/ DRAFT

Draft room 2020 #8

Az idei utolsó, draft előtti prospect ismertető rovatunk egy kicsit rendhagyó lesz, eltérek az eddig meghonosított formai felépítéstől.

Az első jelentős változás, hogy ma 7 játékos kerül terítékre, már csak ők heten maradtak az általam elkészített boardon, így nem szerettem volna egyiküket sem kihagyni a felsorolásból. A másik módosulás pedig, hogy most nem lesz első körbe várt játékosunk, sőt a szokásos kategorizálás is megszűnik jelen esetben, csak O-D szinten lesznek felbontva a tárgyalt személyek, és mindegyiküknél a személyes jellemzéshez fogom odaírni, hogy a börze mely szakaszában tartom reálisnak az adott player kiválasztását. Remélem ebben a formában is elnyeri majd a tetszéseteket a dolog, ennek érdekében most bele is csapnék a közepébe!

Támadók:

WR Michael Pittman jr./ USC

A Trojans elkapója nagyon érdekes kis játékos, rendkívül jó testfelépítéssel bír, magas, erős, és ezt kamatoztatva jól tudja lerázni magáról a védőket. Viszont a sebessége nem az igazi, különösen a start elég lassú nála, ezen kell majd sokat fejlesztenie valamelyik franchise kötelékében. Valahol a harmadik kör legelején látnám értelmét elvinni, de ennek ellenére benne van a playmakar faktor a játékában.

Forrás: nypost.com

OT Prince Tega Wanogho, Auburn

A világbajnok névvel rendelkező volt Auburn tackle is megér egy misét, nagy potenciál rejlik benne, könnyedén meghatározó támadófalemberré nőheti ki magát a profik között is. Skill képességei alapján gond nélkül lehetne első körös, a szakértők azonban „zűrös” karaktere miatt nem igazán várják az első napra. Inkább a második kör közepe felé saccolnám az elkelését, szerintem megéri a kockázatot, főleg egy olyan elfogadó és családias légkörben dolgozó csapatnak, mint amilyen a Ravens is.

Forrás draftwire.usatoday.com

RB Anthony McFarland, Maryland

McFarland egy nagyon jó kis 5-6. körös pick lehetne az idei drafton. A combine elég jól sikerült számára, sebessége kétségtelen, hogy teljesen NFL kompatibilis. Elkapásban sem utolsó a csávó, egy potens támadófal mögött simán alkothat a profik között is. És ha már úgyis földi a srác miért ne maradhatna államon belül?

Forrás: nflmocks.com

OG Tyler Biadasz, Wisconsin

A végy egy jó falembert recept gyakran kezdődik Wisconsinból való alapanyaggal, ez a felsőoktatási intézmény ugyanis tradicionálisan ontja magából a minőségi O-lineman prospecteket. Biadasz is tökéletes példája ennek. Rendkívül jól blokkolt egész évben tavaly, szinte minden játékformációban megtalálta a helyét, és alig engedett nyomást az irányítóra. Futásblokkolásban is teljesen megbízható teljesítményt nyújtott, szerintem teljesen valid 2. kör végi, 3. kör eleji választás lenne számunkra.

Forrás fullpresscoverage.com

Védők:

S Jeremy Chinn, Souther Illinois

Chinn is igen nagy sleeper a második napon több szakértőnél is, 2-3. kör körül kelhet el valahol, de valószínűleg jól jár vele, aki kiválasztja. A srác igazi tackle gyár, remekül mozog, technikai képzettsége és ereje is a helyén van. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy egyeteme sokszor LB poszton is bevetette, ha szükség volt rá, NFL szinten egy igazán jó strong safety válhat belőle. A Martindale-féle blitz partyknál hasznosan lehetne alkalmazni, ebben szinte biztos vagyok.

Forrás: youtube.com

ILB/OLB Willie Gay jr./ Mississippi State

Ismét egy kemény dió, méretei és sebessége kifogástalan a Mississippi State volt üdvöskéjének, a profik között is simán bevethető belső vagy külső linebackerként is. Labdavadász ösztönei nagyon rendben vannak, igazán hatékonyan tud fellépni a futás ellen, de az eladott labdák gyűjtögetésében is jeleskedik. Viszont tavaly sikerült tettlegességig összebalhéznia az egyik csapattársával, így egyeteme egyből a szezon elején kiszabott rá egy jó kis eltiltást. A személyisége a kérdéses csupán, emiatt fog nagyjából a 3. körig csúszni, de szerintem bőven megéri a kockázatot!

Forrás: pressboxonline.com

CB Lamar Jackson, Nebraska

Nem csalás, nem ámítás és nem is játszott titokban szeretett kisbékánk tavaly a Nebraska csapatában is, idén egy corner is ezzel a névvel jelentkezett a draftra (egyébként 2020-ban A.J. Green is elérhető a börzén, ő szintén corner). Jackson fizikuma és mozgékonysága nem hagy kívánnivalót maga után, egyszerűen azért csúszhat majd az 5. kör környékéig, mert nem valami playmaker játékos a coverage szituációkban, és a futójátékok során sem igazán találja a helyét. Nyomásgyakorlása viszont még hasznos lehet, ebben ugyanis jól teljesít, nehéz tőle szeparálódni. Azonban ha mégis arra száll a passz, akkor nem igazán a lasztit figyeli, hanem teljesen az ellenfél elkapója van fókuszban nála. Ebben kellene fejlődnie, aminek igazából nem látom akadályát.

Forrás huskers.com

Az utolsó 7 játékosból szimpatikus volt valaki? Többségével a draft második napjának végén, harmadik napjának elején kerülhetnek új csapataikhoz, van valaki, akit esetleg előbb kiválasztanál, mert látsz benne fantáziát?

-Maszi-