Draft room 2020 #2

        A sonka és a nyuszi mellé érkezik draft room sorozatunk második felvonása, ahol a tegnapiakhoz hasonlóan megint szemezgettem az elérhető prospectek közül, így ma ismét górcső alá kerül 6 név, akik kevesebb, mint két hét múlva könnyen a fejükön találhatják a sötét színű, hollós emblémával ellátott fullcapet. Továbbra is a need posztok szerepelnek a fókuszban, de bizony néha eltérek ezektől, ha lehetőséget látok egy általam kedvelt, Ravenshez illő játékos kiválasztására. De térjünk is át a lényegre, lássuk a játékosokat!

1. kör

Támadó: OG/C Cesar Ruiz, Michigan

Talán a legjobb interior O-lineman az idei évfolyamban, jól blokkol a futáshoz, a pass protection sem tartozik a gyengéi közé, és fizikailag is minden paramétere adott, hogy akár guard szerepkörben is tetszelegjen annál a csapatnál, aki kiválasztja. A combine során is meggyőző volt, a szakértők szerint nagyon könnyen kezdővé válhat NFL szinten is.

Forrás: 247sports.com

Védő: ILB Kenneth Murray, Oklahoma

Murray egy igazi tackle gyár, eszméletlen fókusszal összpontosít a labdás emberre, gyors, agilis, igazi prototípus linebacker. Rendkívül sokoldalú, futás ellen is nagyon hatékonyan lép fel, de a coverage szituációkban is kifogástalan a teljesítménye, ennek tudatában elképzelhetjük, mekkora pusztítást tudna végezni középen Martindale blitz orientált rendszerében. Szerintem a legjobb ILB idén, nagyon örülnék az érkezésének, de minden esély megvan rá, hogy előttünk elviszi valaki.

Forrás: tulsaworld.com

2. kör

Támadó: WR Jalen Reagor, TCU

Kitűnő második körös prospect lenne a Texasból érkező Jalen Reagor. Tavalyi számai nem verdesik a plafont, ez viszont nagyban köszönhető a TCU csapnivaló irányítójátékának. Egy potensebb QB simán tudja etetni a hihetetlen sebességgel játszó Reagort szép hosszú átadásokkal. Nem mellesleg kitűnő punt returner a srác, érdemes lehet megpróbálni!

Forrás: dynastynerds.com

Védő: OLB Terrell Lewis, Alabama

Az Alabama egykori pass rushere tehetsége alapján gond nélkül első körbe várt játékos lenne, azonban a 2018-ban elszenvedett térdszalag szakadása sok szakértőt arra késztetett, hogy a második kör környékére tegye Lewis draftértékét. Valóban, erőben, sebességben nincs hiány, támadófal legyen a talpán, aki ki tudja venni a játékból a srácot, de régebbi sérülései még visszaüthetnek. Szerintem érdemes lehet kiválasztani, nagy segítség lenne egy ilyen csóka a haldokló Ravens pass rush számára.

Forrás: bleacherreport.com

3-4. kör

DE Marlon Davidson, Auburn

Davidson eddig 4-3-as védelemben játszott, de szerintem a mi egyre inkább ilyen téren hibriddé váló védelmünkben is megállná a helyét. Sokan a második körre várják, én a harmadik körben tartanám reálisnak a kiválasztását. Ennek igazából egyetlen oka van, nem kifejezetten lehet skill playernek nevezni a srácot, bőven vannak technikai hiányosságai, de ezt erejével, hozzáállásával, igazi harcos attitűdjével jól feledtette egyetemi évei alatt.

Forrás: profootballnetwork.com

Sokadik körös reménysugár:

FB/RB Connor Slomka, Army

Mai bumm bele pickünk az Army kötelékéből érkező full back, Connor Slomka. Igazi hamisítatlan bontógolyó a srác, blokkolás téren is sok hasznot hozna a konyhára, de akár red zone futóként is alkalmazható. Annak ellenére, hogy igazi faltörő kos, van finesz a játékában, jól tud lereagálni bizonyos szituációkat, ez pedig nem hátrány egy ilyen típusú játékosnál. Emlékezzünk csak az öreg Kyle Juszczyk cimboránkra! Nem mondom hogy vele egy szinten áll Slomka, ami a tehetséget illeti, de egy hetedik köröst gond nélkül rááldoznék DeCosta helyében.

Forrás: againstallenemies.com

A tisztelt publikum szívesen látná valakin az említettek közül a lila mezt szeptembertől? Esetleg van más játékos aki jobban megmozgatja a fantáziád? Bátran oszd meg velünk a komment szekcióban!

-Maszi-