Chiefs-Ravens beharangozó (week 3)

A minden héten háború tematikát követve, ezúttal prime time game keretein belül érkezik az újabb összecsapás, méghozzá nem is akármilyen! Top rangadónak ígérkezik a két AFC favorit a Chiefs és a Ravens csörtéje. Szerencsére ismét élőben tudjuk követni kedvenceinket a tv képernyők előtt, már amennyiben vállaljuk a korán kelést/későn fekvést, ugyanis 2:15-kor startol a banzáj hajnalban az Arena 4 prezentálásában. Két 2-0-s mérleggel rendelkező csapat fog megmérettetni éjszaka, valaki azonban jó eséllyel rontani fog az eddigi tökéletes mérlegén. Nézzük is meg milyen kulcspárharcok, fontos szegmensek uralása hozná meg a győzelmet szeretett hollóink számára!

  • Ismét jót tenne a változatos támadójáték

A Chiefs védelem bizonyította mindkét megnyert találkozóján, hogy a védelem bizony sebezhetővé tud válni náluk, ha minőségi futásokkal döngetik a front 7 kapuit. A secondary is képes náluk betlizni, így az alapvetően sok option playt használó Ravens támadók okozhatnak több kellemetlen pillanatot ma este. Lamar általában jól sáfárkodik az ilyen helyzetekkel, jól olvassa az ellenfél védelmét, tehát minden lehetőség adott lyukat ütni a Chiefs pajzsán.

Forrás: baltimoreravens.com
  • Nyomást kell gyakorolni

Az előző találkozókon, ha számok formájában nem is manifesztálódott feltétlenül, de bizony érkezett a nyomás az ellenfél irányítójára a hollók védelmétől. Ez különösen a Texans elleni meccsen volt érezhető, ott már 4 sack is befigyelt, illetve számtalan QB hit is érkezett, kellemetlen perceket okozva ezzel a texasi alakulatnak. Jelen esetben is nagy előnyt jelentene, ha sikerülne összezavarni Mahomes kollégát, viszont ehhez oda kell tenni magunkat. A kansasi támadófal ugyanis minőségben más értéket képez, mint a Texansé. Kellenek a blitzek, az agresszív fellépések, csak ebben az esetben lehet presszió alatt tartani a tavalyi bajnok támadóegységét.

Forrás: usatoday.com
  • Travis Kelce semlegesítése

A liga egyik, hanem a legjobb tight endje minden meccsen komoly veszélyt jelent az ellenfélre nézve. Idén 20 alkalommal repült felé laszti, ebből 15-öt le is húzott, mellyel 140 yardot szerzett csapata számára. 9.3 yard/elkapás átlag, 2 TD. Ezek a számok bizonyítják nekünk, hogy hosszú átadások során is megbízható célpontot jelent Mahomes számára, és a red zone szituációkban is biztos pontként szerepel, mint lehetséges opció. Szükség lesz tehát a minőségi coverage játékra az LB sortól is, ugyanis valószínűleg sok olyan játék fog adódni, ahol nekik kell majd levédekezni a Chiefs klasszis célpontját.

Forrás: baltimoresun.com

Személy szerint egy 23-17-es hazai győzelmet tippelnék, úgy gondolom, ha valamikor meg lehet fogni a Kansast, akkor ez a mai alkalom mindenképpen ilyen lehet.

Ti mire számítotok? Meglesz a harmadik győzelem is, avagy a Chiefs elorozhatja a wint Marylandből?