Ravens-Browns beharangozó (week 14)

Vészesen közelítünk az alapszakasz hajrájához, a héten aktuális meccsünket az esős Ohioban kell megvívnunk, méghozzá a szintén ősellenségnek számító Cleveland Browns otthonában. Ellenfeleink mondhatni meglepő módon igen jól állnak, szezon elején, ha bárki kérdezi, biztosan fordítva saccoltam volna a mérlegeket, mondván 9-3 a 14. héten, sima liba, bőven hozni fogják ezt a hollók. Aztán a sors úgy keverte a kártyákat, hogy a Browns áll 9-3-as mérleggel, mi pedig 7-5-ös leosztásban a wild card helyért szállunk harcba jelenleg. Nagyon jó kis összecsapás kerekedhet ki ebből a ma esti csörtéből, a hazaiak zsinórban ötödik győzelmükre hajtanak, de végre a Ravens is picit tudott javulni a Dallas ellen, ami magabiztossággal ruházhatja fel a hollókat. Magyar idő szerint 2:15-ös kezdés, Arena4 újfent élőben sugároz, nincs más dolgunk, mint ébresztőt állítani, és indulhat is a hajnali móka. Na meg persze kiokoskodni, milyen dolgok dominálására lenne szüksége egyik vagy másik csapatnak a győzelemhez:

1. Fennmarad az összhang a támadósor tagjai között?

    Ravens szempontból biztosan ez a legfontosabb kérdés, amit fel kell tenni a meccs előtti okoskodások során. A Cowboys ellen nagyon pofás volt a futójáték, és Lamar is jól érezte célpontjait, akik ezúttal jól futották meg útvonalaikat és szeparálódni is jobban sikerült, az elmúlt hetekhez képest. Egy jól megiramodó Brownra, egy biztos kezű red zone Boykinra és egy jó visszatérésre Sneadtől, mindenképp szükség lenne. Akárcsak a támadófal masszivitására is, ha sikerülne reprodukálni a múlt heti teljesítményt, én már boldog lennék, na meg persze Lamar és a futóink is. Andrews visszatérésével nagyobb hangsúlyt kaphatnának az option játékok, bőven lehetne keresnivalónk a legjobb cornerét (Denzel Ward) ismét nélkülözni kényszerülő Browns védelem ellen.

Forrás: draftkingnation.com

2. Nagy munka vár a védőfalra és az LB sorra!

    B-Will visszatérésével és Wolfe munkamoráljával azért bőven jól áll a front 7 első fele, semmi okuk sincs, hogy gatyába csinálva vonuljanak ki a gyepre. Az LB sor már picit más tészta, Queen is bebizonyította az elmúlt időszakban, hogy azért mégis csak rookie, ráadásul ember is, ugyan úgy tud hibázni és gyengébben teljesíteni, mint rosszabb napjain bárki más. A másik belső linebacker szituációnként rotálódik, Fort és Harrison eddig egész jó évet hoztak, megbízhatóan játszottak, de most készülniük kell a fokozott igénybevételre. A Chubb-Hunt duó ugyanis elég komoly támadásokat fog intézni a hollók védelme ellen, és nincs mese, ha nyerni szeretnénk, hatástalanítani kell ezeket az offenzívákat. Az óra menedzselése szempontjából is fontos lenne ez a kérdés, hiszen ha a hazaiak hamar előnybe kerülnek és nekünk kell futni az eredmény után, az nagyon rossz előjelekkel kecsegtet a Ravens számára.

Forrás: usatoday.com

3. Hol vagytok cornerek? Az end zone-t bíztam rátok!

    Megint azok az unásig ismételt coverage helyzetek lehetnek döntő fontosságúak ismét! Landry mindig veszélyes célpont, akit keményen le kell védekezni, de a Titans ellen Higgins is komoly meccset hozott, ő, mint mélységi elkapó szintén komoly fejtörést okozhat a hollóknak. Valahogy nem érzem a formajavulás potenciálját a Humphrey-Peters duóban, pedig nincs mese, ezen a derbin nem férnek bele a buta DPI szabálytalanságok, a méteres lemaradások, mert azt kő keményen ki fogják használni a Browns játékosai. A pass rush is segíthetné cornereink munkáját, ha nem lenne elég ideje Mayfieldnek, mindenképpen nehezebb lenne megjátszani az említett skill playereket.

Forrás: baltimorebeatdown.com

Egy nagyon szoros és izgalmas meccset várok, ahol Tucker jelentheti majd a különbséget, így legyen mondjuk 26-23 a tippem a vendégek javára.

Ti mit tippeltek? Mi kellene, hogy meg tudjuk fogni a Brownst otthon?

GO RAVENS!!!

-Maszi-