Chiefs-Ravens meccsértékelő

Ma hajnalban sajnos be kellett vésnie minden Ravens szimpatizánsnak az első idei vereséget, ahogy azt a szakik is megtették a statisztikai lapokon, online platformokon. Tehát a két AFC favorit közül a Chiefs őrizte meg tökéletes mérlegét. Amennyire magabiztosan vártam a találkozót, olyan hamar kellett ráébrednem, hogy ez bizony nem a mi meccsünk lesz. Nagyban hajazott a tavalyi Titans elleni zakó forgatókönyvére ez a mai performance is. Ébresztő pofonnak mindenképp megteszi, meg is próbálom prezentálni, hogy miben kellene javulnunk a vasárnapi következő megmérettetés előtt. Na meg persze górcső alá vesszük a vereség okait is:

1. Hiányzott a gyilkos ösztön

    Az eddigi könyörtelen hibakihasználás, és a megfontolt, az ellenfelek szép lassú felőrlésére építő taktika ezúttal elmaradt. Az első drive esetében éreztem azt az energiát és agresszivitást, ami jellemezte a támadóegységet az előző két meccsen, itt nem jött össze a TD, és ezután gyakorlatilag egy helyzetben sem tudott dominálni az offense. A futás nem igazán működött, kivéve persze Lamar megiramodásait, de megtorolatlanok maradtak a Chiefs gyengébb pillanatai, borítékolható volt tehát, hogy ismét futhatunk az eredmény után. Ez pedig nem igazán ment eddig, főleg ha a kansasi bagázs volt az ellenfél. Itt mindenképp kellene az első két fordulóban mutatott vérszomj és elán vereted kombinációja, hogy gördülékenyebben menjen a támadók dolga.

Forrás: thekansascitystar.com

2. Nem sikerült levédekezni az ellenfél playmaker játékosait

    A futást még csak-csak sikerült kordában tartani, de a levegőben verhetetlenek voltak a Chiefs célpontjai, na és az őket jobbnál jobb átadásokkal tömő Mahomes is parádézott. Az elkapók közül Hardman és Hill is nagyot ment, Watkins és Kelce ugyan TD-t nem szereztek, de kulcsszitukban az ő kezük is biztos maradt, és szépen termelték a first downokat. A védelem nem tudott odaérni és nyomást gyakorolni a regnáló bajnok irányítójára, a blitzek miatt pedig folyamatos volt a lemaradás a secondaryben is. Az LB sor nem igazán tudott maradandót alkotni coverageben, talán csak Humphrey az az egész egységből, akit jó szívvel tudnék megdicsérni. Valahogy senkinek nem volt jó napja, a vendégek támadóinak pedig egyszerűen minden sikerült, megesik az ilyen, menni kell tovább, nincs mese!

Forrás korl.com

3. Hibagenerálás helyett a Ravens vétette a hibákat

    Jelen esetben ez is végzetes tényezőnek bizonyult. Egyéni hiba, edzői hiba, volt itt minden sajnos. Nem bevállalt negyedik kísérlet, és a végén elmaradt időkérés a sack parádé előtt, leginkább ezt varrnám a stáb nyakába. A játékosok oldaláról buta és felesleges szabálytalanságok D oldalon, játékokat annulláló sárga zászlók az offense részéről, a temérdek dropot már meg sem említve. És bizony Lamart sem nagyon lehet felmenteni attól a két böhöm nagy zsáktól, aminek az aljára zárták a Kansas védői a találkozó végén. Nem volt kirívóan sok büntetés a meccsen, inkább az fájt nagyon, amikor érkeztek, hiszen vagy megállították az előrehaladást, vagy ajándék first downt eredményeztek az ellenfélnek. Fegyelmezettebben kell fellépni a következő alkalommal, nem vitás!

Forrás: pressboxonline.com

A sok-sok gyenge teljesítményből ki az, akit kiemelnétek? Mire kell figyelni a Washington elleni felkészülés során a héten?

-Maszi-