Bengals-Ravens beharangozó (week 5)

Elérkezett az ötödik játékhét is, úgy néz ki a covid para nem érte el az AFC North csapatait (vagy csak nem tudunk/tudnak róla), így ma este 19:00 körül gond nélkül megrendezésre kerülhet a Bengals-Ravens „csoportrangadó”. Mivel Brady Tamásék már csütörtökön letudták ezt a fordulót, így a hét órás sávban az Arena 4 csatornán adni fogják a hollók és a tigrisek közötti csörtét ma este. A bengáliak feladata idén leginkább a csapatépítés, és Burrow fejlődésének biztosítása, ez hellyel-közzel sikerült is nekik az eddigi mérkőzéseken. Ismét egy olyan találkozó elé néznek szeretett hollóink, melynek papíron nem kellene sok nehézséget jelentenie, kiváltképp hazai pályán. Úgy gondolom, a múlt héten Washingtonban mutatott teljesítmény ismét bőven elég lehet a siker eléréséhez. Jelenleg 12 pontos favorit a Ravens, ez szerintem a sportfogadók számára egészen vállalható. Lássuk azonban kit kéne levédekezni, milyen csapatrészeknek kellene nagyot alakítani:

1. A jó secondary játék hamar letörhetné az 1/1-es lelkesedését

    Az elmúlt pár hétben a volt LSU üdvöske, Joe Burrow igencsak foglalkoztatva volt, ebben semmi meglepő nincs, nyilván azért húz a draft legelején QB-t egy csapat, mert új vezér kell a támadósor élére. A 36 passzkísérletet minden találkozón megugrotta eddig Burrow, de a Browns ellen 61 próbálkozása volt. A hatékonyságon van még mit javítani, de ez sokszor a célpontok ügyetlenkedésén múlt esetében. Erre alapozva nagy meccset hozhatnak a passzvadász cornereink (Humphs, Peters). Sőt ha Elliott tudja tartani az előző héten mutatott kemény játékát, akkor ő és Chuck Clark is tűz közelbe kerülhet. Averett is folytathatja a formajavulást, és ha formailag nem a secondary részét képzi, de Queen is ott lehet a tight endeknek megindított átadások közelében. Kellenének a labdaszerzések, főleg az első félidejében, mert lélektanilag ezzel könnyen meg lehetne alapozni a győzelmet.

Forrás: baltimoreravens.com

2. Joe Mixon megállítása komoly fegyvertény lehetne

    A harmadéves futó igazi svájci bicskává nőtte ki magát Cincinnatiben, ha kell, középen cipeli át a lasztit, ha kell, elkap, ha kell screen szitukban is hatékonyan tudja termelni a yardokat. Kisebb sérülés hátráltatja, így nem teljesen biztos, hogy 100%-os formában tud majd rohangálni. Láthattuk a Washington ellen, hogy Gibson hasonló stílusban működve tudott fejvakarást okozni bizonyos szituációkban. Ha Mixont sikerülne kivenni a játékból, akkor még inkább a passz orientáció kerülne előtérbe a vendégeknél, a secondary malmára hajtva a vizet.

Forrás: UPI.com

3. Szükség lesz a perememberekre

    12 questionable besorolásba kerülő játékossal „büszkélkedhetünk” a meccs előtt, és sajnos több kulcsember neve is szerepel ezen a listán. A fal tovább gyengülhet, Tyre Phillips ugyanis tutira nem tudja vállalni a játékot. Stanley játéka is kérdéses, Lamart, Peterst, Andrewst, J. Smitht is kisebb sérülés hátráltatja. A védőfalban is lehetnek hiányzók (Wolfe, Madubuike). Ennek tudatában azért nem lehetünk teljesen nyugodtak. Vagy éppen örülhetünk, hogy valószínűleg láthatunk majd több fiatalt is azok közül a pályán, akik eddig csak epizódszereppel bírtak a hollók eddigi meccsein. A támadófalat speciel kifejezetten féltem, itt lehet a legkritikusabb a visszaesés.

Forrás: twitter.com

Személy szerint egy 13-26-os Ravens győzelmet tippelnék, ezen a héten is óva intve a túlzottan könnyűen vélt over/under fogadásoktól (50,5).

Ti mit tippeltek? Sikerül megmutatni az idei 1/1-esnek ki is az úr a háznál?

GO RAVENS!!

-Maszi-