Ravens-Bengals beharangozó (week 17)

Elérkeztünk a 2020-as alapszakasz utolsó játékhetéhez, melynek keretei között szeretett hollóink Cincybe látogatnak, ahol a csoport rivális Bengals vendégeként kellene ma kiharcolni a biztos playoff szereplést. A múlt heti kedvező eredményeknek köszönhetően a képlet végtelenül egyszerű, ha nyerünk, senki mást nem kell figyelni, ez pedig úgy gondolom elég jó forgatókönyv. Az utolsó hetes PO téttel bíró derbiknek az elmúlt években amúgy is nagy hagyománya volt, katartikus élményt nyújtva ezzel a szurkolóknak, vagy épp a földbe döngölve minden Ravens szimpatizáns életkedvét legalább egy hétre. Reméljük ezúttal előbbi fog érvényesülni, de ha valaki mindenképp hater állapotba akar kerülni a mai napon, akkor a Dolphins, a Titans, a Browns és a Colts ellen kell hergelnie magát, ugyanis ezen 4 csapat meccsi még mind alakíthatják valahogy a szcenáriót. Én azonban arra biztatnék mindenkit, hogy csak az érme ránk eső felével foglalkozzon, és szurkolja ki a Bengals elleni győzelmet! Lássuk milyen tényezők dönthetnek, az este 19:00-től kezdődő összecsapáson:

1. A jó futó teljesítmények megalapozhatják a győzelmet

    Gus és Dobbins elég magabiztosan ténykedtek az elmúlt 4-5 mérkőzésen, hozták a yardokat, a hatpontosokat, valamint nagyon fontos szituációkat sikerült általuk kiviteleznie a csapatnak. Vigyázniuk kell a labdára ma este, ehhez nem férhet kétség, egy rosszkor elszórt fumble végzetes is lehet ilyen kiélezett helyzetben. Ha sikerülne a futásra építve jól előrehaladni az megadhatná az óra uralásának lehetőségét is, ami megint nem egy elhanyagolható szempont. A támadófal futás és passz blokkolás terén is elég jól muzsikál mostanában, tőlük is kelleni fog a támogatás, nem vitás. A Bengals D-line szép lassan az év végre szinte minden kulcsemberét elvesztette, most pedig még LB Logan Wilson is a partvonal mögé kényszerül, tehát elviekben ez is a hollók malmára hajthatja a vizet.

Forrás: sportsinteraction.com

2. Lamar tudja hozni a tavalyi önmagát idéző formát ismét?

   Egy ennyire fontos találkozón véleményem szerint nagyon nagy lélektani löketet adhat, ha a csapat skill playerei közül valaki vagy valakik jó teljesítménnyel rukkolnak elő a mérkőzés kezdeti szakaszától kezdve. Kit lehetne jobban kiemelni a hollókkal kapcsolatban, mint Lamart? Ő bőven hozhatja azt a pluszt akár a futásaival, akár a jó olvasásaival, amely előre lendítheti a vendégeket. Szükség is lesz a fineszre és a magabiztosságra, valamint a passzokkal is óvatosan kell bánni. Minél kevesebb lehetősége lesz a Bengals secondarynek levadászni a rossz átadásokat, annál jobban fog emelkedni a Ravens győzelmi esélye. Őszintén remélem, hogy kisbékánk meggyőző performance kíséretében bizonyítja majd, hogy bizony a playoffban is olyan ellenfél lehet ez a csapat, akit legszívesebben mindenki elkerülne.

Forrás: baltimoreravens.com

3. A defense ismét pontot tehet az ügy végére

    A hetek óta javuló teljesítmény szerencsére a védelmi egységet sem kerülte el, a Giants ellen már a secondary is egész pofásan festett. Szükség is lesz a védőfal ostromló nyomására, mert a Bengals backup QB, Brandon Allen a múlt héten egész jó meccset hozott a Texans ellen. Ennek fényében hamar le kéne törni a lelkesedését, és párszor a földbe döngölni már az első két negyed során. Mivel a potensebb futók mind kidőltek a hazaiaknál, úgy érzem, alapvetően a passzjátékra fognak épülni a támadások részükről. Ha így lesz, akkor megint mehetnének a blitzek Queen részéről, de akár Clark vagy Elliott is kaphatna szerepet az irányító vadászatban pár safety blitz formájában. B-Will felügyeletével szerintem nem fog gondot okozni a Bengals futójátéka ma, szóval reménykedjünk, hogy Judon és Ngakoue, vagy éppen Campbell vezetésével a pass rush is megérkezik és megnehezíti a bengáliak dolgát!

Forrás: usatoday.com

27-10-es vendég győzelmet tippelnék, csak annyit kiadva a tankból, amennyit kell, de valahogy nem hagy nyugodni az érzés, hogy lesz pár jelenet, ahol nagyon fogni fogjuk majd a fejünket az este.

Ti hogy látjátok? Könnyed és motiváló győzelemmel menetelünk a playoffba, vagy a tét okozhat tele gatyát pár játékosnál, és nem lesz sétagalopp?

GO RAVENS!!!

-Maszi-