Ravens-Steelers beharangozó (week 17)

A mai napon átadjuk a 2019-es NFL alapszakaszt a múltnak, a 17. játékhéten nem más, mint az örök rivális Pittsburgh Steelers lesz az ellenfél. Nem gyenge kaland volt ez az idei regular season, kedvenceink olyan élményekkel ajándékoztak meg minket, melyekben már rég nem volt részünk. Baltimore fenegyerekei számára már csak egyetlen kérdés nyitott, 14-2, avagy 13-3-as mérleggel sikerül zárni ezt az esztendőt (amennyiben a nem túl reális 13-2-1-es szcenáriót nem vázoljuk fel lehetséges opcióként)? Egy biztos, a kezdők nagy része pihen, lesz aki fel sem kocog majd az oldalvonalon túli területre, van aki 1-2 negyedet játszik majd, így olyan emberkéket is láthatunk ma a képernyőn, akik eddig sérülés, vagy egyéb más okok miatt nem jutottak túl sok játéklehetőséghez. RGIII kezd, de személy szerint McSorley játékára is kíváncsi lennék. A kohászoknak már közel sem ennyire lényegtelen a derbi végkimenetele, ugyanis playoff reményeik egy vereséggel végképp köddé válnának az est végére (ha nyernek, akkor is szükségük lesz egy Titans bukásra, hogy bejussanak a rájátszásba). Érdekes találkozó elé nézünk, ahol az esélyek reális latolgatásához el kell rugaszkodnunk a szokásos kulcsszegmensek vizsgálatától, és olyan lehetőségeket is górcső alá kell vennünk, melyek egy nagyobb téttel bíró találkozó során aligha jöhetnének szóba. Lássuk, mire gondolok!

1. Mekkora motivációjuk lesz a cseréknek, peremembereknek?

    A héten mást sem lehetett olvasni az amerikai sportmédiában, mint hogy, ez is teljes erőbedobással végigvívott meccs lesz, fontos a rekord, fontos a győzelem, lendülettel kell pihenőre menni, és egyéb egyetemes igazságok érkeztek a csapat háza tájáról. Természetesen valóban fontos lehet az eddig nem sokat játszó, vagy nem sokat mutató játékosoknak a ma esti teljesítmény. Több lehetőség, jobb szerződés, cserealap performance, nagyon szerteágazó mozgató erők fogják hajtani a fiúkat, ez pedig nehezen tippelhetővé teszi a mérkőzést. Tehetségben nincs hiány, reméljük játékkedvben sem lesz, a Steelers kemény védelme ellen tényleg igazi értékmérő lehet, ha egy tartalék játékos jó számokat, megmozdulásokat tudna hozni!

2. Milyen lesz a védelem kulcsemberek nélkül?

    A már ismert elemeken kívül is könnyen lehet, hogy többen pihennek a Ravens védelemből a mai napon. J.Smith és Peters játéka is kérdéses, Earl Thomas és B-Will pedig már hét elején biztos volt, hogy maximum a pálya szélén folytatott buffalo csirkeszárny versenyen fognak majd nagyot alakítani. Igaz, a kecsöpföldi offense sem mutat manapság olyat, melyet ne lehetne könnyű szerrel limitálni. Azonban a vitathatatlanul sztár kaliber játékosok, mint WR JuJu Smith-Schuster, vagy épp a jó formában lévő fiatalok, mint WR James Washington, okozhatnak némi fejtörést Martindale mester fiainak.

3. Kórház a város szélén projekthét a Steelersnél

    Ez az igen nagy probléma leginkább a támadóegységet érinti a vendégeknél, több kulcsember sem tudja vállalni a játékot. RB James Conner, C Maurkice Pouncey kiválása hatalmas és nagyon nehezen megoldható nehézséget fog jelenteni ellenfelünk számára. QB Mason Rudolph is pihenőre kényszerül, így biztosan Devlin Hodges irányítja majd a Steelers támadásait. Ez a múlt hetet látva nem jelent feltétlenül jót, és ezeket a dolgokat ismervén sajnos azt is meg kell állapítanunk, hogy ez a meccs egy végtelenül unalmas, impotens támadókkal megspékelt mezőnyharccá avanzsálhat.

A fogadóirodáknál még mindig a Ravens az esélyesebb fél, sőt az ESPN is 85%-ra saccolja a hollók győzelmi esélyeit. Egy kevesebb pontot hozó, sok puntos, 17-13-as hazai győzelmet tippelnék, reméljük, a tartalékok mindent beleadva mutatnak nekünk némi előrejelzést, kiktől lehet majd masszív teljesítményt várni a jövőben!

Ti mit vártok, könnyed előszezon hangulatban fog eltelni az évad utolsó alapszakasz találkozója, vagy láthatunk majd minőségi footballt is?

GO RAVENS!

-Maszi-