Ravens-Colts meccsértékelő

Szerencsére a hétvégén megörvendeztettek minket kedvenceink, sikerült elcsípni a győzelmet a Colts ellen. Elég érdekesen alakult a találkozó menete, gyötrődős első felvonás után a második félidőre mintha egy teljesen más csapat jött volna ki a zöld gyepre (erre kitérek még később). Ennek köszönhetően 6-2-re módosult a mérlegünk, ezzel reméljük lélektanilag is sikerült túllépni a Steelers elleni vereségen. Szükség is lesz a jó forma megtartására, ugyanis a hálaadásig bizony a legkeményebb szakaszát kell letudnunk az idei sorsolásnak. Számomra mindenképp bizakodásra ad okot, hogy a szorosabban induló, izzadtság szagú ki-ki meccseket be tud húzni a csapat, hiszen a playoffban várható kemény szituációkat az ilyen meccseken lehet kicsiben gyakorolni. Kifejezetten üdítő volt látni, hogy Lamar már csak 1-1 kórházpasszot eresztett el, ahol benne volt a pakliban a labda elvesztése, vagy éppen a szerencsétlen célpont ellenfél általi összezúzása. 82.6%-os pontosságot produkálva, a legtöbb futott yardot szerezve (közte egy hatpontossal), most emlékeztetett leginkább tavalyi önmagára. Ám ezen kívül is voltak még nagyon pofásnak mondható elemei a vasárnapi játékunknak, ebből szemezgetnék a továbbiakban:

1. Védelem, te csodás!

    Szedett-vedett secondary ide, Campbell kihullás a harmadik snap után oda, a defense bizonyította, hogy a legjobbjai nélkül sem adja fel a harcot, sőt kontroll alatt tudja tartani így is az ellenfél támadóegységét. A kényszerből a kezdőbe kerülő újonc LB, Malik Harrison nagyon jól mozgott, a coverage szituációknál is ügyesen találta meg emberét, akit le kellett védekeznie. Ezen kívül Judon játékát emelném még ki, igaz nem zsákolta be Riverst egyszer sem, de kulcsszerelésekkel állította meg a Colts futásait. De alapjában véve az egész védőfal jól teljesített (Wolfe és Madubuike igaz nem voltak tackle gyárosok, de nagyon jól reagáltak le playeket végig a mérkőzés során). Az elmaradhatatlan labdaszerzések is érkeztek persze, egy Peters INT és egy Clark fumble TD is rendkívül jól alakította egyrészt az eredményt, másrészt a momentum megszerzésének kérdését. Biz isten majdnem akkora élvezet ezt a védelmet látni játszani hétről hétre, mint az SB győztes csapatét volt anno.

Forrás: usatoday.com

2. Működött a futójáték

    A beharangozóban picit féltettem a labdacipeléseinket, mint kiderült, alaptalanul. A 110 futott yard 2.9-es yard/futás átlaggal nem kimagasló, de aki látta a mérkőzést, nem hiszem, hogy megkérdőjelezi a második pontban állítottakat. Noha Ingram hiánya érezhető, Gus és Dobbins stílusbeli különbségeire építve jól lehet rotálni az embereket a futójátékok során. Az igazi sztár azonban Lamar volt, aki szerzett is egy TD-t a földön, ügyesen használta ki sebességbeli fölényét több szituációban a hazai LB sorral szemben. A csúnya red zone fumble egyébként picit levon Gus játékának értékéből, de utána reprezentálta nekünk, miért is erőltetik bevetését 5-10 yardra a gólvonaltól. Bámulatos milyen hatékonyságra képes, mikor megiramodhat a célterület felé, ha nem hagyja el a lasztit, akkor az esetek döntő többségében TD-vel zárulnak megmozdulásai.

Forrás: ebonybird.com

3. Most az edzői stáb is jól reagált

    Ahogy említettem az első félidőben szenvedősre sikerült támadójáték a második etapra teljesen kicserélődött, és szisztematikusan támadta a Colts védelem gyengébb pontjait, a meccs végére teljesen lebontva hatékonyságukat. Semmi extra nem történt, csupán végre előtérbe kerültek a csapat erősségei, és ezt könyörtelenül kihasználva, gyakorlatilag esélye sem volt a második félidőben a hazaiaknak. Eddig pont ellentétes volt ez a folyamat, a mérkőzések első két negyedében volt magabiztosabb a fellépés, a második kettőben pedig kicsúszogatott Harbaughék kezéből a gyeplő. Most viszont nem csak a jó váltást menedzselték a stáb tagjai, de Harbs az év eddigi legjobb piros zászló hajítását is megejtette. Bevallom őszintén, nekem élő egyenesben egyáltalán nem látszott úgy, hogy ez egy érvényes INT lehet, pedig bizony, hogy az volt! Hatalmas dicséret illeti a stáb tagjait, nagyon fontos lenne, hogy így vezényeljék le a szezon hátralévő felét is, főleg a vasárnapihoz hasonló szoros derbiken.

Forrás: usatoday.com

Ti hogy láttátok? Ki volt a meccs legjobbja? Minek köszönhető, hogy a védelem kulcsjátékosok elvesztése után is ilyen masszív teljesítményt képes produkálni?

-Maszi-