés az irányítóterror felelőseitől, de vajon a playoffban is bele fog? Aligha!

2. Érthetetlen bakik

    7 büntetésből 50 yardot nyeltek be a hollók tegnap, ebből mondanom sem kell 4-5 darab sárga zászló bőven elkerülhető lett volna. A Lamar és Ingram koprodukció által összehozott fumble is igen csúnya jelenete volt a tegnap estének, noha ez nem volt gyakori idén, akkor sem jó belegondolni, hogy mi lesz majd, ha ezek a figyelmetlenségből adódó hibák az élet-halál küzdelmek során jönnek elő ismét 2-3 hét múlva.

Ti hogy láttátok? Mely hibákat küszöbölnétek ki leginkább a játékot látva, ha az edzői stáb helyében lennétek?

-Maszi-