Draft room #6 2020

A „mock mód” után most ismét visszaváltunk egy kicsit, és folytatjuk a prospectek bemutatását. Ez azt jelenti, hogy a szokásos formátumban megint hozok 6 delikvenst, aki nagyon könnyen kerülhet a Ravens kötelékébe, a jövő héten esedékes börze után. Fogynak a nevek a draft boardomról, különösképp, ami az első körbe várt játékosokat illeti, de még mindig több nagyon érdekes opció jöhet szóba. Nézzük is meg, kik kerülnek górcső alá a mai napon!

1. kör

Támadó: WR Denzel Mims, Baylor

Magam sem gondoltam volna, hogy Mims az első körben kerül majd említésre, mikor belevágtunk az idei draft sorozat elkészítésébe. Személy szerint nem érzem benne azt a potenciált, ami az első nap kiválasztottak közé röpítené őt, viszont ha már az előző epizódokban tárgyalt elkapók közül senki nem elérhető, akkor be kell látnom, hogy az ő játéka illene leginkább a Ravenshez, a még boardon lévő célpontok közül. Jó méretei, és veszélyes red zone játéka mindenképp kiemelendő, ahogy a fenomenális combine teljesítménye is, de ennek ellenére erős hype kering körülötte a levegőben. Az útvonalfutásai hagynak kívánnivalót maguk után, ez sokszor azt is jelenti, hogy mivel nem tudott kellőképpen meglógni a DB-k szorításából, cornerekkel a nyakán harcol a lasztikért. Az egyetemen ezt kifejezetten ügyesen csinálta, de a profik között szintet kell lépnie ezen a téren!

Forrás: draftwire.usatoday.com

Védő: LB Patrick Queen, LSU

Egy újabb hihetetlen képességű linabacker, aki óriási fogás lenne az első nap. Queen gyakorlatilag egész egyetemi karrierje alatt csapata kulcsfigurája volt a védelemben, gyors, rendkívül jól mozog a különböző szituációkban, és a coverage playek is nagyon jól mennek neki. Jól blitzel, és nem ismer tréfát a futójátékok megállításában sem. Sajnos könnyen megeshet, hogy nem lesz már elérhető mire a Ravensre kerül a sor, de ha mégis, akkor nem sok teketóriát igényel a kérdés.

Forrás: si.com

2. kör

Támadó: C/OG Lloyd Cushenberry III, LSU

Cushenberry is kifejezetten olyan játékos, aki rendkívül illene a hollók rendszerébe. Az LSU-s évei alatt leginkább a passzblokkolásoknál tűnt ki, de a szakértők szerint egy run heavy offense is nagyon feküdne neki, jól tudna lyukakat nyitni a futóknak és a különböző guard húzásokat is mesterien kivitelezhetné. Engem ezzel meg is győztek, hogy Lloyd a második körben teljesen valid választás lenne!

Forrás: theadvertiser.com

Védő: DE Jabari Zuniga, Florida

A Gators volt pass rushere inkább harmadik napos pickként volt beharangozva a combine előtt, ott azonban egy nagyon vállalható teljesítménnyel állt elő, ez biztosan fog növelni a draftértékén. Tavaly sajnos voltak problémái a bokájával, viszont amikor játszott, akkor nem ismert tréfát, mindent beleadott. Engem leginkább ez a mentalitása az, ami meggyőz arról, hogy nem rossz ötlet kiválasztani őt, a második nap elején. Főleg, hogy a tudorok szerint kifejezetten jól állna neki egy OLB szerepkör 3-4-es védelmi szisztémában.

Forrás: floridagators.com

3-4. kör

DT Leki Fotu, Utah

Fotu elég egyoldalú játékos, a futás ellen kiváló munkát végez, de a pass rush egyáltalán nem az erőssége. Erőben és fineszben azonban nincs hiány, szerintem fejleszthetőek lennének készségei a passzjátékok ellen is. Addig is pedig egy energiától duzzadó monstrumként tudná annulálni az ellenfél labdacipeléseit!

Forrás: KSLsports.com

„Hamu és gyémánt” a harmadik napon:

DE Derrek Tuszka, North Dakota State

Végül, de nem utolsó sorban egy sokadik körös pass rushert hoztam nektek, aki bőven elférne a rosteren. Tuszka nagyon produktív éven van túl, jól szerepelt a combine során is, igazán kíváncsi vagyok mire lesz majd képes a profik között. Kérdés, hogy az NFL pufikkal fel tudja-e venni a versenyt, de minden esély megvan rá, hogy jó technikája és kézhasználata révén gond nélkül vegye fel az új ritmust. Az egyik kedvenc alul értékelt játékosom az idei felhozatalból, nagyon örülnék, ha láthatnánk lila mezben ténykedni a nyáron (és nem a viking lilára gondolok)!

Forrás: youtube.com

Ti hogy vélekedtek, kell nekünk bárki is a mai nevek közül? Ha igen ki, és miért?

-Maszi-