/ DRAFT

Draft room 2020 #9 II. mock draft

A 2020-as draftra való készülés záróakkordajként ismét egy mockot hoztam nektek, az előzőhöz képest eltérő forgatókönyvvel, és hozzácsaptam egy plusz második kört is, csak hogy ne unatkozzon az magyar Ravens flock a börze előestéjén.

Cserék most is vannak, sőt szerintem akár rekord számú cserebere is lehet idén, főleg az első két napon. Rengeteg csapatról hallani, hogy épp árulja valamelyik cetlijét, vagy bármi áron szeretne feljebb mozogni. Még egyszer javasolnám minden érdeklődőnek, aki az év ezen eseményeit is örömmel követi, hogy állítsa be a kakukkos órát, mert egészen pontosan 2:00-kor indul a móka hajnalban, aki lemarad az egy igen érdekes és izgalmas börze első körével kevesebbet írhat majd az önéletrajzába ezután. De nem is szaporítanám tovább a szót, kezdjük is el a dolgot!

1/1 Cincinnati Bengals: QB Joe Burrow, LSU

Nem az első választásnál kezdődnek a meglepetések, a Bengals továbbra is Burrowra tesz, kell az új franchise arc Ohioban.

1/2 Washington Redskins: EDGE Chase Young, Ohio State

Szintén nem okoz túl nagy felhördülést a második cetlivel a Redskins, torony magasan a legértékesebb prospect idén az Ohio State pass rushere.

TRADE ALERT: A Lions ismét elboltolja a harmadik választást, méghozzá a Chargers a befutó, akik az idei 1/6 mellé egy 2021-es első kört is átdobnak Detroitba, és még a 3/71 is az oroszlánoknál landol.

1/3 Los Angeles Chargers: QB Tua Tagovailoa, Alabama

A felmozgás célja egyértelmű, szükség van egy új irányítóra hosszútávon a Los Angeles-i alakulatnál. Nincs mese, ki kell fizetni a harmadik pick árát, de ha egy sztárvárományos QB-t szeretnél, ez teljesen természetes.

1/4 New York Giants: ILB/S Isaiah Simmons, Clemson

A Giants ismét nem tud ellenállni a csábításnak és nem need poszta húz, hanem berántja az egyik legnagyobb defense playmakert az idei évfolyamból. Simmons potenciálja fenomenális, kérdés, hogy nem lett volna jobb egy OT-t választani esetleg?

1/5 Miami Dolphins: QB Justin Herbert, Oregon

Az utóbbi napokban egyre inkább arról hallani, hogy a Dolphsnak Herbertre fáj a foga. Ideális lenne számukra, ha így alakulna a dolog, nem kéne picket áldozni a felmozgásért, és az áhított irányító is elérhető lenne gond nélkül.

1/6 Detroit Lions: CB Jeffrey Okudah, Ohio State

Okudah érkezik megint a Lionshoz, ismét jó boltot csináltak, annyira adja magát ez a választás, hogy hihetetlen!

1/7 Carolina Panthers: DT Derrick Brown, Auburn

Ismét egy olyan választás, amit nem nagyon kell magyarázni, a Panthers védőfal minőségén rengeteget tudna javítani egy olyan játékos, mint Brown.

1/8 Arizona Cardinals: OT Tristan Wirfs, Iowa

A Giants döntésének a Cardinals is örül, ugyanis így lecsúszik a karmaik közé az általam legjobbnak tartott tackle az idei merítésből, Murray is üdvözölné a döntést, ebben biztos vagyok.

1/9 Jacksonville Jaguars: DT Javon Kinlaw, South Carolina

A Jags draft feladatai között elsődleges lehet a védelem gatyába rázása, ezt pedig el is kezdik a kilencedik választással, Kinlaw igen illene a jaguárok védelmébe, pótolhatná a távozók által hagyott lyukak egy részét a védőfalban.

TRADE ALERT: A Broncos érkezik az 1/10-ért, a Browns markát üti az 1/15, a 3/77 és egy 2021-es második körös választási jog.

1/10 Denver Broncos: WR Jerry Jeudy, Alabama

A Broncos nagyon szeretne egy sztáraspiráns elkapót, ezt már olvasni pár napja a szaksajtóban, meg is teszik a szükséges lépéseket, Sutton mellé szereznek még egy igazi nagykutyát, Lock most már két minőségi célpontot célozhat meg átadásaival.

1/11 New York Jets: WR CeeDee Lamb, Oklahoma

Ha nincs ló, jó a szamár is, a Jets viszi a második legjobb elkapót az idei classból, sőt, könnyen meglehet, hogy nem állja meg a helyét az ismert közmondás, Lamb ugyanis óriási húzás lehet!

1/12 Las Vegas Raiders: OT Mekhi Becton, Louisville

A Raiders komoly dilemmába esik, de végül BPA alapon lecsap a híg minta miatt, a top 10ből kicsúszó Bectonra. Szerintem nem bánnák meg ezt a választást, kellene az elemi erő a támadófalba, ezt a Louisville volt fenegyereke pedig biztosítaná.

TRADE ALERT: Tőlük nem megszokott módon a Patriots cserél fel a 13. választásért, a 49ers szeretne több picket idén, a Pats rendelkezik is elegendővel, így átadják az 1/23-at és két harmadik köröst is (3/98, 3/100).

1/13 New England Patriots: QB Jordan Love, Utah State

Mondhat bárki bármit, a Pats legnagyobb hiányposztja idén kétségtelenül az irányító. Brady távozásával új korszak kezdődik, melyhez új ember is dukál, nem más, mint Jordan Love. Első megérzésem vele kapcsolatban, hogy inkább fog hajazni Winstonra mint bárki más használható irányítóra, de azért adjuk meg neki az esélyt, Bill bácsi hozhat még ki belőle pár nem várt dolgot.

1/14 Tampa Bay Buccaneers: OT Andrew Thomas, Georgia

A kalózok köszönik szépen a lehetőséget és szereznek egy nagyon jó kis tacklet. Thomas védheti Brady vak oldalát, szükség is lesz rá. Egy jó draftot produkálva elég jó kis offense alakulhat ki Tampában.

1/15 Cleveland Browns: OT Jedrick Wills, Alabama

A Browns nem járt rossul az üzlettel, jut nekik egy jó OT, ami talán a legnagyobb hiányposztjuk és nyernek extra pickeket is. Mindenki örül, kiváltképp ők.

1/16 Atlanta Falcons: CB C.J. Henderson, Florida

A Falcons az egyik hiányposztját orvosolja Henderson érkezésével, aki akár meghatározó cornerré is válhat az NFL-ben, jó döntés lenne az atlantai brigádtól.

1/17 Dallas Cowboys: WR Henry Ruggs III, Alabama

A dallasiak húznak egy merészet és a BPA taktikát követve megszerzik az Alabama elkapóját. Sokadik need csupán a WR számukra, de mindenképp adhat mozgásteret nekik ez a döntés, főleg ha esetleg ki kell majd pucolni Amari Cooper combos szerződését.

1/18 Miami Dolphins: S Xavier McKinney, Alabama

Nagyobb szükség lenne egy támadó pufira, most, hogy már van új irányító is, de McKinney túl jó safety ahhoz, hogy bent hagyja a Dolphins. Nem mellesleg a secondaryra is ráfér az erősítés nem is kicsit!

1/19 Las Vegas Raiders: CB Trevon Diggs

Csak úgy záporoznak az első kör közepe után kicsivel a volt Alabama játékosok. Így, hogy nem jutottak megfelelő elkapóhoz, a Raiders inkább a második legnagyobb hiátust tudná le, ennek eredménye Trevon Diggs kiválasztása.

1/20 Jacksonville Jaguars: OLB K’Lavon Chaisson, LSU

Tovább foltozgatja a védelmet a Jags, az egyik legjobb pass rusher érkezik a második első körös választással, már csak a secondaryben tátong hatalmas űr.

1/21 Philadelphia Eagles: ILB Patrick Queen, LSU

A Philly sem egyből a legnagyobb hiányt oldja meg, hanem rámennek az idei évfolyam egyik legjobb linebackerére. Nem rossz választás, Queen új irányvonalat szabhat a sasok védelmében.

1/22 Minnesota Vikings: WR Justin Jefferson, LSU

Az Alabama után most az LSU játékosok érkeznek sorra, Diggs távozásával mindenképp kellene egy hasonlóan jó kezű célpont, Jefferson kész is ellátni a feladatot.

1/23 San Francisco 49ers: OT Josh Jones, Houston

A bostoniaktól kapott cetlit egy OT-re váltja be a 49ers, ugyanis mindenképp mélyítésre szorul a támadófaluk. Jones jó döntés lehet, agilis, méretei ellenére rendkívül jól mozog, szerintem illene a rendszerbe.

1/24 New Orleans Saints: ILB Kenneth Murray, Oklahoma

Ez a történet is nagyon adja magát, Murray komoly erősítés lenne a kiöregedő Saints linebacker sor számára, nem is teketóriáznak, hamar megszületik a döntés.

1/25 Minnesota Vikings: OT Austin Jackson, USC

Kicsit meglepő módon, a vártnál előbb kiválasztják az USC monstrumát, nincs pardon, kelleni fog egy ilyen kaliberű falember Cousins elé.

1/26 Miami Dolphins: RB D’Andre Swift, Georgia

Swift igazi erőfutó volt egyetemi évei alatt, rendkívül masszív statisztikákkal, Herbert életét akár blokkolás, akár a futójátékok minőségi kivitelezésével könnyíthetné. Igaz még mindig nagyon kellene az O-line pick, de ez a választás szerintem igen jó ötlet lenne.

1/27 Seattle Seahawks: DE A.J. Epenesa, Iowa

Meggyőződésem, hogy idén nem cseréli ki magát az első körből a Seahawks, az elsődleges hiányposztra ugyanis több jó játékos is elérhető lesz valószínűleg, mire sorra kerülnek. Ilyen például Epenesa, aki egy olyan fizikális védelemben, mint a Hawksé, nem kis eséllyel válna be.

1/28 Baltimore Ravens: WR Tee Higgins, Clemson

A megmaradt játékosok közül, ha ez a szcenárió érvényesül, szerintem inkább offense player érkezhet, a boardon még meglévő legjobb elkapó személyében például Higgins, mint Lamar legújabb célpontja. Ezzel kétségtelenül javulna minőségben a WR corps, nem lenne rossz döntés.

1/29 Tennessee Titans: EDGE Yetur Gross-Matos, Penn State

A Titans örül, hogy sem a Seahawks sem a Ravens nem vitte el előlük Gross-Matost, így egy minőségi embert nyernek és így javulhatnak egy olyan poszton, amiben nem voltak túl erősek a draft előtt.

1/30 Green Bay Packers: WR Denzel Mims, Baylor

Egészen biztos vagyok benne, hogy a sajtfejűek egy célpontot fognak választani az első körben, Mims a jó combine teljesítmény miatt bekerülhet az első napon esedékes játékosok közé.

TRADE ALERT: A Texans sem maradna ki az első körből, ennek a 49ers rendkívül örül, mert folytatódhat a pickgyűjtősdi, a 2/40, egy 2021-es harmadik körös, és az 5/171 kerül a tavalyi super bowl résztvevőkhöz.

1/31 Houston Texans: DL Ross Blacklock, TCU

A texasiak annak reményében mozognak fel, hogy hosszú távon megoldást találnak az egyik legégetőbb gondjukra, ami pedig a D-line vesszőfutása. Blacklock jó opciót kínál, mint lehetséges gyógyír a problémára.

1/32 Kansas City Chiefs: CB A.J. Terrell, Clemson

Végül a tavalyi legjobb, a Chiefs kerül választási pozícióba, és a corner poszton megfogyatkozott secondarybe kiválasztja a Clemsonról érkező Terrellt, aki egy ügyes kis CB, így javíthat a Kansas DB állományának mélységén.

2/33 Cincinnati Bengals: C/OG Cesar Ruiz, Michigan

Megvan az új irányító, már csak a falat kéne megerősíteni előtte és esetleg célpontokkal ellátni. Az előbbi valósul meg a második kör legelején, érkezik az egyik, hanem a legjobb belső védőfalember az idei merítésből.

2/34 Indianapolis Colts: QB Jacob Eason, Washington

A Colts nem tudott felmozogni QB-ért, így a második napon kell megejteniük a választást. Eason érdekes lehet, bitang karja van, de pont ez a gyengéje is (sokszor a nagy játékokat keresve bizony jönnek az eladott lasztik), plusz a nyomást nehezen viseli, de egy olyan támadófal mögött, mint ami Indianapolisban tevékenykedik, lehet jövője a profik között.

2/35 Detroit Lions: DL Justin Madubuike, Texas A&M

Tovább ügyködik a védelem megerősítésén a Lions, a következő aktuális hiányposztra is szereznek egy magasan értékelt játékost Madubueke személyében.

2/36 New York Giants: S Grant Delpit, LSU

Mivel a Giants nem látja értelmét a vártnál előbb draftolni egy EDGE rushert, vagy egy tacklet, így ugranak a következő hiányposztra, ahol már lehet BPA alapon is vizsgálódni, így esik a választás egy safetyre.

2/37 Los Angeles Chargers: LB Malik Harrison, Ohio State

A Chargers viszont nem osztja a New York kék felében megfogalmazott álláspontot és egy pár hellyel előbb igyekeznek a védelem közepét megerősíteni, Harrison megszerzése jól is elsülhet!

2/38 Carolina Panthers: CB Jeff Gladney, TCU

Párducéknál is a védelem van a középpontban egyelőre, a D-line után jöhet a secondary, Gladney kifejezetten passzolhat majd a rendszerükhöz.

2/39 Miami Dolphins: OG Netane Muti, Fresno State

Muti nem csúszik tovább, a delfinek megszerzik, szükség is lesz még 1-2 ilyen játékosra a Herbert előtt szerveződő támadófalba.

2/40 San Francisco 49ers (via Texans): WR Jalen Reagor, TCU

Talán a leginkább megerősítésre szoruló részleg jelenleg Friscoban, az elkapó állomány, a Texanstól boltolt cetlivel szereznek is egy potens célpontot maguknak.

2/41 Cleveland Browns: S Antoine Winfield jr./ Minnesota

A secondary is fontos tényező lehet a Browns idei draftjában, így szert tesznek egy olyan safetyre a második körben, akit sok szakértő az egekig magasztalt, meglátjuk jó döntés volt-e!

2/42 Jacksonville Jaguars: CB Jaylon Johnson, Utah

Nem állhat le a defense pickekkel a Jags, a védőfal után most a hátsó alakulat kap egy kis vérfrissítést Johnson személyében.

2/43 Chicago Bears: WR Laviska Shenault, Colorado

A Bears nem hagyja bent a Colorado volt üdvöskéjét, nem az elsődleges prioritás ez a poszt számukra, de ha már eddig csúszott miért ne?

2/44 Indianapolis Colts: WR Brandon Aiyuk, Arizona State

Indianapolisban is az új irányító életét szeretnék könnyebbé tenni, ennek érdekében érkezik egy nagyon gyors, elég biztos kezekkel rendelkező WR.

2/45 Tampa Bay Buccaneers: RB Jonathan Taylor, Wisconsin

Brady az első körös tackle mellé egy elég masszív futót is kap, Taylor kiválasztása nagyon beválhat a kalózoknak, ha a támadófal megfelelően tud majd működni előtte.

2/46 Denver Broncos: C/OG Lloyd Cushenberry, LSU

Denverben is inkább a zsebirányítósdi elősegítésére rendezkednek be a börze elején, top elkapó után egy nagyon is használható center/guard érkezik a csapathoz.

2/47 Atlanta Falcons: EDGE Terrell Lewis, Alabama

A nem túl kompetens Falcons pass rush mindenképp ráncfelvarrásra szorul, ennek tudatában Lewis a kiválasztott játékos, aki talán hozhat némi fordulatot pozitív irányban.

2/48 New York Jets: DL Neville Gallimore, Oklahoma

Érdekes pick a Jetstől, Gallimore defensive end pozícióban lehet számukra a leghasznosabb, elég eltérőek a tudorok véleményei erről a srácról, de ha jó helyre kerül szerintem is nagyobb eséllyel válik belőle teljesen használható játékos, mint nem.

TRADE ALERT: A Vikings mozog fel, a Steelersnek szüksége van még pár plusz pickre, így helyet cserélnek a második körben (2/49-2/58) és átdobják Pittsburghbe a 3/105-ös cetlit is.

2/49 Minnesota Vikings: OLB Zack Baun, Wisconsin

Baun, mint kiderült a combine drogteszten túl híg (azaz értékelhetetlen) mintát produkált, ezért csúszott egészen idáig. A vikingek azonban ennek ellenére is vállalják a kockázatot és Everson Griffen utódját látják a fiatal wisconsini passzsiettetőben.

2/50 Chicago Bears: S Kyle Dugger, Lenoir-Rhyne

A Bears safety állománya jelentősen kiürült a holtszezonban esedékes játékosmozgások során, még szerencse, hogy egy ilyen potens játékossal tudják megkezdeni a hiánypótlást, mint Dugger

2/51 Dallas Cowboys: EDGE Jabari Zuniga, Florida

Az első körös BPA után érkezik a needek needjére is játékos Dallasba. És nem is akármilyen!

2/52 Los Angeles Rams: RB J.K. Dobbins, Ohio State

Szüksége van egy futóra mindenképp a Los Angeles-i alakulatnak, el is hozzák a még elérhető legjobb játékost ezen a poszton.

2/53 Philadelphia Eagles: OT Isaiah Wilson, Georgia

A Georgia egyetem másik igen ügyes támadófalban ténykedő pufija is elkel a második napon, jó helye lesz a sasoknál!

2/54 Buffalo Bills: CB Bryce Hall, Virginia

Kell egy corner mindenképp Buffaloba, Hall jelenleg az elérhető legjobb ebben a szerepkörben, tehát pass rusher helyett inkább őt választja a Bills.

2/55 Baltimore Ravens: OG Shane Lemieux, Oregon

Yanda utódját mindenképpen meg kell találni, erre az én olvasatomban Lemieux egy kitűnő jelölt a második kör vége felé.

2/56 Miami Dolphins: DE Jordan Elliott, Missouri

Igen, ismét a Dolphins, eszméletlen mennyi választást birtokolnak idén, jön is a következő erősítés, szintén egy olyan részébe a csapatnak, ahova minden segítség elkél.

2/57 Los Angeles Rams: DL James Lynch, Baylor

A védőfalba feltétlenül kellene játékos a Ramsnek, tehát a második választásukkal ebben a körben szereznek is egyet.

2/58 Pittsburgh Steelers (via Vikings): OT Ezra Cleveland, Boise State

Igen, nem vicc, egy Cleveland nevű csóka Pittsburghben, jó döntés lenne számukra ez szinte biztos.

2/59 Seattle Seahawks: TE Hunter Bryant, Washington

Megérkezik az első tight end is az idei drafton, nem őt érzem a legjobbnak, de kétségtelenül jobban illene ő a Seahawks játékstílusához, mint Kmet.

2/60 Baltimore Ravens: DE Marlon Davidson, Auburn

Mivel linebacker nem igazán található jelenleg a boardon, aki megérné ezt a picket, DeCosta ugrik is a következő needre, tehát egy passzsiettetőre adja a holló emblémával ellátott sapkát.

2/61 Tennessee Titans: CB Damon Arnette, Ohio State

A titánok megint a védelembe húznak, ez lehet a fókuszban igazán náluk az idei börzén, Arnette okos döntésnek bizonyulhat.

2/62 Green Bay Packers: TE Cole Kmet, Notre Dame

Ebben is szinte teljesen biztos vagyok, a Packers minden bizonnyal fog szerezni egy tight endet a második körben, mivel ebből is hiányt szenvednek.

2/63 Kansas City Chiefs: ILB Troy Dye, Oregon

Nem érzem azt, hogy Dye meg fogja váltani a világot az NFL-ben, de hát a szükség törvényt bont alapon a Chiefs megpróbálkozik vele.

2/64 Seattle Seahawks: OLB Julian Okwara, Notre Dame

Tovább erősödik a pass rush osztag a Hawksnál, ajándék pick lenne, ha Okwara idáig csúszna a valóságban is.

Ezzel véget is ért a készülődés a 2020-as NFL játékosbörzére, remélem tetszettek draft room névre keresztelt sorozatunk epizódjai, ma este minden kiderül! Addig is ne legyetek restek kommentelni, megosztani a véleményeteket ezzel a mockkal kapcsolatban sem!

-Maszi-