Ravens-Football Team beharangozó (week 4)

A Monday night football után egy könnyedebbnek ígérkező összecsapás vár szeretett hollóinkra, ma 19:00-kor veszi majd kezdetét a Washington Football Team elleni mérkőzés. Sajnos a covid úgy néz ki az NFL életét is meg fogja nehezíteni, folyamatosan érkeznek a hírek az újabb fertőzésekről, így könnyen megeshet, hogy jövő hétre több helyen is járványgóc fog kialakulni (eddig a Titans háza táján történt meg ez). Így azt tanácsolnám minden szurkolónak, hogy élvezze ki ezt a mai vasárnapot, mert benne van a pakliban, hogy a jövő héten már komolyabb akadályokba fog ütközni a találkozók megszervezése/lebonyolítása (személyes vélemény). A legtöbb fogadóiroda 2 TD-vel is jobbnak látja a hollókat, így találkozó előtt, ami valóban reális is lehet. A fővárosiakat ugyanis az első fordulóban mutatott csodafordítás óta (17-0-ról 17-27) nem igazán találják a helyüket, hiányzik a jó forma és a precizitás egyaránt. Két zakót viszonylag könnyen benyeltek vendégként, most azonban hazai környezetben biztosan égni fognak a bizonyítási vágytól. Téttel bíró találkozón 4 éve nem tudott győzedelmeskedni a megboldogult Redskins, a Ravens felett, reméljük az új névvel is hozzák majd a hasonló sikerességi rátát ezután. Két viszonylag megbízható alapemberét kénytelen nélkülözni a Washington, az idén draftolt sztáraspiráns rookie, DE Chase Young és a messze nem első számú, de azért gyakran keresett célpont WR Steven Sims Jr. sem tudja vállalni ma a játékot. Most is vannak olyan szegmensei a találkozónak, melyek dominálása hozhatja a győzelmet:

1. Meg kell védeni Lamart

    A WFT eddig messze leginkább pofásan festő csapatrésze a védőfal volt az elmúlt három mérkőzésen. Young kidőlése mindenképp nagy érvágás, de nélküle is képesek lehetnek gondot okozni a Ravens támadófalának. 13 sack, 24 yardveszteséggel járó szerelés, 4 fumble mindössze 3 derbi alatt, mindenképp impresszív számok, főleg annak tudatában, hogy ezeknek a szereléseknek, zsákoknak, labdaszerzéseknek a 95%-át csakis DE és DT pozícióban játszó játékosok szerezték. Ennek tudatában a Chiefs elleni gyengébb falteljesítmény nem igazán fog ma beleférni, láthattuk az első héten az Eagles ellen, hogy mire képes a hazaiak védőfala, ha egy nem túl masszív támadófallal kerülnek szembe. A futójátékokat is nehezebb lesz így lebonyolítani, nagy matchupok alakulhatnak ki ma este a támadó és védő pufik között, a párharc talán legfontosabb eleme lehet számunkra a minőségi támadófal munka.

Forrás: usatoday.com

2. Nehéz helyzetbe kell hozni Haskinst

   A Washington másodéves kezdő irányítója nehéz helyzetbe került, elég siralmas számokat produkál, tehát biztos vagyok benne, hogy szép lassan el fog fogyni a türelem irányába, ha nem tudja meggyőzni az edzői stábot, hogy érdemes vele számolni. 28,8-as QB rating, 4 TD passzra 3 INT, 56,4%-os találati arány a passzok során. Ezek a számok is bizonyítják, hogy ha egy keményen játszó védelem áll fel a pálya másik oldalán, akkor Haskins bizony jelentéktelen tényezővé tud válni. A múlt héten nem igazán működő blitz stratégia most szárnyalhat, Peters is javíthat, és a Ravens védőfal is odateheti magát, minden lehetőség adott. Jó lenne már egy 4-5 sackes meccset is látni!

Forrás: ebonybird.com

3. Pontosabb passzjátékra lesz szükség

    Az első pontban említett dolgok miatt nagyon könnyedén megeshet, hogy ma este is inkább passz orientált játékra lesz szüksége a Ravensnek. Lamar már többször bizonyította, hogy nagyon hatékony tud lenni, és több célpontot is képes a meccs során jól megjátszani. Fontos lesz a pontos olvasás, ugyanis ha itt zavar kerekedik, akkor Ingram futásait már a backfield környékén megölheti a hazai védőfal. Ismét lehetne kísérletezni egy változatos játékhívásokra épülő támadóstratégiával, Sneed eddig megbízható a pálya közepén, a tigh endek is hozhatják bőven a yardokat/pontokat, és akár a futók megtalálása rövidebb átadásokkal a biztonsági útvonalakon is kifizetődő lehet. Ha sikerülne a csörte elején feltenni a táblára 10-14 pontot, akkor sokkal könnyebben tudnák a hollók saját szájuk íze szerint alakítani a találkozó további menetét.

Forrás: usatoday.com

Szerintem sikerül elhozni a győzelmet a fővárosból, egy könnyed 30-10-es végeredményt tippelnék, tehát akár a -14-es hendi is mehet, ha valaki sportfogad, az over/underrel csak óvatosan!

Ti mit tippeltek? Sikerül javítani a Chiefs elleni vereséget?

GO RAVENS!!

-Maszi-