Ravens-Football Team meccsértékelő

Kedvenceink számára nem jelentett különösebb kihívást a washingtoni kiruccanás, minden negyedben pontokat feltéve a táblára, nagyobb erőfeszítés nélkül sikerült legyőzni 17-31 arányban a hazaiakat. Bőven lehet önbizalmat meríteni ebből a sikerből, gyakorlatilag végig a Ravens akarata érvényesült, egy percig sem támadta meg az az érzés a meccset figyelő holló szimpatizánst, hogy itt bármi gond is felmerülhet. A WFT legjobbja kétségtelenül a harmadik körben kiválasztásra kerülő újonc futó, Antonio Gibson volt, aki bizony gyors megiramodásaival és irányváltásaival tudott kellemetlenséget okozni a védelemnek (szerzett is egy TD-t). Ezt leszámítva azonban tényleg csak a dicséret lehet a jogos reakció, lássuk kiknek jár a vállveregetés:

1. A védelem nagyjából minden tagjának

    3 sack és 8 yardveszteséget eredményező szerelést is sikerült bemutatni, valamint a turnover király Peters is felnyalábolt egy elhagyott lasztit, melyet Humphrey varázsolt ki az ellenfél támadójátékosának kezéből. Az eddig gyengébb láncszemek is, mint Averett, jól teljesítettek. A nagy alibis társaság tagjai is oda-oda tudtak érni, gondolok itt mondjuk Bowser úrra. Judon dominált a pass rush terén, és Elliott kemény játékát is öröm volt nézni. Külön kiemelném Patrick Queent, aki élete negyedik profi meccsén már olyan playmaker játékelemeket mutatott be, amik csak az igazi vezérektől elvárhatók. Egy gyengébb, sérülésektől szenvedő támadósort gond nélkül meg tud semmisíteni a védelmünk, a Chiefs kaliberű egységek ellen is át kéne menteni ezt a formát!

Forrás: pro32.ap.org

2. A támadófalnak és az offense skill playereknek

    Csupán egy sacket engedélyeztek a Lamar védelmére szerződtetett pufik a mérkőzés során, ami Stanley hiányában mindenképp nagy szó. Tudván, hogy a hazaiak eddig legpotensebb csapatrésze pont a védőfal volt, most azonban nem tudták szétcincálni az előttük felálló támadófalat. A futások száma igencsak eloszlott Gus, Ingram és Dobbins között, 9 labdacipelésnél többet senki nem vállalt az edzőknek köszönhetően, mégis azt kell, hogy mondjam, az idei meccsek közül talán itt ment legjobban a futójáték. Bőven van még potenciál ebben a trióban, és ezen a vasárnapon Lamar is nagyon jól egészítette ki őket (volt egy gyönyörű futott 6 pontosa is). A célpontok közül Hollywood Brown és a két tight end brillírozott leginkább, Andrews ismét bizonyította, miért kedveli őt ennyire Lamar a vörös zónában. Csak így tovább srácok!

Forrás: nbc4.com

3. A fegyelmezett, kreatív megoldásokat behívó edzőknek

    Volt itt fake punt, tökéletes (2/2) 4 kísérlet sikerességi mutató, 2 azaz kettő darab büntetés az egész mérkőzésen, baromi jó rotálás a támadóknál és a védőknél egyaránt. Ráadásul a szusszal is sikerült spórolni, miután tutivá vált a győzelem, jól megálmodott és kivitelezett derbi volt ez edzői szempontból is.

Forrás: yahoosports.com

Ki volt nálatok a meccs legjobb embere? A magabiztos védekezés, vagy a precíz támadások fektették inkább két vállra ellenfelünket?

-Maszi-