Titans-Ravens meccsértékelő

Sajnos nem sikerült javítani a Bostonban mutatott gyenge teljesítményt, sőt, fájóan nagy skalpot vihettek haza a Titans legényei Baltimore városából múlt vasárnap. Akkor még nem tudtuk, de azóta a covid góc is kialakult a csapat háza táján, hogy is van a mondás a szegény emberről és arról a bizonyos ágról? No de maradjunk a hétvégi mérkőzésnél, ahol megint rengeteg elszomorító tényezőre figyelhetett fel a magyar Ravens flock valamennyi tagja. Engem leginkább ismét a büntetések kedvtelenítettek el, valamint a tudat, hogy ezt a meccset a második félidő első negyedében bőven el lehetett volna dönteni, de a sorozatos alul tejesítések, pontatlanságok, fegyelmezetlenségek miatt megint csak a nagy L betű maradt a hollós sisak kellős közepén. A tavalyi, hibákat könyörtelenül büntető attitűd haldokolni látszik, gyilkos ösztön meg aztán annyi van a támadósorban idén, mint egy málészájú ötödikes osztályban. Rengeteg égető probléma van, pár pozitívum is akadt azonban, úgyhogy ezekkel kezdeném az elemzést:

Pozitívumok:

1. Andrews ismét brillírozott

    Mark bácsi eddig is abszolút favorit volt a posztján csapaton belül, a sok sérülés után pedig pláne csak ő maradt, a jobban elkapó tight endek közül. Majdnem 100 yardot termelt, közte egy TD-vel, nem is tudom mi lenne nélküle a csapattal. Most viszonylag kevés drop csúfítja a statisztikai mutatóit, viszont nagy hátrány, hogy gyakorlatilag minden ellenfél pontosan tudja, hogy őt kell semlegesíteni ahhoz, hogy a Ravens passzjátéka 80%-ban ki legyen kapcsolva.

Forrás: usatoday.com

2. Dobbins, az új bontógolyó

    Energia, lelkesedés, és könyörtelen robbanékonyság, nagyjából ezekkel a kifejezésekkel lehet csak illetni újonc futónkat mostanság. Ingram sérülése miatt most már 15 labdacipelésnek iramodott neki, az Ohio State volt üdvöskéje, 4.7-es yard/futás átlaggal gyakorlatilag egy fél first downt ért a srác megindítása. Nagyon agilis, nagyon szimpatikus a hozzáállása, igazán örvendetes lenne már, ha Marylandben nem a rookie bódéban kezdené első évét minden újonnan profivá avanzsáló játékos, hanem komolyan számításba venné az edzői stáb a nagyobb szerepvállalást részükről.

Forrás: usatoday.com

Negatívumok:

1. Ez a passzjáték senki ellen nem lesz elegendő

   A várakozásaimmal ellentétben, nem felfelé lépett szinten a passzjátékunk, hanem egy szinttel lejjebb bukfencezett. Holywood Brown mintha pályán sem lett volna, nem tudott jól szeparálódni a védőktől, és most Snead sem volt az igazi. Érkeztek a menetrendszerű dropok a sima passzoknál, és sajnos a Titans védelme nagyon jól oldotta meg a coverage szituációkat, legalább két sima TD-t akadályoztak meg óriási red zone védekezéssel. Nem látom a fényt az alagút végén, idén maximum 1-1 jobb meccs jöhet még, de tartósan egyre kevesebb esélyét látom a célpontsor javulásának.

Forrás: usatoday.com

2. Pontatlan átadások

   Lamar 40.6-os QB ratingel zárt, és egy TD mellett bizony egy INT is szerepel a statisztikai lapján. Igaz elkapói nem segítették ki, de mikor véletlenül jól sikerült megfutni kulcsszituációban egy útvonalat, akkor az Andrews TD kivételével szinte folyamatosan túldobta az aktuális célpontot. Ebből született az INT is. Továbbra sem temetném a srácot, mert tudjuk mire képes, de az X faktor idén bizony belőle is hiányzik, földön és levegőben egyaránt.

Forrás: usatoday.com

3. Nevetséges coverage teljesítmény

   Itt sem jöttek be a számításaim, a nem féltem a secondaryt kijelentés elég felelőtlenre sikerült, mert élesebb helyzetekben bőven megingott a védelem hátsó szárnya. Humphrey a covidnak köszönhető kihagyás után nem nagyon találja a helyét, Peters csapnivalóan mozgott szinte az egész találkozó során, Elliott hozott pár szép kemény szerelést, de ezt általában jóval a first down marker után sikerült neki. Rengeteg miss tackle, és sajnos az LB sor sem tudott besegíteni ezeknél a szituációknál. Harrison játéka tetszetős, de igazi old school stílusa miatt ő inkább a futás ellen bizonyul hatékonynak, ha egy tight endet kéne kivennie a játékból, akkor még nem igazán lehet rá számítani. Queen jobb volt, mint a múlt héten, de nem hozta azt az átütő dominanciát a pálya közepén, mint amit a szezon első felében produkált minden egyes mérkőzésen. A B-Will átok ismét lesújtott, úgy néz ki cupák nélkül valóban csak egy lerágott csont a védelem.

Forrás: russelstreetreport.com

Ti hogy láttátok? Kinek a teljesítménye lombozott le leginkább? Kit emelnél ki a verség ellenére?

-Maszi-