Évadzáró AFC-körkép

I am a raven
You’d better let me by
I’m a bit combative
Might pluck out an eye
[…]
I am a raven
Feathers black as coal
Robbery my stock in trade
So stay clear
Or I may steal your soul

Ray Lucero: I am a raven

Jó a buli, csak sok a számolgatás – hogy egy módosított klasszikussal indítsam az idei utolsó körképet. A nagyonknak, az MVP-knek, a “csak a Dolphins”-verőknek, a running backeknek persze már véget ért a matek (damn right AFC #1), a többiek viszont még csetepatéznak a PO-kiemelésekért. Gondolom, az NFL-t az előrelátható izgalmak vezérelték, mikor az utolsó hétre kizárólag csoportmeccseket szervezett össze, nagy pech, hogy igazán vérremenő összecsapás nem lesz az SNF-en kívül: az AFC-ben még egy, a hatodik hely van kiadó, amiért 3 nyomi reménykedik majd, és amibe egy negyedik, már kiesett nyominak is lesz némi beleszólása.

Baltimore Ravens (13-2, AFC 1.)

A CS.B.R. december végén játssza az ötödik preseason-mérkőzését Trace Griffin VI-tal és Robert McSorley-val, újoncokkal, frissen draftoltakkal, miközben az öregek, MVP-k, elitek pihennek (Yanda, BWill, ET3 és Lamar biztosan kihagyják a vasárnapot, Ingram pedig sérült).

Ezúttal Kecsöpfalva érkezik a Bankba a 19:00-sból a 22:30-as sávba átflexelt időpontban. Személy szerint nagyon várom Biggie és Jaleel Scott bemutatkozását, de érdekes lesz nézni a Lamar nélküli qb-szituációt is. Griffin szerint ez a meccs nem róla fog szólni, de nyilván fontos minden résztvevőnek, hogy a trade value felértékelődjön, elég sok csapat kezdi majd a 2020-as évet használható irányító nélkül ugyanis.

Ravens vs Steelers, vasárnap 22:25.

No photo description available.

New England Patriots (12-3, AFC 2.)

A Hazafiak a 4-11-es csoportellenfelet, a Miami Dolphins-t fogadják Foxboróban. Ha kikapnak, a KC pedig nyer, elbukják az első pihenőhetet, és mehetnek wildcardozni a Titans-Steelers-Raiders trió valamelyikével. Ha nyernek, akkor viszont január második hétvégéjéig lazulás van.

Patriots vs Dolphins, vasárnap 19:00.

Post image
Az igazi Fitzmagic

Kansas City Chiefs (11-4, AFC 3.)

A bandwagon SportTV leadja idei 387. Chiefs-közvetítését is, nem láttuk még eleget ugyanis a nyílhegyeseket 2019-ben (jó, ha egyszer nekem is lesz tévécsatornám, én is minden héten Ravens-meccset fogok közvetíteni).

A KC-nek kell a win és a Pats L a második kiemeléshez. Ezen egyenletnek második felét azért nehéz lesz összeimádkozni, de a lehetőség ettől függetlenül adott. Ha maradnak harmadikok, akkor a Titans-Steelers-Raiders valamelyikét fogadják az első rájátszáshéten, ha veszítenek és nyer a Houston, akkor viszont egy hellyel hátrébb csúsznak, és a Billsszel kell majd összemérniük erejüket a playoff első fordulójában.

Chiefs vs Chargers, vasárnap 19:00, Sport2

Post image

Houston Texans (10-5, AFC 4.)

A csoportgyőzelem már nem kérdés, ennek ellenére Bill O’Brian nem pihenteti a kezdőket vasárnap, hiszen némi szerencsével a 3. kiemelés is összejöhet, amihez kell egy win és egy KC loss. Mindenesetre, fél 11-re már tudni fogják a Chiefs-meccs végét, így hozhatnak okos döntést, leginkább Deshaun Watsonnal kapcsolatban, aki hátsérüléssel küzd, így lehet, hogy érdemes lenne pihentetni.

Harmadik seed esetén vendégül látják a 6. seedet (Titans, Steelers vagy Raiders), 4. seed esetén a Bills utazik Houstonba. Will Fuller nem lép pályára, viszont JJ Watt már edzeget, playoffra üzemkész lesz a rehabilitációnak (és a modern kemikáliáknak) hála.

Texans vs Titans, vasárnap 22:25, Sport2

Post image

Buffalo Bills (10-5, AFC 5.)

A garantált 5. seed ellenére Sean McDermott nem pihenteti a kezdőket a Jets ellen. Elmondása szerint az elérni kívánt célokhoz kell, hogy mindenki folytassa a munkát. Némileg suta döntés szerintem, de hát én nem vagyok HC. Texasba vagy Missouribe utaznak az utóbbiak kiemeléstől függően január elején.

Bills vs Jets, vasárnap 19:00.

Post image

Tennessee Titans (8-7, AFC 6.)

A Tennessee-nek “könnyű” dolga van: ha nyernek, bejutnak a rájátszásba. De vereség esetén sincs minden veszve, ha a Steelers és a Colts is kikap, a Titans a továbbjutó. Érdekes dolog ez a tie breaker.

Továbbjutás esetén irány a 3. seed otthona (Kansas City, Houston vagy Foxboro)

Titans @ Texans, vasárnap 22:25, Sport2.

Post image

Pittsburgh Steelers (8-7, AFC 7.)

Pocak Benő el is hesegette a héten felröppent, minden alapot nélkülöző kitalációkat: naná, hogy játszik jövőre, bigger and stronger than ever. De Tomlinék nem szaladhatnak még ennyire előre, kellene előbb nekik egy rájátszásrészvétel, igazán egő lenne mindenkinek zsinórban kétszer lemaradni a playoffról. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, először is le kell győzniük a Lamar nélküli Baltimore-t, másodszor pedig a Titans-nek kell egy L vagy egy T (döntetlen), ami “feladat” egyik része sem könnyű. De ezen kívül van még továbbjutási lehetőség ám:

  • PIT T + TEN L
  • TEN L + IND W + OAK L/T
  • TEN L + IND W + MIN, GB, KC és MIA mind nyernek

Továbbjutás esetén a 3. seedhez látogatnak, ami vagy KC vagy Houston vagy New England. Sok sikert!

Rudi vállsérülés miatt IR-en találta magát, a qb-vetésforgó soron következő irányítója tehát ismét a Kacsa, tartalékja pedig Paxton Lynch lesz. James Conner ismét lesérült, ezért ismét questionable a státusza, és új név a kérdésesek listáján Maurkice Pouncey is, aki ezúttal egy térdbibit szedett össze.

Steelers @ Ravens, vasárnap 22:25.

Post image

Oakland Raiders (7-8, AFC 8.)

Win + PIT L + TEN L + IND W + W vagy T az alábbi csapatok egyikétől: NE, CHI, DET, LAC – és bejutottak a rájátszásba. Sima ez, kéremszépen 😀

Image result for so you're saying i have a chance"

Indianapolis Colts (7-8, kiesett)

Biztosan mókás dolog lehet a mérleg nyelvének lenni. Egy győzelemmel a Steelers-nek, a Raiders-nek és a Titans-nek is átírhatják a januári terveit, de vereség esetén is kb. ugyanez a helyzet 😀 A Csikók Jaguars-hoz látogatnak a fél 11-es sávban.

Colts @ Jaguars, vasárnap 22:25.

Post image

Cleveland Browns (6-9)

Hrhrhrhhr, csak vicceltem 😀 😀 😀

Post image

Érdekes lehet még...