Draft room 2020 #7

Vészesen közeleg a mágikus dátum, én személy szerint már tűkön ülök jó szokásomhoz híven, amúgy is imádom a draftot és az azt körülvevő találgatósdit, de ebben a mostani pandémiás helyzetben meg aztán pláne örül az ember egy kis élő, kedvenc sportjaihoz köthető megmozdulásnak. Az utolsó előtti prospect ismertető kerül ma terítékre, újfent 6 játékost mutatok be. Bevallom sokat gondolkodtam kiket hozzak a felsőbb körökben a támadók közül, ugyanis szépen kezd kiüresedni a boardom ezen része, de csak sikerült megálmodni a megfelelő felosztást. Nézzük is meg kik jöhetnek ezúttal szóba!

1. kör

Támadó: WR Brandon Aiyuk, Arizona State

Ismét egy elkapó az első körben, szerintem nem lenne ördögtől való döntés kiválasztani a Sun Devils volt fenegyerekét, ugyanis eszméletlen rugókkal van megáldva, elég, ha csak megnézünk párat a tavalyi óriási elkapásai közül, hogy ezt belássuk. Gyorsasága is nagyon rendben van, és én a playmaker faktort is látom a játékában. Ha azonban sokat csúszik a boardon, akkor később is kitűnő döntés lehet!

Forrás: sports.yahoo.com

Védő: CB Jeff Gladney, TCU

Gladney érdekes résztvevője lehet az idei játékosbörzének. Ha csak az elkapók limitálását nézzük, akkor top 3-ban is lehetne a posztján idén, mert rendkívül jól tudja követni a célpontok mozgását, útvonalait, nagyon nehéz szeparálódni abból a szorításból, amit az ellenfélre gyakorol. Hosszú karjai lehetővé teszik a sikeres passz leütéseket, avagy az INT vadászatot. Mégis ezek ellenére valahogy fizikálisabbá kellene válnia a profik között, mert csupán a méretei akadályozhatják őt abban, hogy kiválasztásra kerüljön az első napon. Látok benne fantáziát!

Forrás: SBnation.com

2. kör

Támadó: OT Ezra Cleveland, Boise State

Rengeteg jó támadófalban ténykedő emberke kerülhet majd kiválasztásra a második körben, legyen szó az O-line bármely részéről. Én most egy OT-t hoztam nektek, Cleveland ugyanis egy elég masszív kis hústorony a Boise State-ről, mégis gyors és nagyon jó atléta. Posztján a leggyorsabb 40 yardos időt produkálta, és a scoutok szerint egy igazi csupa szív srácról van szó, tökéletes döntés lenne vele mélyíteni a támadófal mélységét!

Forrás: usatoday.com

Védő: OLB Julian Okwara, Notre Dame

Okwara egy jó technikával megáldott, veszélyes pass rushere lehet a ligának. A 2019-es éve egy kicsit visszafogottra sikeredett a 2018-ashoz képest, de a szakértők egyöntetűen a második kör elejére teszik jelenlegi értékét. Sokan már az első körben is a Ravenshez mokkolták, számomra is egy szimpatikus pick, de inkább a második körben.

Forrás: slapthesign.com

3-4. kör

EDGE Curtis Weaver, Boise State

Weaver talán az egyik legalulértékeltebb pass rusher az idei évfolyamból. A benne rejlő potenciál alapján nem nagyon értettem, miért nem fér be sok szakértőnél a második körbe, de nagyjából mindenki a fizikális hiányosságait emelte ki. Sokak szerint, ami a college szinten elég volt, hogy hard guy legyen, az a profik között már kevés lesz. Engem továbbra is meggyőznek az előző esztendőben produkált számai (52 tackle, 13.5 sack, 3 leütött passz, 1 fumble). És testalkata alapján nem látom akadályát, hogy egy 3-4-es rendszerben jól teljesítsen, mint OLB.

Forrás: youtube.com

Rejtett érték a harmadik napon:

EDGE Alex Highsmith, Charlotte

A Charlotte volt üdvöskéje a 4-5. környékén kelhet el, így könnyen lehet, hogy a draft közepén kellene rá áldozni egy picket. Highsmith személyében egy elég ügyes kis edge rushert ismerhetünk meg, aki nem feltétlenül egy nagy sack vadász (utolsó évében azért csak összeszedett 14 zsákot!), de a yardveszteséges szerelések terén szinte páratlan adottságai vannak. A lábmunkája kifogástalan, jól füleli le a labdacipeléseket is, egyedül az interior O-line részek támadásakor nem használja valami jól a karjait. Ezeken az apró technikai hiányosságokon nem olyan nehéz változtatni, így kifejezetten egy Ravens fit játékosnak látom a srácot!

Forrás: theathletic.com

Elnyerte valaki a tetszéseteket a mai hatosból? Ha igen, miért gondoljátok, hogy jó helye lenne Baltimore-ban az illetőnek?

-Maszi-