Jaguars-Ravens beharangozó (week 15)

Újabb hét telt el, a karácsony mellett az alapszakasz vége is vészesen közelít, ám a Ravens szurkolók pozitívan várhatják az elkövetkező három játékhetet. Valószínűsíthetően könnyebb összecsapások kerülnek terítékre, háromból kettőt otthon játszanak a hollók, a Raiders vereséggel kezdett péntek hajnalban, és még a Dolphinsal is játszanak majd egyet, tehát a wild card helyekért tartó játszmában bőven mi lehetünk a befutók. Természetesen, ha nem történik megint valami látványos leolvadás, nem válik covid góccá ismét a Bank, akkor jó eséllyel meglehet az idei rájátszás. Tökéletes alkalom lehet a bizonyításra, a ma este 19:00-kor kezdődő Jaguars elleni találkozó. A vendégek 1-12-es mérleggel érkeznek Baltimore városába, tehát egy könnyed, lélekemelő, önbizalomnövelő derbi elé kellene, hogy nézzünk. Nagyon csúnya lenne egy zakó hazai környezetben ettől a gyenge Jagstől, azonban most is hoznék három kulcsfontosságú dolgot, melyre oda kell majd figyelnie szeretett hollóinknak!

1. Ha megmarad a múlt heti összhang a támadósorban, nem kell aggódnunk

    Az év meccsén a futás és a passzjáték egyaránt jól muzsikált, a támadófal is főnix madárként támadt fel saját hamvaiból, így ezen a héten lehetőség nyílik a jó forma megtartására. Futó triumvirátusunk lubickolhat ezen a meccsen, bár a Jags védelem egyetlen értékelhető része számomra idén, pont a linebacker sor, akik a futást hivatottak megállítani, de egy agilis Gus és egy gyors irányváltásokkal operáló Dobbins könnyen szétszedheti a megnevezett csapatrészt. Ingram szerepe eléggé lecsökkent a szezon második felére, így nem lepne meg, ha Justice Hill is előkerülne a második félidőben. Az eddig is pocsék jaguár secondary ezen a meccsen olyan alapembereket kénytelen nélkülözni, mint az idei első körös CJ Henderson, de Sidney Jones sem tudja vállalni a játékot, tehát két kezdő corner dőlt ki a vendégeknél, így most lehetőség nyílhatna az elkapók, tight endek előtt jó sok pontot feltenni a táblára.

Forrás: darftkingsnation.com

2. Ki kellene használni Minshew gyengeségét

    Ez pedig nem más, mint a labdabiztosság. Szépen elosztva, eddig már 5 INT és 3 fumble kötődik a Jags irányítójának nevéhez, mindössze 8 mérkőzésen. Most ismét visszakerült a kezdőbe, ami érdekes forgatókönyvet eredményezhet. Nem egyszer lépte át már a 300 passzolt yardot idén, tehát ha a secondary megint végig akarja alibizni az egész meccset, akkor mi is bőven nyelhetünk be a vártnál több pontot. Viszont ha következetesen sikerülne az esetek nagy többségében nehéz helyzetbe hozni a Washington State korábbi üdvöskéjét, könnyen lehet, hogy már a félidőre ki lehetne pipálni a lényegi kérdéseket a találkozóval kapcsolatban.

Forrás: floridatimesunion.com

3. Ha ma sem lép szintet a védelem, akkor mikor?

    A második pontban említett dolgokat alapvetően kétféleképpen látom kivitelezhetőnek. Első sorban a pass rush szerepét emelném ki, a Jags gyengécske fala papíron nem okozhat sok fejtörést Campbell, Ngakoue és Judon szintű játékosoknak (már persze ha a sorban elsőként említett player tudja vállalni a ma esti szereplést). Jöhetnének a nagy yardveszteséget eredményező sackek, labdaszerzések, leütött passzok. A blitz számot is, ha lehet még növelni egyáltalán, simán emelném Martindale mester helyében. A másik opció a jó coverage játék a secondary részéről, így időt nyerve a D-line tankjainak szintén nehéz helyzetbe lehetne hozni a jaguárok támadójátékát. Ez már picit neccesebb ügy, ugyanis több fiatal potens elkapót kellene ma hatástalanítania, a teljesen romokban lévő corner alakulatnak. Peters mellett Tramon Williams is questionable, így valószínűleg a visszatérő Bonds is nagyobb szerephez juthat, aki pedig nem volt túl meggyőző eddigi munkássága során. Egy szó mint száz, valamelyik, mostanában nem túl fényesen muzsikáló csapatrésznek a védelemben mindenképpen javulnia kellene.

Forrás: baltimoresun.com

Gond nélküli 23-46-os hazai győzelmet vizionálnék, hacsak valami sérülés nem üti fel a fejét, mely nehéz helyzetbe hozná a hollókat, nem látom, hogyan tudná ezt a meccset megnyerni a floridai együttes.

Ti mit tippeltek? Kivégzés? Túl elbizakodottak lennénk? Mi okozhat nehézséget?

GO RAVENS!!

-Maszi-