Browns-Ravens meccsértékelő

Azt hiszem, nem lövünk mellé azzal a kijelentéssel, hogy a 2020-as idény is egy impresszív teljesítménnyel vette kezdetét. Hasonlóan a tavalyi floridai simázáshoz, itt sem volt kérdés melyik csapat volt a domináns, bár az első félidőben azért a Browns is mutatott életjeleket. A második játékrészre viszont teljesen elfogytak, több csapategységük is atomjaira hullott, így az általam várt sokpontos szorosabb derbi, egy könnyed hangvételű páholásba csapott át. A támadósor, és a védelemért felelős játékosok is nagyon ott voltak a szeren, bár a barnák futójátéka azért tudott kellemetlen perceket okozni az első két negyedben. Mégis csak most játszott először ilyen új összetételben a védelem, össze kell még szokniuk, tudjuk be ennek a Chubb-Hunt duó brillírozását a derbi elején. Szívem szerint annyi pozitívumot emelnék ki, hogy akár egy tízes lista is simán elférne a meccselemzésre szánt szösszenetben, de szorítkozzunk ismét a bűvös hármas számra:

1. Taroló hatékonyság:

    Ez leginkább a támadójáték terén volt megfigyelhető, hihetetlen, hogy Lamar mennyire jól és pontosan tudta menedzselni a passzjátékokat. 26 passzból 21 célt ért tegnap este (1 jó zsugára RGIII is bejelentkezett a végén). A red zone szituációkban 6 kísérletből 5 TD született, és a labdára is sikerült vigyázni (leszámítva Ricard fumble bénázását). 11 harmadik kísérletből 6 darab sikerült, de itt az utolsó negyed azért jócskán húzott le az átlagon, addig ez is eléggé masszív százalékban sikeres szegmens volt. 152,1-es QB rating, 13.5 yard átlagban a passzjátékoknál, ha az év többi összecsapásán is ilyen jól sikerül kiegészíteni, illetve pótolni a futójátékot (tegnap ugyanis a red zone-t leszámítva úgy láttam, hogy csak közepes ütemben dübörgött a labdacipelősdi), akkor gyakorlatilag lehetetlen lesz pontszámban túllőni szeretett hollóinkat!

Forrás: usatoday.com

2. Könyörtelen büntetés a hibák után:

    Legyen szó eladott labdáról, vagy rosszul kivitelezett hívásokról, a Browns azért keltette rendkívül esetlen csapat benyomását a minap, mert minden apró figyelmetlenséget kegyetlenül megtoroltak a hollók. Igaz ez a védelemre (róluk még külön is szót fogok ejteni), és a támadókra egyaránt. Lamar célpontjai remekül szeparálódtak, és így Roman mester elég sokrétűen tudta variálni a playeket. Volt itt ügyes slot nyomulás Sneadnek köszönhetően, mélységi bombázás Hollywood Brown főszereplésével, és persze megsemmisítő tight end játék Mark Andrews jóvoltából. Boykin is egész pofásan festett, noha volt egy ordítóan nagy dropja, ami TD-t ért volna, de ezen a meccsen még ez is belefért. Nagyon tetszik a támadók között kialakult kémia!

Forrás: dawgsbynature.com

3. Újjászülető védelem:

    Legyen szó újoncról, idén érkezett szabadügynökről, régi-új reménységről, tegnap mindenki odatette magát, akinek a Browns támadások semlegesítése volt a feladata. 3 szerzett labda, 4 yardveszteséggel járó földbedöngölés, ILB parádé (Queen és Harrison is rendkívül jól mozgott). A secondary is óriásit ment, noha ez a statisztikai lapon szereplő számokban nem feltétlenül mutatkozik meg, én azért emlékszem 5-6 olyan alkalomra, amikor nem érkezett a nyomás Mayfieldre, és jó 10-11 másodperces hezitálás után is csak az oldalvonalon túlra tudta löbbölni a labdát. Tökéletesen sikerült levédekezni a passzjátékot, láthattuk is OBJ frusztráltságát, gyakorlatilag csak Landry tudott kellemetlen pillanatokat okozni (na meg Njoku is, de szerencsére nem sokszor). A védőfal is kellően agresszív és céltudatos volt, és üdítően hatott a már-már temetett játékosok villanása is (Bowser, Levine). Jól tért vissza Tavon Young is, ha a sérülések elkerülik ezt a csapategységet, akkor nagyon megnehezíthetik bármelyik csapat dolgát idén ligaszinten!

Forrás: russelstreetreport.com

Az apróbb hibák ellenére büszkék lehetünk csapatunk nyitófordulóban mutatott teljesítményére. Ti hogy látjátok, fenntartható ez a lendület huzamosabb ideig, illetve hol férne még rá egy kis ráncfelvarrás a csapatra?

-Maszi-