Draft room 2020 #4

Draft room rovatunk szüntelenül zakatol tovább, újabb 6 lehetséges Ravens aspiráns prospect kerül futószalagra a mai napon. Szépen lassan elérünk az általam összeállított draft board feléhez, tehát van még elemezni való bőven! Ahogy eddig olvashattátok, az első két körben leginkább támadófal ember vagy elkapó érkezését tartottam a legjobb ötletnek offense oldalon, míg defense téren kétségtelen, hogy a pass rush és a linebacker sor szorul a legnagyobb erősítésre. Ma egy pár helyen eltérek ettől, és kicsit BPA alapon vizsgálódok, kiváltképp az első két körben. Ugyanis bőven maradhatnak bent olyan játékosok, akik nem olyan szerepkörben szorgoskodnak, ami égető need számunkra, mégis nem kevés hasznot hozhat a konyhára, ha egy franchise az elérhető legjobb játékost választja ahelyett, hogy görcsösen ragaszkodna a hiányposztok orvosolásához. Lássuk is őket!

1. kör

Támadó: OT Josh Jones, Houston

Valahogy a Houston egyetemről érkező prospectek mindig sántítanak nálam egy picit, minden évben van egy egekig magasztalt tehetség ebből az intézményből, aki azonban az NFL-ben mégsem képes beteljesíteni a hozzá fűzött reményeket (lásd Tyus Bowser). Jones esetében azonban nem jelez a Houston vészvillogó a fejemben, ő talán tényleg top játékossá nőheti ki magát. Rendkívül jó testi adottságai, hosszú karjai, mozgékonysága és agilitása teszi őt BPA pickké az első kör végén. Különösen akkor mutatja meg, mekkora ász tud lenni, ha passzjátékra kerül a sor. Szerintem nem lenne rossz ötlet megszerezni, tackle poszton sem ártana mélyíteni a keretet.

Forrás: profootballnetwork.com

Védő: DT Ross Blacklock, TCU

Ismét egy TCU-s arc, aki a tudorok szerint eléggé Ravens kompatibilis játékos. Nem kimondottan óriási need poszt a DT, de hosszú távon gondolkodva elférhet egy ezen a poszton ténykedő rookie a csapatban. Blacklock értékét nehéz pontosan megállapítani, első kör vége, második eleje között ingadozik folyamatosan. A jó combine munkája mindenképp több helyet repítette előre a szakaik draft boardján, de sokak szerint óvatosnak kell lenni vele kapcsolatban, mert benne van a pakliban, hogy a 2019-es éve csupán egy megismételhetetlen egy esztendős csoda volt, és nem nagyon tud már hova fejlődni, ami a profik között pedig nem feltétlenül lesz elég. Érdekes pick lenne, de ha minden kinézett játékos kimenne a 28. választásig, nem érezném rossz választásnak.

Forrás frogsowar.com

2. kör

Támadó: OT Trey Adams, Washington

A Washington rendkívül tehetséges falemberét sem kerülték el a sérülések az elmúlt években, térdszalag és hát problémái is voltak, valószínűleg emiatt fog lecsúszni a második kör közepéig. Ha egészséges, akkor viszont rendkívül biztos pontja lehet bármely támadófalnak az NFL-ben. Mi sem bizonyítja ezt jobba, mint hogy egy olyan QB-t kellett védenie egyetemi karrierje során, aki igazi zsebirányítóként nem nagyon tudott értékelhetően játszani, ha nyomás érkezett rá (Jacob Eason). Nem egy helyen olvastam vele kapcsolatban, hogy pro bowl upside „lakozik benne”.

Forrás: nfldraftbible.com

Védő: S Grant Delpit, LSU

Delpit sokaknál masszívan első napos nyerőember, én egy picit árnyaltabban látom az esélyeit, ami az első kört illeti. Ha azonban bent marad a másodikban esedékes húzásunkig, mindenképp helytálló döntés lenne a kiválasztása. Igazi box safety a srác, nagyon fekszik neki, amikor embereznie kell, de a 2019-es évét leszámítva nem mozgott otthonosan a coverage szituációk során. Ebben persze még fejlődhet az edzőtáborozás során, amíg nincs a topon ezeknél a játékoknál, addig pedig egy minőségi free safety szerepkört gond nélkül be tudna tölteni.

Forrás: 247sports.com

3-4. kör

RB/FB A.J. Dillon, Boston College

Dillon barátunk ügyesen mozgott a combine során, és az is meggyőző vele kapcsolatban, hogy ő is jól tudja hasznosítani magát, ha nem a földön kell pusztítania, hanem a levegőből kell lehalászni az átadásokat. Mivel elég masszív testfelépítéssel rendelkezik FB vagy akár rotációs erőfutóként is bevethető lenne. Szerencsére nálunk a támadófal is egész pofás, nagy hasznát vennénk egy ilyen jellegű futójátékosnak, pláne, hogy nem is kéne rá top választást áldozni.

Forrás: si.com

A harmadik nap „sztár húzása”:

ILB/OLB Michael Pinckney, Miami

Pinckney draftolása abszolút valid döntés lenne, úgy az ötödik kör környékén. Egyetemi csapatában inside és outside LB poszton is rendszeresen bevetésre került, ami a Miami potens védelmét tekintve nem elhanyagolható tényező. Az NFL-ben inkább ILB-ként tudnám elképzelni, de ehhez is szüksége van még néhány kiló izomra. Könnyen lehet, hogy a negyedik körben már elkel, ha nem, akkor viszont jó döntésnek tartanám a kiválasztását!

Forrás: youtube.com

Mi a véleményetek a BPA (legjobb elérhető játékos) húzásokról? Ilyen alapon választanátok bármelyik most tárgyalt játékost? Ha nem, van más tippetek, akit gondolkodás nélkül kivinnétek, ha még elérhető lenne? Jöhetnek a megfejtések!

-Maszi-