FA körkép 2020 #2

Sajnos a megváltozott mindennapok miatt a három részesre tervezett, idei FA-körkép rovatunk második részét csak most tudtam legyártani, amikor már a lényegi kérdések eldőltek, a piacon lévő játékosok nagy része már csapatra lelt. Ez azonban ne szegje kedvünket! A rendkívüli helyzet akár a „kukázás” bélyeget is rásütheti a második epizódra, de higgyétek el, lehet még abból a posványból minőségi embereket kihalászni! Nézzük az újabb 4 delikvenst!

  1. WR Taylor Gabriel

A 2020-ban hetedik szezonját megkezdő elkapó már több csapatnál is járt (Browns, Falcons, Bears), igazán megvetni azonban sehol nem tudta a lábát. Kezdőbe csak akkor került, ha sérülések hátráltatták volt munkaadóit. Játékstílusra elég hasonló a srác, mint Hollywood Brown, csak persze a félelmetes gyorsaságban van némi differencia Brown javára. De akkor minek nekünk még egy ilyen típusú játékos? Ami nagy előnye Gabrielnek, hogy screen játékokban is hatékonyan lehet alkalmazni, ez viszont nem lenne hátrány a számunkra. Chris Moore bedobása ilyen szituációkba csődöt mondott, talán egy új emberrel korántsem lenne ostobaság ismét megpróbálni ezeket a támadásokat!

Forrás: Bleacher Report

2. ILB Alec Ogletree

Ogletree 5 szezon Rams után az elmúlt két évben New York kék felében pallérozódott, ahol alapemberré vált (igaz egy nem túl erős védelemben). A szerzett tackle statisztikai mutató elég masszívnak tűnik nála, de ami még inkább érdekessé teszi személyét, az a passzok elleni biztató védekezése, és az ilyen-olyan módon szerzett labdák száma (2018-ban például 5 INT-et szerzett, amiből kettőt vissza is vitt az ellenfél célterületére). Mivel Rams-es karrierje első éveiben inkább OLB szerepkörben játszott, a sack szerzéshez is van érzéke, és akár erre a posztra is át lehet állítani, ha a szükség úgy kívánja. Emiatt nem is lenne a legolcsóbb, de egy 1 év 3-4 milliós boom or die szerződésben véleményem szerint belemenne.

Forrás: Giants Wire

3. OG Michael Schofield

A Broncosnál és Chargersnél is hellyel-közzel beváló guard még mindig nem talált csapatra március eleje óta. Rutinos 29 éves játékos, tökéletes fizikai paraméterekkel, szívesen megnézném, hogy blokkol Ingram előtt!

Forrás: NBC Sports

4. DE Jabal Sheard

A Coltsban eltöltött két év után úgy néz ki új kihívásokat kell keresnie a 10. szezonjába lépő volt Pats és Browns üdvöskének. A futás ellen jól lépett fel eddigi évei során, de sack vadászatban is jeleskedett, főleg indianapolisi évei elején. Mellette is a rutin szól, valamint valószínűsíthető olcsósága.

Forrás: Stampede Blue

Számotokra szimpatikus valaki ebből a kvartettből? Kikre voksolnátok a még csapat nélkül tengődő játékosok közül?

-Maszi-