Jaguars-Ravens meccsértékelő

Így egyre közeledve az ünnepekhez, szeretett hollóink múlt vasárnap a pályán mutatott teljesítményükkel is okot adtak az ünneplésre, az elvártaknak megfelelően, probléma nélkül sikerült túllépni a Bankba látogató jaguárokon, méghozzá 14-40 arányban. Minden klappolt, ahogy a beharangozóban sejteni véltük, a támadósor folytatta a Cowboys elleni meccs óta töretlenül megmaradt határozott játékát, a védelemből pedig legalább az egyik, eddig alul teljesítő egység képes volt a szintlépésre. Tyler Huntley is bemutatkozhatott, róla itt a bevezetőben emlékeznék meg külön, szerintem oktondiság lenne egyből a pozitívumok között kiemelni őt, ennyi játékperc után. Viszont tény, ami tény, ő és McSorley is jól mutatott a pályán, mikor szükség volt rájuk, van még fejlődési potenciál bennük, így könnyen lehet, hogy RGIII napjai Baltimore városában a végéhez közelednek. Ezek után lássuk kiket lehet kiemelni, és mely játékosok múlták alul önmagukat:

Pozitívumok:

1. Acélos támadójáték

    Igaz egyből egy elszórt labdával kezdődött a mérkőzés, de sikerült pontosítani a passzjátékon, és tökélyre pörgetni a futójátékot. Három passzolt, két futott TD, Andrews parádé (5 alkalommal vette célba Lamar a srácot, aki mind az 5 passzt lehalászta), ügyes játék Browntól (akit végre szélesebb szerepkörben sikerült alkalmazni). A támadófal ismét ügyesen mozgott, egy sacket engedélyeztek csupán, Phillips és Brown jr. munkája kiemelendő meglátásom szerint. Jó lenne, ha év végéig sikerülne így pörgetni a passzjátékot. A futók most kevésbé domináltak, mint múlt héten, de Dobbins megint bizonyította, hogy miért is volt érdemes kihúzni őt a második körben. Gus hozta a brutál erőfutásokat, nincs új a nap alatt, a gyengécske Jags védelem ellen ennyi bőven elégnek bizonyult.

Forrás: PFF.com

2. Feléledt a pass rush

    Szerencsére Don Martindale is úgy gondolta, ahogy mi, és egy fokozattal még feljebb tekerte a potmétert a blitzeket és a D-line agresszivitását illetően. Ennek eredménye 5 sack és 9.5 yardveszteséggel járó szerelés volt, mely igazából teljesen kivégezte a vendégek elképzeléseit a támadó oldalon. Queen végre ismét lubickolt, nagyon fekszik neki, mikor egy meccs során többször is elindulhat az ellenfél irányítóját levadászni. Ngakoue is bitang jó derbit zárt, most nem állította meg őt senki az utolsó pillanatban, hozta is a zsákokat, na meg egy fumble kiharcolása is köthető a nevéhez. Judon is végre értékelhető teljesítményt hozott, az INT után egy gyors safety volt talán a leglátványosabb megmozdulása a találkozón. Wolfe vállveregetésén már meg sem lepődünk, megint kijár a dicséret a veterán DT-nek. A fiatalok is jól mozogtak, Bowser még a végén meg fog győzni minket, hogy nem volt füstbe ment terv a második körben kiválasztani őt, rajta kívül még talán Madubuike érdemli meg a piros pontot. A Giants ellen is kulcsfontosságú lenne ilyen formában megnehezíteni a vendég offense dolgát!

Forrás: blackandteal.com

Negatívumok:

1. Marlon Marlon, hol vagy elveszve?

    A secondary sajnos most sem kerül kiemelésre, noha az elmúlt hetekhez képest legalább most engedték a legkevesebb pontot. Ennek ellenére egyszerűen kifacsarja az átlag Ravens szurkoló lelkét mostanában Humphrey játéka. Megint teljesen enerváltan sikerült ténykednie a pályán, lemaradt, nem csinálta meg a szereléseket, pedig nem ez volt Minshew élete meccse, rengeteg passza túlságosan magasan lett megdobva, tehát ennél jobb védekezést vártam volna egy akkora playmakertől, mint Humphs. Szerelést megint rengeteget csinált posztjához képest, de ezekkel szinte sosem akadályozta meg a Jags előrehaladását. A meccshiány már nem lehet kifogás, így már csak a covid utóhatásaként tudok gondolni erre a nagyon gyenge teljesítményre hetek óta. Pedig akkora szükség lenne a szezon elején ténykedő Marlonra ennek a védelemnek, sőt az egész csapatnak!

Forrás: yahoo.com

Ti hogy láttátok? Ki a meccs embere? Mely elemeket mentenétek át erre a hétre erről a meccsről?

-Maszi-