Az első kör értékelése

Ha már egész eddig okoskodtunk a 2020-as NFL játékosbörzével kapcsolatban, naná, hogy értékeljük az első kört is. Rendkívül érdekes volt az első online draft az NFL történetében, kicsit szokni kellett ezt az új formátumot, de azt gondolom mindenképp egy izgalmakban gazdag első kört láthattunk. Végül „csak” 4 cserét ütöttek nyélbe a csapatok, bevallom ennél több ügyletre számítottam, különösen az első 10 választás környékén. Volt itt minden, eltéveszthetetlen pickek, óriási BPA húzások, a boardon lejjebb csúszó sztárpotenciállal rendelkező játékosok, na meg persze a WTF faktort is produkálta nekünk pár franchise. Vágjunk is bele az értékelősdibe!

1/1 Cincinnati Bengals: QB Joe Burrow, LSU

Ezt nem nagyon lehetett eltéveszteni, Burrow jelentheti a jövőt hosszú távon a Bengals háza táján.

Értékelés: A

1/2 Washington Redskins: EDGE Chase Young, Ohio State

Valahogy itt sem lehetett meglepődni, Young volt idén a legjobb prospect, óriási vétek lett volna nem kiválasztani a második cetlivel.

Értékelés: A

1/3 Detroit Lions: CB Jeffrey Okudah, Ohio State

Csak nem sikerült nyélbe ütni az üzletet senkivel, így Okudah érkezett Detroitba. Én üdvözlöm ezt a picket, őstehetség a srác, ráadásul bőven need posztra érkezik.

Értékelés: A

1/4 New York Giants: OT Andrew Thomas, Georgia

Itt sem sikerült pár plusz pick reményében hátrébb mozogni, így érkezett egy elég megbízható kis tackle New York város kék felébe. Nem ő volt a legjobb OT nálam, de teljesen védhető választás!

Értékelés: A-

1/5 Miami Dolphins: QB Tua Tagovailoa, Alabama

Végül a tank for Tua kampány beteljesült, sőt semmilyen ráfordítást nem igényelt a dolog a Dolphins részéről, csupán értesíteni kellett Goodellt a dologról. Floridában is megvan a jövő első alapköve, meglátjuk, hogyan tudnak rá építkezni!

Értékelés: A

1/6 Los Angeles Chargers: QB Justin Herbert, Oregon

Herbertnek jót tett, hogy nem tavaly jelentkezett a draftra, hanem várt még egy évet, a játéka komplexebb lett, így ő is elkelhetett a draft korai szakaszában. Nekem szimpatikus ez a választás!

Értékelés: A

1/7 Carolina Panthers: DT Derrick Brown, Auburn

Itt sem látom okát a felhördülésnek, a Panthers védőfala rendkívüli módon kiüresedett az FA mozgások során, így elhozták az idei legjobb DT-t.

Értékelés: A

1/8 Arizona Cardinals: LB/S Isaiah Simmons, Clemson

Bevallom őszintén, nem gondoltam, hogy egészen eddig csúszik majd Simmons, így mindenképp BPA húzásnak tekinthető, és egyáltalán nem rossz választás, de egy OT érzésem szerint jobban kellett volna Arizonába.

Értékelés: A-

1/9 Jacksonville Jaguars: CB C.J. Henderson, Florida

Nekem tetszett ez a döntés, a Jags sacondaryt teljesen széthordták tavasszal, tehát kell egy új playmaker a fedélzetre.

Értékelés: B+

1/10 Cleveland Browns: OT Jedrick Wills, Alabama

Nagy fogás, mert Wills az egyik legtehetségesebb O-line játékos az idei merítésből, ha inkább őt gondolják Browns kompatibilisnek, mint Wirfst, akkor teljesen érthető.

Értékelés: A

1/11 New York Jets: OT Mekhi Becton, Louisville

Ha nem elkapó, akkor miért Becton, miért nem Wirfs? Mondom ezt annak ellenére, hogy Becton szerintem kitűnő játékossá válhat a profik között is.

Értékelés: B

1/12 Las Vegas Raiders: WR Henry Ruggs III, Alabama

Nem érzem igazán indokoltnak Ruggs kiválasztását, úgy, hogy még legalább 2 elkapó volt elérhető, aki mindenképp Ruggs előtt van potenciálban. Ennek ellenére biztos célpont válhat belőle, tehát nem is olyan rossz a helyzet Vegasban.

Értékelés: B

1/13 Tampa Bay Buccaneers (via 49ers): OT Tristan Wirfs, Iowa

Csak megérkezett végre Wirfs is, ez a csere nagy üzlet volt a kalózoktól, épül a kő kemény offense Tampában!

Értékelés: A+

1/14 San Francisco 49ers (via Buccaneers): DL Javon Kinlaw, South Carolina

Friscoban szereztek egy olcsóbb Bucknert, pedig szerintem bőven életképes lett volna a 49ers védőfala nélküle is, főleg, hogy még elérhető volt több neves elkapó is, ami talán nagyobb hiányposzt jelenleg számukra.

Értékelés: B-

1/15 Denver Broncos: WR Jerry Jeudy, Alabama

Micsoda ajándék hullott a Broncos ölébe, végig Jeudy volt a vágyuk, most meg is kapták, fel sem kellett mozogni érte, óriási pick!

Értékelés: A+

1/16 Atlanta Falcons: CB A.J. Terrell, Clemson

Ez egyértelműen korai húzásnak nevezhető, én bőven 10-12 hellyel később vártam Terrell érkezését, a Falcons azonban nem teketóriázott, orvosolni próbált egy need problémát, meglátjuk jól tették-e!

Értékelés: C+

1/17 Dallas Cowboys: WR CeeDee Lamb, Oklahoma

Kedvelem ezt a választást, Lamb igazi playmaker kaliberű játékos, iszonyat elkapósor szerveződött így Dallasban.

Értékelés: A+

1/18 Miami Dolphins: OT Austin Jackson, TCU

Az első körbe vártam előzetesen Jacksont, de egy picit később, azonban sok értetlenkedésnek nincs helye, kellett erősíteni a falat az új üdvöske előtt, igaz talán akadt volna magasabban kvalifikált prospect is erre a célra.

Értékelés: B-

1/19 Las Vegas Raiders: CB Damon Arnette, Ohio State

A Mayock magic újra lecsapott? Nagyon érdekes és nehezen magyarázható választás, nálam simán csak harmadik körös értéket képviselt az Ohio cornere, úgy néz ki Vegasban nem így vélekedtek róla.

Értékelés: F

1/20 Jacksonville Jaguars: OLB K’Lavon Chaisson, LSU

A Jags védelemre szinte minden poszton ráfér a ráncfelvarrás, tehát ezt is jó döntésnek gondolom, Chaisson hozhat egy kis energiát a pass rushba.

Értékelés: A

1/21 Philadelphia Eagles: WR Jalen Reagor, TCU

Ez a pick is tetszett, volt ebben az esetben is magasabban rangsorolt célpont, de Reagort gondolták a rendszerhez illőbbnek a sasok, szerintem nem fogják megbánni.

Értékelés: B+

1/22 Minnesota Vikings: WR Justin Jefferson, LSU

A Vikingsnek szüksége volt egy elkapóra Diggs távozása után, így be is húzták Jeffersont, nincs kifogásom ellene.

Értékelés: B+

1/23 Los Angeles Chargers (via Patriots): ILB Kenneth Murray, Oklahoma

Na itt már lehet vitatkozni kinek érte meg az üzlet inkább, közel a win-win szituáció, de a cserével talán a Pats járt jobban, így még több játékost választhatnak a második napon, ahol bizony van még mit a tejbe aprítani, sőt! Murray játéka tetszetős, kell is LB a Los Angeles-i alakulatnak, de úgy érzem sokat adtak érte.

Értékelés: B-

1/24 New Orleans Saints: C/OG Cesar Ruiz, Michigan

Nem ezt vártam a szentektől, így, hogy még Queen bent volt, magas összegben mertem volna fogadni, hogy ő fog érkezni. Nem így történt, erősödött az amúgy sem rossz fal, tehát rendben van a dolog.

Értékelés: B

1/25 San Francisco 49ers (via Vikings): WR Brandon Aiyuk, Arizona State

Igazi kamu kampány zajlott ezek szerint a 49ersnél, mert nem hogy szereztek volna plusz választásokat, hanem inkább megváltak pártól. Kellett az elkapó nem vitás, na de feltrade után? Ezzel már vitatkoznék!

Értékelés: C-

1/26 Green Bay Packers: QB Jordan Love, Utah State

Love messze nem a kedvenc irányítóm idén, sőt több el nem kelt játékost is előbb választottam volna, mint őt. Nagyon kellett volna segítség a támadófalba vagy az elkapósorba, de a Packers egy merészet húzott az 5. éves opció reményében. Nem igazán látom ebben a rációt.

Értékelés: D-

1/27 Seattle Seahawks: ILB Jordyn Brooks, Texas Tech

Nem hazudtolta meg a megérzésemet a Seahawks, nem cserélték ki magukat az első körből, gondoltam szereznek is a temérdek potens, még elérhető passzsiettetőből egyet, amire a legnagyobb szükség lenne, de nem! Reprodukálták a két évvel ezelőtti Penny szintű WTF választást. Szerintem ez ugyan úgy nem fog beválni, ahogy az akkor ugyanezzel a pickkel elvitt futó sem!

Értékelés: F

1/28 Baltimore Ravens: ILB Patrick Queen, LSU

Hihetetlenül drukkoltam, hogy maradjon bent Queen, ha már a Saints nem szerezte meg, és összejött, nem orozta el előlünk senki, abszolút BPA húzás olyan posztra, ahol igen csak vékonyka volt eddig a hollók felhozatala. Imádom!

Értékelés: A

1/29 Tennessee Titans: OT Isaiah Wilson, Georgia

Csak elkelt a másik Georgia tackle is az első napon! De annyira lyukas a védelem több fronton is a titánoknál, hogy nem egészen értem miért pont őt választották, amikor kedvezőbb opciók is elérhetőek voltak számukra.

Értékelés: C

1/30 Miami Dolphins: CB Noah Igbinoghene, Auburn

Egy safety sokkal inkább kellett volna a delfineknek, fura, hogy egy nem is potenciálisan első körbe várt cornert szereztek, mikor a szabadügynök piacon is jól ügyködtek ezen a téren. Elpazarolt cetlinek érzem.

Értékelés: D-

1/31 Minnesota Vikings (via 49ers): Jeff Gladney, TCU

Nagyon tetszik ez a döntés, Gladney egy picit alacsonyabb mint egy prototípus CB, de ezt ügyesen feledteti technikás védekezésével, ráadásul kifejezetten Vikings fit játékosnak gondolom.

Értékelés: A

1/32 RB Kansas City Chiefs: RB Clyde Edwards-Helaire, LSU

Ezt nem igazán értem, hogy találta ki a Chiefs, szám szerint öt futó is van, akit előbb húztam volna ki, mint az LSU kötelékéből érkező RB-t. Ráadásul corner és safety is akadt volna még olyan, aki be tudott volna tömni pár lyukat a süllyedő Kansas secondary hajóján.

Értékelés: F

Nektek hogy tetszett az első nap? A Ravens döntése rendben van? Melyik döntés lepett meg titeket a leginkább?

-Maszi-