FA körkép 2020 #1

Több mint egy hete beköszöntött a március, ideje megkezdeni az offseason munkát szeretett hollóinkat monitorozva. Mivel DeCosta megüzente, hogy elfogyott a regimentje, ezért 3 részre korlátoznám az idei FA körkép rovatot, melyet tavaly honosítottunk meg. 30 millió cap space valóban nem lesz mindenre elég, tag kérdések is vannak, tehát nem csoda, hogy nem a piac kifosztása az elsődleges prioritás. Tetszik DeCosta filozófiája, hosszú távon gondolkodik, nem szórja el ezt a meglévő összeget egy nagy névre, hanem inkább a hosszabbításokat, a csapat egységének fenntartását tartja szem előtt. Azonban fel kell készülni a foltozgatásra, hiszen minden távozót nem fogunk tudni a draftról pótolni. Így mindhárom részben inkább az átlagoshoz közeli, de a Ravens rendszerében adott esetben jól használható játékosokra fókuszáltam a sorozat során.

Legnagyobb hiányposztjaink az alábbiak: ILB, WR, OG, EDGE. Yanda visszavonulásával kell szerezni egy játékost aki a belső támadófalban tudna hasznosan működni. A belső linebacker és a pass rush ráncfelvarrás szükségességét gondolom nem kell sokáig ecsetelnem, de elkapó poszton is kellene mélyíteni a keretet. Ennek megfelelően mindhárom részben 4-4 játékost fogok prezentálni, akik ezeken a posztokon játszanak és anyagilag is lehetséges szerződtetésük. Vágjunk is bele az első kvartett ismertetésébe!

1. WR Rashard Higgins

   Tiszta sor, tavaly a nagykutyák elették Higgins kenyerét a Brownsnál, ideje lenne váltania. Picit több mint 2 millió dodóért focizgatott az esős Ohioban, ennyit Maryland államban is simán megkapna. Alapvetően jó keze van a srácnak, de 2019-ben nem sok sót evett meg a pályán. Statisztikái szerint a 0-7 yard közötti átadásoknál és a 15+-osoknál is jól teljesít, tehát egy slotban és a szélen is megindítható elkapóról beszélünk. Szerintem hasznát vehetnénk normális áron. Az éppen szintén FA Seth Roberts szintjét szerintem simán überelné könnyű szerrel.

2. C/OG Graham Glasgow

    A 27 éves, eddig csupán Detroitban pallérozódó Glasgow is UFA idén, rookie évét leszámítva teljesen alapember a Lionsnál. Gyorsan és jól reagálja le az ellenfelet, erős, center és guard poszton is bevethető, és ha megkínálnánk egy évenkénti 4-5 milliós kontraktussal szerintem szívesen játszana egy olyan menő támadófalban mint a hollóké.

3. ILB Jon Bostic

    Bostic 2019-ben szinte bagóért játszogatott a nem túl jól szereplő Redskins alakulatánál. Ennek ellenére karrier rekord sack számot, és egész jó passzvédekezési kompetenciákat villantott az év végére. 28 éves, tehát már van rutinja, mégsem nevezhető veteránnak, úgy vélem illene Martindale professzor védelmi sémájába. Az ára nyilván a statisztikái miatt magasabbra rúghat, de első ránézésre még gond nélkül beférhetne a fizetési sapka alá.

4. DE Ezekiel Ansah

    Ansah tavalyi éve nem sikerült valami jól, sokat bajlódott apróbb sérülésekkel. Tavaly egy 9 milliós szerződéssel tolta végig az évet, ám teljesítménye alapján nem szolgált rá ennyi zöld hasúra. Idén is egy ilyen kontraktot tudok elképzelni vele kapcsolatban, ám már jóval kevesebbért. 3,5-4 milliót vizionálnék, és miért ne lehetnénk mi az a csapat, aki megdobja ezzel a lehetőséggel? Ha egészséges abszolút vezér alkat, és szépen gyűjti a zsákokat, valamint az elszórt lasztikat.

Szimpatikus valaki az első négy név közül? Van esetleg más titkos favoritod? Ne félj velünk megosztani komment formájában!

-Maszi-