Draft room 2020 #3

Nincs pihenő, haladunk tovább az idei class elemzésével, mivel a mai locsolkodós móka valószínűleg több helyen is elmaradt, igyekszünk egy kis olvasnivalóval könnyíteni a magyar Ravens flock mindennapjain, ezekben a kényes időkben. Újabb 6 név kerül terítékre a mi kis draft szobánkban, egyszerűen annyi a potens prospect ebben az évfolyamban, mint égen a csillag, nagyon érdekes börze vár ránk, az első két nap sok cetlivel rendelkező alakulatok mindenképp szerencsés helyzetben vannak. Mivel a Ravens is 5 választási jogot birtokol a tárgyalt időszakban, DeCosta is visszanyúlhat egy kis gyerekkori nosztalgiához, legutóbb ugyanis akkor lehetett ilyen kedvező helyzetben, mikor a nagypapi megdobta őt 50 dollárral a massachusettsi állami búcsú alkalmából, a körhintán pedig csak 10 dodó volt egy menet. Na de tegyük is meg ajánlásainkat Eric felé, lássuk a játékosokat!

1. kör

Támadó: WR Justin Jefferson, LSU

Jefferson eszméletlen számokat hozott a tavalyi egyetemi csodacsapat, az LSU színeiben. 111(!!) elkapással zárta a szezont, a legjobb időt futotta 40 yardon az elkapók közül a combine workoutja során. Slotban lehetne igazán hasznos, mert ügyesen tud a defensive back sor mögé kerülni, szinte lehetetlen helyzetekben is tisztára tudja játszani magát, ez pedig ha nincs opció az első olvasások során, elég kedvező lenne Lamarnak is. Két hete még szívtam a fogam, ha valaki őt az első körbe mockolta, azóta azonban kicsit jobban tájékozódtam a játékáról, és már én is amondó vagyok, hogy még a végén az is lehet, hogy simán elviszik előttünk 4-5 hellyel. Ha nem, mindenképp fit lehet a Ravens számára.

Forrás: cbssports.com

Védő: DE Yetur Gross-Matos, Penn State

Az érdekes nevű pass rusher a nem túl impresszív combine munkája miatt csúszhat lejjebb a drat boardon, ez viszont hihetetlenül kedvező lehet a hollók számára. Gross-Matos nagy erőssége, hogy jól védekezik a futás ellen, és az irányítóterrorból is bőven kiveszi a részét. Egyetemén gyakran játszott nose tackle szerepkörben is, itt is jól tudott teljesíteni. Ezt látva szerintem kifejezetten erősödne a már amúgy sem gyenge Ravens D-line, Gross-Matos érkezésével!

Forrás: primeroydiez.com

2. kör

Támadó: OG Netane Muti, Fresno State

A Fresno State volt üdvöskéje tehetsége és rátermettsége alapján simán beférne az első körbe is, ám rengeteg sérülés sújtotta már karrierje során. Tavaly 9, tavalyelőtt 12 mérkőzést hagyott ki, 2016-ban pedig az achillese volt elszakadva. Van kockázat a kiválasztásában, de ha egészséges tud maradni, akkor akár pro bowl kaliberű guard is válhat belőle!

Forrás: thefresnobee.com

Védő: CB A.J. Terrell, Clemson

Terrell érdekes prospect, a szakértők nagyon nem értenek egyet vele kapcsolatban, van aki top 15-be várja, de sokak szerint akár a harmadik kör eleje sem lenne meglepő vele kapcsolatban. Ez annak köszönhető, hogy igazán jó atléta a srác, és technikailag is ott van a szeren, de valahogy a coverage játéka nem az igazi. Ezen kellene fejleszteni, illetve pár plusz kiló is elférne a Clemsonról érkező corneren. Az arany középutat választva, mivel látok benne potenciált, nem tartanám rossz döntésnek a második körben kiválasztani.

Forrás: thespun.com

3-4. kör

S Kyle Dugger, Lenoir-Rhyne

Bevallom őszintén, több éve a draft prospectek vizsgálata, bemutatása, értékelése az egyik kedvenc elfoglaltságom tavasszal, de a Lenoir-Rhyne nevű felsőoktatási intézményről még csak nem is hallottam. Ez könnyen lehet, hogy az én szegénységi bizonyítványom, de most Dugger kollégának köszönhetően ezt, az Észak-Carolinában működő egyetemet is megismertem. Nem egészen tartom jónak az idei safety állományt, de mikor már a negyedik általam hitelesnek tartott NFL szakember, vlogger, draft tudor emelte ki ezt a srácot, gondoltam utánajárok a dolognak. Nem csoda, a vele kapcsolatos jó vélemény, Dugger ugyanis rendkívül gyors, erős, technikailag nagyon képzett „söprögető”, simán kezdő lehet az első naptól fogva, ha megfelelő csapatba kerül és jól sikerül a nyári felkészülése. Nekünk pedig nem tenne rosszat egy fiatal playmaker safety, aki akár hosszú távon is megoldást jelentene a poszt jövője szempontjából.

Forrás: lrbears.com

Sokadik körös várományos:

TE Jared Pinkney, Vanderbilt

Pinkney korántsem reménytelen eset, az 5-6. kör környékén már gond nélkül elkelhet az idei játékosbörzén. Ami a legnagyobb red flag vele kapcsolatban, hogy nem rendelkezik megfelelő sebességgel. Olyannyira nem, hogy a combine során ő futotta a leglassabb időt a tight enedek között. De a keze nagyon a helyén van, ha valahogy meg tudja oldani a szeparálódást, akkor érdemes keresni az átadásokkal, mert szinte sosem hibázik. Profi körülmények között ezen szerintem lehetne fejleszteni, az idei csapnivaló tight end felhozatalból ő lehet az egyik, hanem a legérdekesebb játékos.

Forrás: 247sports.com

Szimpatikus valamelyik legény a mai merítésből? Van jobb ötleted, ki férne még fel az elemzendő játékosok listájára, avagy valakit nagyon levennél a jelenleg tárgyalt muksók közül? Kíváncsian várjuk a véleményeteket!

-Maszi-