Ravens-Texans meccsértékelő

Szerencsére a második fordulóban sem kellett aggódnia a magyar Ravens flock tagjainak, ugyanis a hollók jó szokásukhoz híven szépen módszeresen a Texanst is bedarálták. Szorosabb első félidő, majd nagyon taktikusan és okosan lehozott második etap, pont annyit kiadva amennyi szükséges, egy picivel sem többet. Ismét parádés egyéni teljesítmények is születtek, de a csapatösszhang megint nagyon imponáló volt, legyen szó akár a támadókról, akár a védő oldalon tevékenykedőkről. Mindkét csapat rúgója is elég jó meccset hozott, sőt igazából a Texans offense legkonzisztensebb játékosa pont Faribairn volt meglátásom szerint. Vessünk egy pillantást a szakmai szempontokra, hiszen több holló is megérdemli a vállveregetést, legyen szó játékosról, vagy akár az edzői stáb tagjairól.

1. Már-már tökéletesnek mondható védekezés

    A houstoniak támadójátéka nem igazán volt a helyén tegnap, egy elég jó drive volt csupán  a tarsolyukban, melyet Fells koronázott meg egy 6 pontot érő elkapással a célterületen belül. Ezt leszámítva Watsonnak kifejezetten nehéz estéje volt, érkeztek a zsákok és a QB hitek dögivel, szinte végig ott volt a presszió a hazaiak támadófalán. David Johnson futójátéka teljesen jól lett limitálva, így nem sok fejtörést tudott okozni a minap. Ezen felül hatalmas plusz, hogy megint labdákat tudtak szerezni a Ravens védői, sőt egyet LJ Fort vissza is juttatott a Texans end zoneba. Nálam egyedül Anthony Averett volt gyenge tegnap, aki nagyon rosszul szállt be a mérkőzésbe Tavon Young kidőlését követően.

Forrás: usatoday.com

2. Sikerült dominálni a támadójátékot

    Ahogy a beharangozóban említettem a Texans gyenge pontja a nem túl acélos LB sor, ez ismét tökéletesen kirajzolódott. Pörögtek az option játékok, zakatolt a futás, érkeztek a pontos passzok is Lamartól, ha épp arra volt szükség. Ennek köszönhetően sikerült szép lassan felőrölni szituációról szituációra a hazaiak védelmét, egy 3 labdabirtoklásos különbséget kiharcolva a találkozó végére. A támadófal viszont nálunk is többször beomlott, Watt jól dolgozott, így Lamar is négy alkalommal került sack formájában a gyepre. Tisztán látszik, hogy van még hova fejlődni ezen a téren, de amíg ilyen jól megkomponált akciókat tudunk vezetni addig talán még ez is belefér (csak nehogy sérülés legyen a vége).

Forrás: pff.com

3. Zseniális hívások elől-hátul

   Harbaugh és Martindale mester is elég nagyot ment tegnap este, következetesen és agresszíven sikerült levezényelniük az egész derbit játékhívások terén. A védelem nagyon ügyesen játszotta az emberezéses és a zónavédelmen alapuló szituációkat egyaránt, jöttek a blitzek, jött a nyomás, és a secondary is rendkívül jól festett (Averettet leszámítva persze). Harbs ismét többször beadta a derekát a negyedik kísérletek során, mindkét alkalommal meg is lett a first down, sőt Ingram óriási megiramodásának köszönhetően az egyikből TD is született. Óriási ötlet volt meglépni ezt a játékot, ugyanis mindenki egy sima középső futásra számított, a fal viszont óriásim lyukat nyitott első számú futónk előtt, aki élt is a lehetőséggel, míg a Texans védelem kamillázott csupán az események hatása alatt. Jár a dicséret az edzői stábnak is!

Forrás: nbcsports.com

Ti hogy láttátok? Ki volt a meccs legjobbja? Tavon Young kidőlése okozhat fejtörést hosszabb távon?

-Maszi-