Giants-Ravens meccsértékelő

Parádés 16. játékhetet zártak szeretett hollóink, a szép és magabiztos győzelem mellett pár eredmény igen kedvezően alakult a Ravens számára, gondolok itt elsősorban a nagyon kínos Browns zakóra. Zsinórban a negyedik mérkőzést hoztuk le úgy, hogy nagyjából minden klappolt offense téren, és ezúttal a defense is tudta feledtetni gyengébb formáját. A front 7 ismét domináns volt, ám a secondary is keményebben lépett fel, így nem volt kérdéses egy percig sem a meccs végkimenetele. A második félidőben, különösen a negyedik negyedben azért bőven takarékra kapcsolt az egész csapat, ez a nagy előny birtokában azt hiszem teljesen érthető, hiszen ezen a héten kulcsfontosságú összecsapás vár kedvenceinkre Cincinnatiben. Hogy jobban átlássuk a dolgot, ismét bontsuk szét a pozitív és negatív tengely segítségével a derbin látottakat:

Pozitívumok:

1. Nem gyenge taktikai győzelem a támadóktól

    A 432 total yard beszédes statisztikai mutató, ennyit ugyanis csak az a támadósor tud összehozni, aki vigyázva a labdára, rendkívül felkészülten ténykedik az ellenfél védelme ellen. Ez a felkészültség most nagyon látszódott, Lamar gyönyörűen olvasta a kínálkozó lehetőségeket, és a támadófal hathatós segítségével parádésan sikerült szétzilálni a Giants zónázáson alapuló védekezését. Pörögtek az RPO játékok, melyeket Gus és Dobbins jó futásokkal egészített ki. Valahogy mindig sikerült úgy az üres területre játszani a labdákat (különösen az első félidőben), hogy még csak a közelben se legyen vendég védő. Kiválóan kirajzolódott ez Brown vagy Bryant hatpontosánál. Úgy érzem ismét egy önbizalomnövelő teljesítményt sikerült lerakni az asztalra, Lamar ismét az MVP szezon formáját idézi, és a rengeteg hiányzó ellenére a támadófal is nagyon hatékonyan támogatja a passzjátékot (0 sack, 3 QB hit mindösszesen a Giants védők termése). Csak így tovább srácok!

Forrás: worldnewsera.com
Forrás: empiresportsmedia.com

2. Most végre a pass rush és a secondary is rendben volt

    Noha még mindig nem volt tökéletes a performance a corner és safety poszton játszó emberkéktől, de az elmúlt hetek kritikán aluli ténykedése most rendkívül sokat javult. Elliott és Clark is sokkal hatékonyabbak voltak a passzok ellen, és Humphrey is összeszedte magát (3 leütött passza is volt, és most nem repült rá DPI flag). Averett is egész jól festett, nagyon bízom benne, hogy tudják tartani ezt a formát defensive backjeink. A pass rush ismét lenyűgöző volt, 6 sack, 7 yardveszteséggel járó szerelés, 11 QB hit, abszolút dominancia, ezek a mutatók, kifejezések írják le legjobban a front 7 vasárnapi munkáját. Érdekes, hogy most csak a meccs végén emelte Martindale mester a blitz számokat, ennek meg is lett az eredménye, Chris Board két bitang nagy zsákot osztott ki az utolsó negyedben. Ngakoue volt halványabb ezúttal, de Judon szerencsére előlépett a homályból és tudta orvosolni ezt a problémát. Egy dolog egészen biztosnak tűnik, a Bengals falát is hasonló vehemenciával kell majd rohamozni a hétvégén!

Forrás: worldnewsera.com

Negatívumok:

1. Rengeteg büntetés

    És láss csodát, most nem a menetrend szerinti false start és holding zászlók repkedtek a támadófalra, hanem a védelem követett el egészen nagy butaságokat sorozatosan. 10 flag összesen 65 yard büntetést eredményezett, most belefért, de vajon kiélezett helyzetben nem az ilyen apróságokon múlik egy meccs végeredménye?

Forrás: usatoday.com

Nektek mi tetszett a legjobban vasárnap? Ilyen játékkal sima az út a playoffba?

-Maszi-