Bengals-Ravens meccsértékelő

A minap szeretett hollóink letudták idei második „csoport rangadójukat” ezúttal is sikerült egy könnyed mérkőzés során a városban tartani a győzelmet, ezzel 4-1 már a mérlegünk. Az újjáépülő Bengals a legkisebb ellenállást sem tudta tanúsítani, egyedül talán a futójátékok limitálásában jeleskedett a védőfaluk, más csapatrészük nem volt a helyzet magaslatán a találkozó során. A nullázás végül nem jött össze, de a 24 pontos különbség azért mindenképpen megmutatja nekünk, ki is dominálta végig a derbit (mondtam én, hogy óvatosak legyünk az over/under történetekkel). Most leginkább a pozitívumok és a negatívumok kiemelését tartanám a legcélravezetőbbnek, előbbiből bőven van miből meríteni, ám sajnos akadt példa utóbbira is, lássuk tehát!

Pozitívumok:

1. E.L.I.T védelem

    Sack parádé (7 db), folyamatos nyomás Burrow nyakában, Mixon is kapitulált, 3 labdaszerzés, egyszerűen mesés teljesítmény a védelemtől. A front 7 és a secondary is idei legjobbját hozta, nagyjából az első negyed után már érezni lehetett, hogy a Bengals támadóegysége nem sok sót fog megenni ezen az összecsapáson. Queen ismét vezéri ambícióit prezentálta számunkra, Humphrey zseniálisan pöcizte ki megint csak adott ellenfele kezei közül a labdákat, és az egész pass rush osztag megérdemli a dicséretet. Öröm volt nézni ezt a D játékot, anno az ilyen domináns megsemmisítések miatt (is) szerettem meg ezt a csapatot, igazi nosztalgikus élmény a legalább 2010-es évek óta lilába öltözött holló fanoknak.

Forrás: usatoday.com

2. Megbízható célpontok

    Gondolok itt elsősorban WR Marquise Brown és TE Mark Andrews tegnap mutatott játékára, Brown parádésan jól épült be idén, főleg a tavalyi sérülésekkel tarkított éve után. Andrews pedig csak hozta magát, szerintem bőven nem istenkáromlás őt a liga legjobb három tight endje között számon tartani. WR Devin Duvernay ugyan csak két elkapást jegyzett, de ő is bizonyította, hogy sokrétűbben is lehetne használni. Egyedül Boykin mozgása nem tetszett az elkapók közül tegnap, nem igazán érezte az útvonalakat, azt hittem egy masszív red zone célpontra találunk majd személyében, eddig ezt az elképzelésemet nem igen támogatja meg TD elkapásokkal.

Forrás: PFF.com

3. Stanley visszatérése biztos alapokra helyezte a támadófal játékát

    Csupán egyetlen sack, és 6 QB hits érkezett a Bengals védőitől, pedig azért DE poszton eléggé rendben vannak, legalábbis nevek alapján. Orlando Brown jr, Skura és a guardok is elég jól működtek, ami a passzblokkolást illeti, de több jó húzást is láttunk, melyek segítették Ingramet a labdacipelések során. Az abszolút favorit azonban egyértelműen Stanley volt nálam, nem kétséges, hogy ő is a ligaelitbe tartozik posztján. Ha elkerülik a falat a sérülések, megalapozhatják a jó szereplést az esztendő további részében is.

Forrás: pressboxonline.com

Negatívumok:

1. Nyögvenyelős támadójáték

    Elég inkonzisztensre sikerült a tegnapi performance, Lamar sem hozta a legjobbját, és a futójátékot sem sikerült előtérbe helyezni, 1-2 impozáns megiramodást leszámítva valahogy erőtlennek éreztem az egészet. A két gyönyörű, kis területre bedobott TD passz mindenképpen pozitív Lamar részéről, de egy elég wtf INT és több jócskán túldobott laszti is fűződött kisbékánk nevéhez a minap. Az első két meccsen kiemelt kémia most nem igazán működött, és ezt a játékhívások sem tudták feljavítani a második félidőre sem. A védelem most gyakorlatilag minden piszkos munkát elvégzett az offense helyett, de sajnos biztosan nem lesz ez mindig így!

Forrás: NFL.com

Meccs legjobbja? Szerintetek min kellene változtatni, a támadójátékot illetően?

-Maszi-