A 2020-as NFL draft Ravens szemszögből

Véget ért a 2020-as NFL draft, így fájó szívvel búcsúznunk kell az izgalmaktól, amit ez a 2,5-3 nap, és az előtte lévő vizsgálódási időszak nyújtott. DeCosta kifejezetten aktív volt és meglátásom szerint bőven jól ténykedett az idei börzén, jár neki az elismerés! Szám szerint két cserét sikerült lebonyolítani, az egyik le, a másik felmozgást eredményezett, szerintem jól kivitelezett és megfontolt döntéseken alapult mindkét biznisz. Szinte minden hiányposztra érkezett 1-1 prospect, egyedül a pass rush kapcsán maradt egy kis hiányérzetem, egy jó kis OLB még talán elfért volna a választások között, de inkább a védőfal élvezett prioritást a defense kapcsán az elmúlt napokban. Közben már az UDFA játékosok is szerződtetve lettek, érdekes névsor, az általam legjobbnak vélt playerről meg is emlékezek az elemzés végén. Lássuk az értékeléseket pickről pickre!

1/28 ILB Patrick Queen, LSU

Ahogy azt tegnap is megírtam parádés szcenáriónak gondolom, hogy Queen nem kelt el előbb, és így a hollók játékosává tudott válni. Hosszú távon meghatározhatja a Ravens védelem arcát ez a fickó!

Értékelés: A

Forrás: fullpresscoverage.com

2/55 RB J.K. Dobbins, Ohio State

Nálam a 3. legjobb futó volt az évfolyamban Dobbins, biztos voltam benne, hogy legalább 1 RB érkezni fog, azt nem gondoltam, hogy már egyből a második körben, de egyáltalán nem tartom rossz döntésnek, sőt. Komoly harc alakulhat így ki az edzőtáborban az RB 2 szerepkörért a nyáron, ez pedig csak javítani tudja a csapat minőségét. Teljesen rendben van ez a pick is!

Értékelés: B+

Forrás: wbal.com

3/71 DT Justun Madubuike, Texas A&M

Végig megfigyelhető volt, hogy DeCosta igencsak BPA alapon gondolkodott az egész draft során, ennek eredménye volt Madubuike behúzása is. Elég valószínűnek tartom, hogy ennek a döntésnek köszönhetően Derek Wolfe képességeit leginkább DE szerepkörben csillogtathatja majd, és alig-alig fog DT pozícióból indulni a játékok során. Mivel konzisztensen viszi tovább a kitűzött célokat ez a pick is picit felfelé lett kerekítve az értékelés során.

Értékelés: B

Forrás: 247sports.com

3/92 WR Devin Duvernay, Texas

Megérkezett a harmadik körben az első elkapó is, Harbaugh rendkívül örült a döntésnek, így biztosan magasan szerepelt a Ravens boardján a srác. Ha sikerül kihasználni Duvernay erősségeit (iszonyatos sebesség, jó szeparálódási készség), akkor biztosan növelni fogja az offense színvonalát játékával.

Értékelés: B

Forrás: texassports.com

3/98 ILB Malik Harrison, Ohio State

Iszonyatosan tetszett ez a választás, Harrison is tipikusan az a játékos, aki komoly playmaker lehet a profik között is. A coverage szituknál van még mit tanulnia, de igazi tackle gyáros, kemény, megfontolt játékos. Kész is az új LB sor 2020-ra!

Értékelés: A

Forrás: usatoday.com

3/106 OT/OG Tyre Phillips, Mississippi State

Phillips érdekes utat járt be az egyetemi karrierje során. Left tackle volt az eredeti posztja, de annyira bevált, hogy később átkerült a másik oldalra és ugyanitt guardként is többször bevetésre került. Mivel ezt látva egy sokoldalú falemberről beszélünk, itt is jár a felfelé kerekítés, mert kifejezetten passzol a futójátékok kivitelezéséhez, de véleményem szerint több nála jobb O-lineman is elérhető volt még a draft ezen szakaszában.

Értékelés: B-

Forrás: hailstate.com

4/143 OG Ben Bredeson, Michigan

Érdekes választás, itt is áll a dolog, hogy nem feltétlenül ő volt posztjának legjobb elérhető embere, DeCosta és Harbs valamit biztosan megláttak benne, ami miatt létrejött ez a szerelem. Bredeson inkább pass protection játékos, a labdacipeléseket elősegítő blokkolást illetően van még hova fejlődnie, meglátjuk mire lesz képes!

Értékelés: C+

Forrás: mgoblue.com

5/170 DT Broderick Washington, Texas Tech

Talán a legkevésbé tetszetős pick számomra, Washington előzetesen nem igazán fért be az ötödik körbe sehol sem, és inkább 4-3-as védelmi rendszerben tudnám elképzelni, mint 3-4-ben. Bár mivel mi is egyre inkább egy hibrid szisztémát használunk, szituációs playernek jó lehet, de egyelőre nem érzem ezt a döntést.

Értékelés: D

Forrás: cbs19.tv

6/201 WR James Proche, SMU

Na ezt már annál inkább! Proche simán kimehetett volna a negyedik kör elején is, mert egy elég gyors, biztos kezekkel megáldott elkapó. Méretei is igen jók, plusz az 50/50 átadásokat is jó százalékkal húzza be, óriási elkapásokat mutatva. Tökéletesen sikerült kiegészíteni a két WR húzást, amiben Duvernay nincs a topon, abból Proche erős, és fordítva. Szerintem kitűnő válsztás!

Értékelés: A

Forrás: smumustangs.com

7/129 S Geno Stone, Iowa

Több általam követett szakértő is egyenesen a hetedik kör legnagyobb fogásaként aposztrofálta ezt a választást, Stone nem igazán szerepelt az én radaromon, de valóban látom benne azt, hogy okozhat ő még bőven pozitív meglepetéseket, ha működni fog a kémia közte és Earl Thomas között.

Értékelés: B+

Forrás: ravenswire.usatoday.com

Best UDFA igazolás:

EDGE Chauncey Rivers, Mississippi State

Rivers nem egyszerű eset, a Georgia kötelékében kezdte meg a college működését, innen gyorsan ki is paterolták, miután meggyűlt a baja a törvénnyel marihuána birtoklás miatt. Utána a tanulmányi eredménye volt nem megfelelő a Mississippi Staten, így a 2017-es évet is bukta. 2019-ben már képes volt normálisan intézni a dolgait és egész jó játékot mutatott. Az erejével magaslott ki, ami a combine produktumát illeti, de technikailag és súlyban is javulnia kell, hogy felvegye a versenyt az NFL offense falemberekkel. Minden esetre látok rá esélyt, hogy túlélje a training campet és a rosteren maradjon.

Forrás: hailstate.com

Ha voltatok már szavazni, akkor arra biztatnálak titeket, hogy itt pedig komment formátumban fejezzétek ki a véleményeteket, a kedvenc új jövevényetekről, és persze az általatok leggyengébbnek gondolt választásról is!

-Maszi-