Ravens-Eagles meccsértékelő

Lezajlott a 6. játékhét is, ismét sikerült győzelmet aratnia kedvenceinknek az ornitológus találkozón, azonban nem várt forgatókönyv érvényesült. A magyar Ravens flock, az általam olvasott vélemények alapján simább meccset várt, én több kapott pontot vizionáltam, na de nem ennyivel többet, és pláne nem ilyen leosztásban. A hetedik hét számunkra pihenéssel fog telni, lesz is mit átgondolni a bye week alatt, mert az a második félidőben produkált leolvadás egészen sokkolóvá vált a mérkőzés végére. Eddig is megfigyelhető volt, hogy a támadók a második játékrészekben bőven alulmúlják önmagukat, pedig az első etapban rendre érkeznek a szép támadások és velük együtt a pontok is. Most azonban majdnem teljesen elfogyott a szufla, és minő meglepetés, megint a védelemnek kellett erőn felül teljesítenie az utolsó percekben is (én itt már némi fáradtságot véltem felfedezni, de csak sikerült odalépni, mikor nagyon kellett). Ismét maradnék a pozitívumok és a negatívumok kiemelésénél, mert ezúttal is akadt mindkettőből bőven.

Pozitívumok:

1. A futójáték most pofásabb volt

  Noha Ingram hamar összeszedett egy kellemetlen sérülést, Dobbins és Gus egész jól pótolták, utóbbinak össze is jött egy TD (kompromisszumot nem tűrő old school erőfutás középen). Aki azonban végképp vitte a pálmát múlt vasárnap, az Lamar volt. 9 megiramodásából összesen 108 yardot hozott, közte egy 6 pontos futással. Ez átlagban kereken 12 yard labdacipelésenként, idén nem igazán láttuk ennyire lubickolni kisbékánkat, most megmutatta, hogy semmit sem veszített tavalyi sebességéből és atletikusságából.

Forrás: mymotherlode.com
Forrás: pff.com

2. A védelem ismét odacsapott

   6 sack, 8 yardveszteséggel járó gyepálás, megint jött egy labdaszerzés, az első félidőben nem túlzás kijelenteni, hogy a hollók védelme megette a sasok támadósorát. Teljesen erőtlen játékok érkeztek offense szinten a hazaiaktól, nem volt kérdés, hogy ki kezdi dominánsabban a találkozót. Ennek meg is lett a böjtje, a meccs végére érkeztek az Eagles TD-k, látszott, hogy kezd fáradni az addig maxon pörgő védelem (a támadóegység sem segített nekik, a sok rövid drive miatt nem sokat lehettek a játéktéren kívül a védők). Itt ismét csak azt tudom mondani, hogy csak így tovább, erre a védelemre építhet a csapat, ha a támadóknak nincs jó meccsük, ha pedig ők is összeszedettek, csapat legyen a talpán, aki meg tudja állítani a hollókat!

Forrás: usatoday.com

Negatívumok:

1. Fegyelmezetlenség

    12 db flag érkezett a zebráktól a végső sípszóig, ami összesen 132 büntető yardot eredményezett a Ravens számára. Ami végképp kiborító, hogy nagyjából a fele ezeknek a büntetéseknek gond nélkül elkerülhető kategóriába esett. Buta holdingok, rossz felállások, védhetetlen blokkok, egy rakás false start, és persze jöttek a késői pofonok Wentz irányába is (számomra ez volt a legidegesítőbb, mert sokszor ez tartotta fent az Eagles támadósort csupán). Egy erősebb csapat ellen ezek nem fognak beleférni, és könnyen a találkozó végét jelenthetik majd, mindenképp foglalkozni kell a témával a pihenőhét alatt!

Forrás: usatoday.com

2. Érthetetlen leolvadás

    A védelem oldaláról még csak-csak védhető a dolog, mert tényleg rengeteget voltak fent a pályán, az első felvonásban a belüket is kidolgozták, és legalább a végső két pontos kísérletnél javítottak a hibákon. De a támadósor megint teljesen elfogyott a második etapra. Az olvasások és a játékhívások sem ültek, jött is pár Flacco érát idéző checkdown passz, amik rendre balul sültek el. Snead és Boykin sem mozgott jól, noha 1-1 szép játékot produkált mindkettőjük, előbbi nem igazán tudott slotban mit kezdeni az elvileg nem valami erős Eagles linebackerekkel, utóbbi pedig mintha ismét nem lett volna tisztában az útvonalaival. A támadófal alapvetően jól kivitelezte a blokkokat, de rengetek büntetés is köthető hozzájuk, ami sokszor igen szép játékokat tett érvénytelenné. A mélységi célpontokat kivette a játékból az Eagles secondary, szerencse, hogy a Boyle-Andrews duó most is hozta a kötelezőt. A stábnak valahogy meg kell oldania, hogy az első két negyedben mutatott forma valahogy átmentődjön a második két negyedre is, mert ismét csak azt tudom mondani, amit a múlt héten, a védelem sajnos nem fog mindig kisegíteni az apátiából!

Forrás: NJ.com

Ti hogy láttátok? Tartható év végéig ez a beton kemény védekezés? Hogyan lehetne picit felpörgetni a támadójátékokat?

-Maszi-