Ravens-Patriots beharangozó (week 10)

Újabb hét, újabb összecsapás várható, ezúttal a prime time sávban, tehát hajnal 2:20-as kezdéssel nézhetnek farkasszemet szeretett hollóink a New England Patriots csapatával (az Arena 4 élőben közvetíti a derbit). Az idén nem túl acélos vendéglátónk ellen mindig parázs meccseket sikerült játszani az elmúlt években, most azonban nagy meglepetést okoznának a hazaiak, ha megnehezítenék a Ravens dolgát. 7 pontos favoritok kedvenceink a legtöbb fogadóirodánál, ennek és a Pats idei játékának fényében tehát sima meccset várnak az amerikai szakértők. Nézzünk is a dolgok mögé, milyen dolgok leuralása tudná a győzelem irányába repíteni a hollókat:

1. Ki passzol pontosabban?

    Egyik kezdő irányító sem jeleskedik ebben a szegmensben a 2020-as évben, bár Lamar már többször megmutatta, hogy képes sokkal jobb meccsekre is, főleg ha a célpontjai is kisegítik. Newton azonban csupán 2 TD passzal rendelkezik 8 meccs alatt, és már 7 labdáját vadászták le az aktuális ellenfél játékosai. Nem meglepő módon a futás most is dominálhat, mindkét QB szeret megiramodni a lasztival, de döntő fontosságú lehet, hogy ki tudja ezt kiegészíteni pontos átadásokkal. Az elkapó és tight end állományt tekintve nem kérdés, hogy a Ravens van jóval előrébb, már csak a pontosságon és a dropok számának minimalizálásán kellene ügyködni.

Forrás: usatoday.com

2. Ki tudja jobban pótolni a hiányzókat?

    Mindkét csapat nélkülözni kényszerül kulcsembereket, érdekes lesz tehát, hogy melyik gárdát mennyire veti vissza ez a körülmény. Calais Campbell biztosan pihen, és a safety szerepkörben is egyre többször feltűnő Jimmy Smith sem lesz bevethető ma este. Ingram és Judon játéka is kérdéses, előbbi sokat tudna dobni a futójátékok minőségén. A hazaiaknál rengeteg játékos tanyázik a questionable besorolás alatt, kezdő tackle, első számú futó, elkapók, védelmi kulcsemberekről beszélek, tehát a Pats sem áll a legjobban a sérüléseket tekintve.

Forrás: sportskeeda.com

3. Ki fog szintetlépni a támadójátékban?

    Itt leginkább a stáb ténykedésére gondolok, maga Lamar jelezte a héten, hogy nem valami változatos a Ravens pontszerzésekre irányuló játéka. A múlt héten nagyon jó munkát végeztek a szünetben és a meccsen is a koordinátorok, ma is nagy szükség lenne meglátni a Patriots gyengeségeit, és ezeket kihasználva behúzni a meccset. A védelem elég masszívnak tűnik, de tényleg nem ártana egy kis színt vinni a támadójátékba sem, fel van tehát adva a lecke Harbaugh mesteréknek, meglátjuk hogyan sikerül levezényelni ezt a mai találkozót!

Forrás: masslive.com

Egy viszonylag könnyed 27-13-as Ravens győzelmet tippelnék, nem igazán látom hogyan tudna a Pats megállítani minket.

Ti hogy látjátok? Kiben lehet ma az X-faktor?

GO RAVENS!

-Maszi-