Ravens-Patriots meccsértékelő

A bostoni esőzések sajnos nem csak fizikailag érintették rosszul kedvenceinket a hétfő hajnali rangadón, de bizony hideg zuhanyként hatott minden hazai Ravens szimpatizánsra csapatunk teljesítménye is. Ismét elég sótlanra, ötlettelenre sikerült a támadójáték, megint fájó sérülések és teljesen buta szabálytalanságok nehezítették a hollók dolgát. Ezúttal a védelem sem húzta ki a csávából az alibiző támadóegységet, ez természetesen várható volt, hogy előbb-utóbb be fog következni. Őszintén, csak reménykedni tudok, hogy ez a vereség majd kijózanító hatással lesz a stábra, és végre elkezdenek valamit ügyködni a playhívásokon, a támadójáték színesítésén, ne adj isten az egész szezonra kidőlő kulcsemberek pótlásán. Mert ez a jelenlegi formában biztosan kevés lesz, ha be is evickélünk a rájátszásba, ott a jelenleg mutatott játékkal nem sok babér fog teremni számunkra. Ismét voltak szerencsére pozitívumok is, még ha kevés is, de ezekkel kezdeném az elemzést:

Pozitívumok:

1. Snead lehet a hiányzó puzzle darabka?

    Sok elkapótól vártuk már, hogy kinőheti magát a jelenlegi célpontsorból, be kell valljam én nem Willie Snead mellett tettem le az okoskodásokkor a voksomat, mégis úgy néz ki, ő lehet az a biztos red zone célpont, aki hozhat egy kis átütő erőt az elkapók közül. Két TD-t is sikerül összegyűjtenie, ezen kívül úgy érzékeltem Lamar bizalommal keresi őt a nehéz helyzetekben is, 7 átadásból ötöt szedett le a meccsen, ebben az időben megsüvegelendő performance. Devin Duvernay is háromra emelte a masszív egy elkapott passzát ezen a találkozón, benne is látni némi potenciált, kíváncsi lennék hogy teljesítene, ha több játékba sikerülne bevonni őt.

Fottás: usatoday.com

2. Koch még mindig eszméletlen

   A 38 éves veterán punter szembe szélben és viharban is elég jól pöcizte át a labdákat, a saját 20 yardosa környékére szegezve a hazai együttest, ötletem sincs mekkora verésbe szaladtunk volna bele, ha nem így hozza össze a három puntját a meccsen, ahogy. Idáig is eljutottunk, a puntert kell dicsérni egy összecsapás végen!

Negatívumok:

1. A hatékonyság ezúttal nagyon messze állt a támadósortól

    Gyenge, rengetegszer kiszámítható playhívás, eladott labda, harmatos futójáték. A támadófal teljesítményéről nem is beszélve, a saját centerünk gyakorlatilag nagyobb kockázatot jelentett a meccs során, mint a Pats pass rush osztaga. Fluker teljesítménye is kritikán aluli volt, Stanley kiválásával az utolsó tartópillére is kidőlni látszik az idei falnak. Orlando Brown jr. próbálja még menteni a menthetőt, de egyedül kevés lesz, ez teljesen biztos. A 3. és 4. downok megjátszása volt még rendkívül gyenge, előbbiből a kísérletek kevesebb, mint felével jártunk sikerrel, utóbbiból egyetlen egy sikerült a három próbálkozásból. Lamar passz szituációi is nagyon rosszul festettek, többször nem olvasta jól a védelmet, és szinte sosem merte bevállalni a hosszabb átadásokat, még ha volt is rengeteg ideje erre. Tanácstalan vagyok, hogyan lehetne befoltozni ezeket a tátongó lyukakat, de muszáj lesz, ha komolyan gondoljuk a playoff álmokat.

Forrás: baltimorebeatdown

2. A védelem is összeomlott

   A linebacker sor ezúttal sem a futás, sem a coverage helyzeteknél nem volt a topon, Queen első igazán gyenge meccse volt ez amióta Baltimoreban tengeti mindennapjait. B-Will kiválása óriási érvágást jelentett, ismét kiderült, miért is keres annyit, amennyit, ha a pályán van, egész máshogy fest a front 7, még ha nem is gyártja sorjában a szereléseket. A nyomás nem érkezett Newtonra, egyetlen Judon sack érkezett, más semmi. Akit ki lehet emelni, az ismét, Derek Wolfe, aki végig csúszta-mászta az egész mérkőzést, de ha kellett odaért, megfogta a futójátékot, belenyúlt passzokba is.

Forrás: usatoday.com

3. A sok büntetéssel ismét megástuk a saját sírunkat

    Összesen 4 first downt ajándékoztak a hollók mindenféle ki nem kényszerített hibából származó fegyelmezetlenséggel a Patriots támadósorának. De ami kifejezetten idegesítő már meccsek óta, hogy ha véletlenül sikerül egy szép hosszú előrehaladást eredményező játékot összehozni, akkor azt holding vagy illegal shift szabálytalanság miatt visszafújják. Mondanom sem kell, ezek a játékosok és az edzők számára is baromi frusztrálóak, nem csak nekünk. Lélektanilag viszont akkor tudunk jól és hatékonyan játszani, ha ezek nem hátráltatják a találkozó menetét, pont olyan helyzeteknél, amikből előnyt lehetne kovácsolni. Anno 10 kör futásokkal kezdtük a meccs után következő edzést a héten, ha ilyen fegyelmezetlenségeket követtünk el a mérkőzésen (megye hármas focicsapat). Remélem Harbs is a példát statuál valahogy, és leszoktatja ezekről a legényeket, mert ezért a teljesítményért nem jár a free ráksüti!

Forrás: profootball.com

Ti hogy láttátok? Miben és hogyan lehetne javulni a következő hétre?

-Maszi-