Ravens-Texans beharangozó (week 2)

Elérkeztünk a második heti megmérettetéshez, a magabiztos kezdés után ezúttal Texasba látogatnak a hollók, hogy a JJ Watt és Deshaun Watson által vezetett konglomerátummal csapjanak össze. Nincs könnyű nyitánya a houstoniaknak, a Chiefs után a Ravens legyőzése lenne a cél, és az első etap nem egészen úgy sült el, ahogy azt a szurkolóik elvárták volna. Érdekes meccs kerekedhet ki 22:25-től, természetesen ezen a héten sem marad el a bűvös hármas, azaz azoknak a szegmenseknek a vizsgálata, melyek véleményem szerint könnyen eldönthetik a találkozó végkimenetelét.

1. Kő keményen ki kell használni a Texans LB sorának gyengeségét

    A Chiefs ellen szembetűnő volt, hogy mennyire nem találja az iramot a Houston védelem, különösen a linebackerek voltak nagyon vakon, egy újonc futó ott csinált belőlük bolondot, ahol csak akart. Ezen kívül a gyors játékokat egyáltalán nem tudták hatékonyan lereagálni, legyen az option play, slot passz, vagy sima checkdown play. Szerencsére a hollók alapvetően sok option játékot és labdacipelést vetnek be minden összecsapáson, szóval ha ma sem talál magára a Texans védelem, akkor ez is egy sima, lényegi kérdésektől és izgalomtól mentes derbi lehet. Fantasy tulajok, Ingram, Dobbins és valamennyi Ravens célpont (kiváltképp Andrews) kezdetése erősen javasolt!

Forrás: cbssports.com

2. A tamadófalnak masszív lábakon kell állnia

    Noha JJ Watt nem hozta élete meccsét, azért oda-oda értek a múlt héten a Texans passzsiettetői az ellenfél irányítójához. Ezen a héten ennek a megakadályozása lenne a cél. Yanda kiválása ellenére a meccs kezdeti szakaszát leszámítva egész jól muzsikáltak a Lamar testi épségéért felelős pufik, szükség lenne ma is a magabiztos teljesítményre. Hitelesebb értékmérő lehet a Texans elleni jó munka a támadófaltól, bevallom nem teljesen vagyok nyugodt ha ezt a szegmenst kell górcső alá venni.

Forrás: baltimorebeatdown.com

3. David Johnsont mindenképp semlegesíteni kell

    A Texans futója elég masszív számokat tett le az asztalra egy hete, kereken 7 yardos átlagot rittyentett labdacipelésenként, ami elég impozáns szám. Ráadásul nagyon jól mozgott középen, rendre sikerült megtalálnia azokat a lyukakat a védőfalban, ahol meg lehet iramodni. Ennek tudatában a Ravens linebackerekre is nagy feladat vár, illetve megint fontos lesz, hogy az egész front 7 hogy fogja limitálni a futkározást. Chubb és Hunt tudott több kellemetlen percet okozni az első fordulóban, kiváltképp a meccs első két negyedében, fontos lenne, hogy ne hagyjuk megiramodni Johnsont és a houstoni futójátékot se az elején, se a végén!

Forrás: usatoday.com

Számomra nem lenne meglepő egy szorosabb első félidő, és egy nagyon megtolt harmadik negyed után egy végül aggodalomtól mentes végjáték. 30-20-as Ravens győzelmet tippelnék. Szerencsére ma nincs más dolga az átlag Ravens fannak, mint az Arena 4-re kapcsolni a meccs kezdete előtt nem sokkal, és máris részese lehet a második heti felvonásnak. Ti mit tippeltek, tovább zakatolunk a magabiztos győzelmek útján? Vagy esetleg a Texans megnehezítheti ezt az estét?

GO RAVENS!!

-Maszi-