Cowboys-Ravens meccsértékelő

Az újabb korán kelés/későn fekvés ezúttal meghozta gyümölcsét, szeretett hollóink simán, 17-34 arányban múlták felül a Baltimore városába látogató Dallas Cowboys alakulatát. Végre egy egész pofás, mindenféle aggodalomtól mentes találkozónak lehettünk szemtanúi, a támadójáték kevésbé akadozott, mint eddig, mondjuk ez valószínűleg nagyban köszönhető a dallasiak pocsék védelmének is, de a playhívások és az olvasások is jobban mentek, mint általában. Szerencsére úgy látszik Lamart nem nagyon vágta földhöz a covid fertőzés, motiváltan, nagy kedvvel focizott végig a derbi során. Jó bemelegítés volt ez a Browns elleni, sokkal-sokkal fontosabb csoport rangadóra. Lássuk, melyik csapatrészeknek jár a vállveregetés és a feddés:

Pozitívumok:

1. Egyben volt a támadósor

    És itt most tényleg mindenkinek jár a piros pont, a fal egy viszonylag jobb teljesítményt hozott, mint az elmúlt pár héten, nem voltak buta holdingok, ültek a húzások és a blokkok, így lehetőség nyílt a jó futójátékra, és Lamarnak is sokkal több ideje volt jól olvasni a szituációkat. Az optin playek működtek, és a futók rotációja is kifejezetten tetszett, megoszlottak a snapek nagyjából, talán Ingram töltött picit kevesebbet a pályán, de ő is nagyon fontos first downokat futott meg, mikor kellett. Gus és Dobbins is elég jól muzsikált, ha a fal is támogatja ezt a triót, életveszélyes egy banda. Hollywood Brown is ügyesebben mozgott és jobban szeparálódott, mint a Steelers ellen, ennek eredménye egy bravúros TD elkapás lett az end zone sarkában. Boykin is több átadással lett keresve, az egyik szintén 6 pontot ért a hollóknak. De a legjobban kivitelezett offense play szerintem a 4th&2 során lebonyolított Lamar futás volt a pálya közepén, kisbékánk itt baromi jól vette észre, hogy a dallasi LB sor teljesen vakon van, így neki lehet iramodni, amit meg is tett, sebességét kihasználva pedig könnyedén gyalogolt a célterületre. Nagyon tudnék örülni, ha a Browns ellen is így jönne ki a lépés, és ilyen nagy játékokkal oda tudnánk csapni Mayfieldnek és bandájának.

Forrás: bloggingtheboys.com

2. Futás ellen bomba biztos volt a front 7

    Sőt, Queen még egy labdát is vadászott az első félidőben, de a labdacipeléseket is ügyesen hatástalanították Wolfe kollégájával együtt. A visszatérő DE-DT-k nem hozták azt az átütő erőt, amit előzetesen elvártunk, valószínűleg a meccshiány azért rajtuk is kijött. Szerencsére az igáslovak ismét igazolták, miért van nagy szükség rájuk bármely NFL franchisenak. Itt is csak azt tudom mondani, hogy a barnák ellen is hasonlóan kellene lehozni a mérkőzést ebből a szempontból, azzal igencsak meg tudná a csapat növelni, a jövőheti győzelmi esélyeit.

Forrás: bloggingtheboys.com

Negatívumok:

1. Zéró pass rush

    Meglepő, de Jihad Wardot például ki kell emelnem, a meccs egyetlen Ravens zsákját ugyanis ő hozta össze, és 4 alkalommal ütötte meg Daltont, azonban ennyi, és más semmi. Ngakoue sajnos nem váltotta be az előzetesen hozzá fűzött reményeket, Campbell súlytalan volt, Bowser és McPhee pedig inkább a futások annulálásán fáradozott többet. Ennél sokkal jobban meg lehetett volna zavarni a dallasiak támadóit, kiváltképp Daltont. A későbbiekben ez sajnos tutira kevés lesz, reméljük, szép lassan visszatalálnak a formájukhoz védőfalembereink (na meg Judon is visszatér).

Forrás: bleacherreport.com

2. A secondary iszonyatos mélységekben

    Főleg a cornereket szidalmaznám itt egy kicsit, Humphrey teljesen formán kívül van, folyamatosan lemaradt az elkapókról, sokszor, ha a közvetlen közelben volt, akkor sem tudta megcsinálni a szerelést. Peters sem találja mostanában a helyét, és most a jó safety teljesítmények sem érkeztek. Nevek alapján ez egy iszonyatosan pofás kis társaság, de nagyon össze kéne szedniük magukat, mert ez is egészen biztosan kevés lesz a szezon hátralévő felében, még a könnyebb sorsolás ellenére is!

Forrás: insidethestar.com

3. Zebrák pls….

    Távol áll tőlem a játékvezetők szidalmazása, de amit ezen a meccsen nyújtottak, azt tényleg kritikán alulinak éreztem. Biztos vagyok benne, hogy ha egy semleges szurkoló látta ezt az összecsapást, ő is jó eséllyel kiakadhatott, mert mindkét felet sújtották a rosszabbnál rosszabb ítéletek. Teljesen inkonzisztens a roughing the passer szabálytalanságok büntetése a ligában. Ezen a találkozón bizony Daltont és Lamart is többször elég csúnyán döngölték érzékelhetően későn a földbe, mégis elmaradtak a sárga zászlók. A DPI esetek ugyancsak nevetségesek voltak teljesen egyértelmű szituációkat nem vettek észre a sporik, volt, amikor pedig gyönyörű védekezésre dobták be a zászlót érthetetlen módon. Ezt is azért merem felhozni, mert mindkét csapatot hátráltatott illetve mindkét csapatnak kedvezett 1-1 ilyen eset. Fort INT-je pedig már csak tényleg a hab volt a tortán, kb a második kameraállásból meg lehetett mondani, hogy ez egy érvényes interception, mégsem sikerült ezt realizálniuk a derék játékvezetőknek. Egy szó, mint száz, ez tényleg minősíthetetlen játékvezetés volt, teljesen érthető lett volna, ha a médiában komoly felháborodást váltott volna ki bármelyik pályán lévő csapat edzői stábjától, játékosgalériájától!

Forrás: heavy.com

Ti hogy láttátok? Elég lehet a most látott javulás, vagy még bőven kevés lehet, a könnyű sorsolás ellenére is?

-Maszi-