Giants-Ravens beharangozó (week 16)

Egyre élesebbé válik a küzdelem az utolsó hetekben, a playoff harcot illetően. A Raiders sajnos tegnap nem segített rajtunk, így az eddig is kötelezőnek kikiáltott győzelem ma este a Giants ellen, még hatványozottabban fontos. 19:00-kor kezdünk a Bankban az óriások ellen, nincs mese, be kell húzni ezt a találkozót! A hazai pálya, a könnyebb ellenfél, az újra magára találó támadóegység mind olyan dolgok, melyek a malmunkra hajthatják a vizet, ennek ellenére természetesen oda kell figyelni, hiszen a New York kék felében ténykedő gárda is bír még nagyon halovány rájátszás reményekkel. A novembert és a december elejét elég jól zárták aktuális ellenfeleink, decemberben eddig két nagyon sima bukta a mérlegük. Lássuk, milyen dolgokra figyelve lehetne megfogni és otthon tartani a győzelmet:

1. Ma is kitart a feléledő passzjáték?

    Az utóbbi időben elég jól sikerült kivitelezni a játék ezen formáját a hollóknak, pörögtek a jó olvasások Lamartól, Hollywood Brown jóval sokoldalúbban tudott megvillanni az előző derbin, kevesebb drop érkezett, és még Dez Bryant is kapott el TD-t. A Giants secondary ugyan nem tanyázik a liga posványában, de azért az elit egységekhez sem lehet őket hasonlítani. Jó mélységi átadásokkal, ügyesen kivitelezett RPO játékokkal (Andrews hathatós segítségével), és biztos kézzel elkapó red zone célpontokkal viszonylag jó esély van rá, hogy a hazaiak behúzzák ezt a találkozót.

Forrás: thelines.com

2. Questionable áradat mindkét oldalon

   Ez is kulcskérdés lehet, hiszen rengeteg fontos ember játéka kérdéses mindkét csapatnál. Köztük például a feljebb említett két elkapó (Brown és Bryant), de Campbell kiválása is visszavetheti a Ravens hatékonyságát. A vendégek támadófala valamivel nagyobb értéket képvisel, mint a Jagsé, így teljes erőbedobással kellene azt megrohamozni, melyben Calais kétségtelenül nagy segítség lenne. A Giants nélkülözni kényszerül egyik legjobb elkapóját, Golden Tate biztosan nem lép ma pályára, és olyan nagynevű játékosok szereplése sem biztos, mint LB Blake Martinez, vagy CB Darnay Holmes (vele kapcsolatban mondjuk túlzóan hathat a nagynevű kifejezés). Egy biztos, decemberben már senki nem 100%-os az NFL játékosok közül, aki jobban meg tudja oldani a hiányzók pótlását, sokat profitálhat a háború vége felé közeledve!

Forrás: thelines.com

3. A védelem egyik felétől ma is kell a plusz

    Pass rush vagy secondary? Ez a kérdés, válasszatok! Szinte biztosnak tűnik, hogy ismét Daniel Jones fogja harcba vezetni irányítóként az óriásokat a mai napon, ami nem feltétlenül rossz hír számunkra. A tavalyi első körös játékos ugyanis nem a pontosság mintaképe ebben az esztendőben. Kereken ötvennel több alkalommal passzolt, mint Lamar, viszont összesítésben bizony csupán egyetlen yard az előnye. 8 TD-re 9 INT jutott idén, ergo még a mi abszolút formán kívül játszó defensive back alakulatunknak is lehet keresnivalója ma este. Na és ha ismét érkezne a nyomás, az végképp megpecsételné a találkozó sorsát, hiszen Jones nem igazán bírja a pressziót. Újra kiemelném, a Giants támadófalában több fiatal, véleményem szerint magas fejlődési potenciállal rendelkező játékos található, de egy ihletett formában játszó Ngakoue-McPhee-Bowser trió nagy rombolást tudna véghezvinni, pláne ha még Campbell is ott lenne a gyepen.

Forrás: sportsillustrated.com

A vendégek múlt heti játékát látva nem érzem, hogy bármi félnivalónk lenne, viszont a pontos játékra a hollóknak is oda kell figyelni, ehhez nem férhet kétség. 17-33-as hazai győzelmet saccolnék.

Ti mit vártok? Melyik játékos/csapatrész döntheti el ma a találkozót?

GO RAVENS!!

-Maszi-